• Ana Sayfa
  • Kış Tatili
  • Avrupa’da Gidilecek En Güzel Snowboard Merkezleri | Avrupa’daki En İyi Snowboard Merkezleri
Avrupa Snowboard Merkezleri

Avrupa’da Gidilecek En Güzel Snowboard Merkezleri | Avrupa’daki En İyi Snowboard Merkezleri

Kış mevsiminin en güzel taraflarından birisi de doğanın ve upuzun bembeyaz pistlerin tadını doyasıya çıkarmak. Özellikle kış sporlarına tutkun, adrenalin bağımlısı bir maceraperestsen kış mevsimi hayli çekici. 

Avrupa kıtası da göz alan doğal ortamları, el değmemiş atmosferleri ve iklim özellikleri ile kış turizmi açısından bir cennet. Snowboard yapmak da son yıllarda kış sporları içinde oldukça popüler ve ilgi çekici. 

Açıkçası kaykayın ya da sörfün karda yapılan hali olarak ifade edilebilecek snowboard, kışın yapılabilecek en zevkli sporlardan. 1960’lı yıllarda ortaya çıkan bu spor, sunduğu sınırsız eğlence ile ekstrem spor meraklılarının odağında. 

Bu nedenle bu yazımızda adrenalin dolu bir macera arayan gezginler için Avrupa’daki snowboard merkezlerine göz atacağız ve keyifli bir yolculuğa çıkacağız. Hadi gel, önce uçak bileti fiyatlarını incele ve sonra birlikte kış sporlarının tadını çıkaralım. 

Avrupa’daki Kış Sporları Güzergahları: Bembeyaz Rotalar 

İşin doğrusu, Avrupa’daki kış sporları merkezleri say say bitmez. Bu sebeple biz senin için popüler snowboard merkezlerinden bazılarını listeledik. Hem belirtmekte de yarar var; pandemi koşulları ve sosyal izolasyon kuralları nedeniyle herkesten izole şekilde kış sporları yapmak çok cazip.

Eğer doğayı içine çekmeyi ve bembeyaz pistlerde yol almayı seviyorsan bu rotalar tam sana göre. Yanında kış sporları ekipmanlarını ve istediğin malzemeleri götürebileceğini de unutma. Detaylı bilgi için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin.

Ayrıca ülkelerin güncel vize şartlarını, yurt dışı uçuşlara ait güncel durum ve ülke kabul şartlarını da web sitemizden inceleyebilirsin. 

Bu açıklamayı da yaptığımıza göre Avrupa’daki snowboard merkezlerine geçip maceraya atılabiliriz. 

1. Avoriaz, Fransa: Bir Dünya Markası 

Avrupa Snowboard Merkezleri Avoriaz Fransa

Avoriaz, sadece Fransa’nın değil dünyanın en büyük kış sporları merkezlerinden biri. Fransa ve İsviçre arasında yer alan Portes du Soleil’in engebeli arazilerinde bulunan Avoriaz, ödüllü bir lokasyon konumunda. 

Özellikle çocuklu aileler için oldukça uygun bir yer olan Avoriaz, 1975’ten beri çocukları ağırlayan ve onlara kış sporlarını öğreten Çocuk Köyü’ne de ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla kafanda sevdiklerinle ya da ailenle birlikte bir yolculuk varsa Avoriaz’ı hiç düşünmeden tercih edebilirsin. 

Ayrıca belirtmekte yarar var; Avoriaz kış sporları merkezi, altyapı konusunda da oldukça kaliteli. Bölgedeki konaklama seçenekleri, sosyal tesisler, pistler ve çevre düzenlemeleri gerçekten çok üst düzey. 

Farklı bütçeler için birçok konaklama seçeneği sunan bölgede dilersen dağ evlerinde de kalabilirsin. Seçim sana kalmış. Avoriaz’da nefes kesen manzaralar ve 1. sınıf pistler seni bekliyor! Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Lyon’a uçmak ve oradan aktarma yapmak! 

Lyon Uçak Bileti Ara 

2. Zermatt, İsviçre: Her Türden Kış Sporu Meraklısına Göre

Avrupa Snowboard Merkezleri Zermatt İsviçre

Zermatt, İsviçre’de Valais kantonuna bağlı bir kasaba. İsviçre’nin en büyük pistlerine sahip olan bölge, 3900 metreye ulaşan rakımıyla da dünyanın en ilgi çekici kış sporları merkezlerinden biri. 

Dünyaca ünlü Alp Dağlarının en yüksek noktalarından birinde konumlanan bölge, hem profesyonel hem de amatör kış sporları meraklarının uğrak noktaları arasında yer alıyor. Ayrıca İsviçre’nin Almanca konuşulan bölgesinde bulunan Zermatt, dağ tırmanışı açısından da çok özel bir durak. 

“Matterhorn” ismi verilen zirvesiyle meşhur olan bölge, uzun yürüyüş rotalarına ve çayırlara sahip. Dolayısıyla burası sadece snowboard ya da kayak yapmak için değil, farklı türdeki ekstrem sporlar için de oldukça çekici bir yer. 

İsviçre’nin en yüksek ve heybetli dağları ile çevrili olan Zermatt’taki pistlerin toplam uzunluğu 360 km’yi buluyor. Köy yerleşimi ile iç içe geçen parkurları ile de adından bahsettiren bölge, kış tatili için son derece çekici. 

Eğer metropol yaşamından, kalabalıktan, gürültüden ve trafikten sıkıldıysan Zermatt’a gelmelisin. Bölgeye Basel ya da Zürih üzerinden aktarma yaparak ulaşabilirsin. Zermatt iki şehre de hemen hemen aynı uzaklıkta. O yüzden seçim sana kalmış! 

Zürih Uçak Bileti Ara 

3. St. Anton, Avusturya: Büyüleyici Bir Doğa

Avrupa Snowboard Merkezleri St. Anton Avusturya

St. Anton, Avusturya’nın batısında yer alan Tirol eyaletinin sınırları içerisinde bulunuyor. Rosanna Nehri kıyısına kurulan köy, Avusturya ile İsviçre arasındaki doğu-batı demir yolu hattı üzerinde bulunuyor. 

Oldukça küçük bir kasaba olan St. Anton, kış sporları için özel bir durak. 88 tane teleferik ve telesiyeje sahip olan bölgenin pistlerinin toplam uzunluğu da 300 km’yi aşıyor. Özellikle buradaki yenilikçi snowboard alanı, tasarım özellikleri ile dikkat çekiyor. 

Ancak belirtmekte yarar var; St. Anton daha çok profesyonel snowboardculara ya da kayak sporcularına göre bir yer. Bölgedeki orta seviyeyi temsil eden kırmızı işaretli pistler, diğer kış sporları merkezlerindeki pistlere göre daha zorlayıcı.

Tabii bölgede yeni başlayan ve amatör olanlar için de pistler bulunuyor, ama dediğimiz gibi St. Anton profesyonel snowboardculara ve kayakçılara yönelik pistleri ile meşhur. Yani kendine güveniyorsan ve uzun yıllardır kış sporları ile ilgileniyorsan burası senin için biçilmiş kaftan. 

Bunun dışında bölgede dağ bisikletleri ile yapılan rotalar da bulunuyor. Yapacağın gezilerde Avusturya’nın ünlü dağ evlerine ve büyüleyici doğa manzaralarına tanıklık edebilirsin.  Viyana üzerinden de kendine keyifli bir rota çizip bölgeye aktarma yapabilirsin. 

Viyana Uçak Bileti Ara 

4. Cortina d’Ampezzo, İtalya: Dünyanın İlk Kış Sporları Merkezlerinden

Avrupa Snowboard Merkezleri Cortina Dampezzo İtalya

Cortina d’Ampezzo ya da kısa haliyle Cortina, dünyanın ilk kayak merkezlerinden biri. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan bölge, Alp Dağlarının güney kısmında bulunuyor.

İtalya’nın Dolomitler bölgesinde konumlanan Cortina, benzersiz doğası sayesinde kış sporlarının gözde durakları arasında. 1956 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yaptıktan sonra büyük üne kavuşan bölge, günümüzde sadece Avrupa’nın değil, tüm dünyanın önde gelen kayak merkezlerinden.

“Dolomitlerin Kraliçesi” olarak adlandırılan bölgede kış sporlarına yeni başlayanlar ve orta seviyedekiler için de geniş alanlar mevcut. Yaklaşık 250 kilometrekarelik bir alanı kaplayan Cortina, aynı zamanda dağ köyleri ve yürüyüş rotaları ile de benzersiz bir turizm cenneti. 

Ayrıca bölgede kayak alanının yanı sıra kızak pisti ve buz patencileri için de bir olimpik pist bulunuyor. Cortina’ya ulaşmanın en kolay yolu ise Venedik’e uçmak ve oradan aktarma yapmaktan geçiyor. 

Venedik Uçak Bileti Ara 

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Bütçe Dostu Bir Tatil İçin Avrupa’nın Daha Az Ziyaret Edilen Şehirleri yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın