• Ana Sayfa
  • Doha
  • Katar Gece Hayatı ile Orta Doğu’nun Modern Yüzünü Keşfedin
Katar gece hayatı, Doha

Katar Gece Hayatı ile Orta Doğu’nun Modern Yüzünü Keşfedin

Katar gece hayatı hakkında neler biliyorsun? Orta Doğu’nun modern yüzü Katar, bölgenin en zengin ülkelerinden biri. Katar gece hayatı hakkında biraz araştırma yaptık ve buranın Orta Doğu denilince akla gelen klasik şehir imgelerinden çok farklı olduğunu gözlemledik. Doha, özellikle olağanüstü şehir planlaması ve gelişmiş refah seviyesiyle ister keyifli bir tatil için ister yurt dışında yaşamak için gidilebilecek, mükemmel bir şehir.

Orta Doğu’da olmasına rağmen, huzuru yakalayabilmiş, nüfusu oldukça az ve dünyanın en zengin ülkelerinden Katar. Sanki İsveç-Norveç gibi kuzey Avrupa ülkelerinden bahsediyormuşuz gibi bir hava oluştu değil mi? Evet, Katar; Orta Doğu’da bulunan fazlasıyla şanslı ve avantajlı bir ülke. Başkent Doha, ülkenin bu avantajını sonuna kadar yaşıyor. Son yıllarda gelişen ticari faaliyetleri ve turizmiyle ün salan Doha, Orta Doğu’nun modern yüzü. Kocaman gökdelenleri, sahil şeridi, dünya standartlarına ulaşmış plaj ve gece kulüpleriyle Doha, alttan alta Dubai ile yarışıyor da bunu kendine bile itiraf edemiyor gibi. Fakat biz hemen anlıyoruz. Çünkü Dubai’nin lüksünü ve eğlence anlayışını Doha’da da kolayca bulabiliyoruz. İşin keyifli tarafı, burası maddi açıdan daha uygun bir kent. Dilersen uçak bileti bulmak için fiyatlarına göz atabilirsin. Yani Doha uçak bileti alıp çok  para harcamadan beş yıldızlı bir tatilin keyfini yaşaman hayal değil.

Katar gece hayatının merkezi Doha… biz bu avantajlı tatil şehrini çok sevdik ve “Doha’da gezilecek yerler neresidir?” sorusuna büyük bir zevkle cevap verdik. İşte ekonomik lüks! Ve Doha…

Görsel Bir Şölen, Corniche

Corniche, Doha

Corniche, Türkçede korniş demek. Kelimenin anlamı, aklında çabucak kalabilir. Zaten, Corniche’de yürüyüş yaptığında burası aklından çıkmayacak. Uzun bir sahil şeridi olan Corniche, günün her saati kalabalık. Palmiye ağaçlarının sahil boyunca sana eşlik etmesi ise bu güzel mekânı daha da çekici kılıyor. Buradan kalkan gezi tekneleri ile sahil boyunca Doha turu yapabilir, şehrin harika manzarası eşliğinde lezzetli yemekler yiyebilirsin. “Çölle kaplı bir şehirde ne manzarası bu böyle?” sorusuna, Corniche’nin karşısında kalan gökdelen ışıklarının oluşturduğu görsel şölen, cevap verecektir. Muhteşem ışıklandırma sistemiyle süslenmiş bu iş ve alışveriş alanı, şehrin zengin ve renkli yüzünün kanıtı.

Alışverişin En Otantik Hali

Alışveriş, Doha

Doha’da alışveriş yapmak istersen ülkenin en büyük alışveriş merkezi City Center, gökdelenler bölgesinde bulunuyor. Fakat turist olmak biraz otantik atmosfer solumayı gerektirir düşüncesindeysen Souq Waqıf’ı görmeden dönme. Mis gibi baharat kokuları, daracık geçitleri, renk renk kumaşları, muazzam halıları ile harika bir alışveriş mekanı. Kuşlara meraklı isen her türden kuşun satıldığı bu sokağa, bir göz at deriz. Gezmekten çok yorulduğun anda, çay ve kahve keyfi yapacağın mekanları da değerlendirebilirsin.

İslam Sanatları Müzesi Seni Çok Şaşırtacak

islam sanatları müzesi

Doha’nın renkli gece hayatını ve plajlarını da anlatacağız ama seni, belki daha önce görmediğin kadar güzel bir müze ile tanıştırmak istiyoruz: İslam Sanatları Müzesi. İhtişamlı yapısı ve mükemmel mimarisi ile dikkat çeken bu müzede, İslam tarihinin en eski eserlerini bulabilirsin. Üstelik bu müzeye giriş, ücretsiz. Müzenin bahçesi oldukça geniş ve çok güzel bir parka sahip. Müzenin bahçesinde, bisiklet kiralayarak küçük bir gezinti yapabilirsin.

Önce Beach Sonra Gece Kulüpleri!

Doha gece hayatı

Şimdiye kadar anlattıklarımız Doha’nın modern yüzünü, sana az çok yansıtmıştır. Şimdi sıkı dur, Doha aslında plajları ve gece hayatıyla da ünlü! The Pearl Qatar adı verilen suni eğlence adası, otellere bağlı lüks beach’ler ve halka açık bir plaj bulunuyor Doha’da. Tabii ki Katara Beach’den bahsediyoruz. Hava sürekli sıcak olduğundan burada her mevsim denize girebilirsin çünkü genellikle Doha’da sıcaklık 20 derecenin altına düşmüyor. Deniz keyfinden sonra gece kulüpleri ile tatilini renklendirebilirsin. Fakat şimdiden uyaralım, Doha’nın gece hayatı oldukça pahalı. Sanıyoruz bu renkli yaşam, sadece kentin zenginleri ve turistlerine ithaf edilmiş. Lüks otellerin içinde bulunan kulüpler, eğlencede sınır tanımıyor. Sky View Bar, Lava Lounge, Crystal Lounge  en bilinen eğlence mekanlarının arasında. Havuz başı eğlenceleri ve dans etkinlikleriyle bu mekânlarda çok eğleneceğine eminiz.

Katar Gece Hayatı için Gidilebilecek Yerler: En İyi Doha Gece Kulüpleri

En iyi Doha Kulüpleri

Katar gece hayatının en gözde mekanları Doha’da bulunuyor demiştik. Şimdi basitçe en iyi Katar gece hayatı mekanları diye tanımlabileceğimiz bu yerleri tanıtalım.

Crystal

Orta Doğu’nun en iyi gece kulüplerinden birini görmek istersen Crystal, seni bekler. Buranın isminin neden kristal olduğunu, mekandan içeri girer girmez anlayacaksın; mekanın tüm iç tasarımı bir kristal gibi parlama üzerine düşünülmüş.

Kesinlikle partneri olmayan müşterilerini içeriye kabul etmeyen Crystal, Katar gece hayatının en ünlü mekanı olarak geçiyor. Her zaman kalabalık olan bu mekan, iyi müziği, profesyonel personeli ve tabii ki ünlü DJ’leri ile tanınıyor.

Adres: West Bay, W Doha Hotel

Tel: +974 4453 5000

The Den

Doha’da daha sakin bir gece geçirmek isteyenlerin tercih ettiği The Den, klas iç dekorasyonu ve her zaman güler yüzlü çalışanlarıyla arkadaşlarla ya da iş toplantısı için samimi bir seçenek arayanlar için ideal.

The Shangri-La Hotel bünyesinde bulunan The Den, rahatça vakit geçirmek ve dünyanın dört bir yanından gelen gezgin ve expat’larla sosyalleşmek için gidilebilecek bir yer.

Adres: Conference Centre St. 85, West Bay

Tel: +974 4429 5295

Aqua Lounge

Katar gece hayatı konusunda önerilere devam ediyoruz. Şimdi Katar’ın belki de en güzel manzaralarını sunan Aqua Lounge’a geldik. Doha gece hayatının klas mekanlarından biri olarak geçen Aqua Lounge, profesyonel ve samimi çalışanlarıyla burayı ziyaret edenlerin aklında yer ediyor.

Kaliteli müzik, leziz yiyecekler, kaliteli içecekler ve keyifli sohbetler… Doha gece hayatı için üst düzey beklentilerin Aqua Lounge, senin mekanın.

Adres: Marriott Marquis City Center Hotel

Tel: +974 4419 5000

Vintage

Büyüleyici bir atmosfer için oluşturulmuş klasik ambiyansıyla Katar gece hayatı mekanları listesinde ilk sıralara oynayan Vintage, yeni insanlarla tanışmak ve iyi müzik dinlemek için gidebileceğin bir yer.

Konuklarının kendi ambiyansına uygun bir şekilde giyinmiş olmasını rica eden Vintage, Doha’da romantik bir akşam yemeği planlamak isteyenler için ideal bir yer. Hafta sonu Vintage’e gidersen canlı piano dinletilerine denk gelebilirsin.

Adres: St. Regis Hotel, Doha West Bay

Tel: +974 4446 0000

Oxygen Club

Yüksek enerjili bir ambiyansa sahip olan Oxygen Club, parti tutkunları için biçilmiş kaftan. Kulübün şık tasarımı, farklı müzik seçenekleriyle birleşerek unutulmaz gecelere zemin hazırlıyor. 

Doha’da heyecan verici ve canlı bir gece hayatı deneyimi yaşamak istersen mutlaka ziyaret etmen gereken bir mekan.

Adres: La Cigale Hotel  C-Ring Road, 60 Suhaim Bin Hamad St. Doha, Katar

Tel: +974 3160 0222

Sky View

The Torch Doha’nın içinde yer alan Sky View, Basra Körfezi’nin eşsiz panoramik manzarasını sunmasının yanı sıra şık ve çağdaş bir tasarıma sahip. Açık hava terası ise yaşayacağın deneyimi üst seviyeye taşıyor. Lezzetli yemekler ve keyifli bir sohbet eşliğinde ister gün batımının tadını çıkar ister şehir ışıklarını seyre dal. 

Adres: C. Ring Rd, Doha, Katar

Tel: +974 4428 8055

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak daha fazla okumak istersen Berlin Gece Hayatı vs Amsterdam Gece Hayatı başlıklı yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...