Ailece kasım ara tatilinde nereye gidilir

Ailece Tatil Yapılacak Yerler | Kasım Ara Tatili Seyahat Rotaları

Okullar tatile girdikçe çıktığımız aile tatilleri, çocukluğumuzun en unutulmaz anılarını biriktirdiğimiz dönemleri oluşturuyor. Geçtiğimiz dönemlerde şubatta sömestir, yaz aylarında ise 3 ay süren yaz tatilleri vardı. Artık öğrencilerin tatil tarihleri değişti. Kasımda ara tatili, ocak sonunda yarıyıl tatili, nisanda ikinci ara tatil, haziranda da yaz tatili olarak üçe bölündü. Ailelere de bu dönemlerde çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirme planlarını yapmak kaldı.

2023 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından birinci dönem ara tatil tarihleri 13-17 Kasım arası olarak açıklandı. O yüzden ara tatil için hafta sonunu da birleştirerek 9 günlük bir plan yapmanın tam zamanı.

2020, Covid-19’nun getirdiği kapanmalarla geçtiği için çocuklar da online derslere adapte olmaya çalıştı. Şimdi okullar açıldı, yüz yüze dersler de başladı. Hayat, tamamen normale dönmese de eski ritüellerimize sarılıp temkini de elden bırakmadan hala tatile çıkabiliriz.

O zaman aileyle seyahati özlemişken kasım ara tatilini değerlendirebileceğin rotalara şöyle bir göz atalım. Ancak öncesinde ailece tatile çıkmadan dikkat etmen gereken şeyleri listeledik. Haydi başlayalım.

Ailece Seyahate Çıkmadan Önce Yapman Gereken Şeyler

seyahate çıkmadan önce yapman gerekenler

Bavulları hazırlayıp çıkmadan önce yapman gereken ilk şey, gideceğin yere ucuz uçak bileti almak; ancak sadece bununla bitmiyor. Ailece gidilen tatillerde ev boş kalır ve emniyete almadan evden çıkmamak gerekir. Bunları bilsen de işini kolaylaştırmak adına biz ufak bir hatırlatma yapalım. Yapman gerekenler şunlar:

  • Bavulunu hazırlarken eşyalarını limitlere göre koy. Bilgi almak için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin. 
  • Mevsim artık sonbahar. Yanına mutlaka ağrı kesici, ateş düşürücü özelliği olan bir ilaç al ve vitaminlerini eksik etme.
  • Evden çıkmadan önce doğal gazı ve suyu kapattığından emin ol.
  • Buzluğunda bozulmaması gereken çok şey varsa elektriğini kesmek istemeyebilirsin, ama sen yokken elektrik giderse ve fark etmezsen ne olacak? Bunun için buz dolu bir bardağı buzluğuna koy ve üzerine madeni bir para bırak. Eğer siz yokken elektrikler kesilmiş ve uzun süre gelmemişse döndüğünde parayı bardağın ya da buzun içinde bulacaksın. Ona göre temizlik yaparsın.
  • Tatilden dönüşte kaosun içine düşüp yeni haftaya başlamak istemezsin. Bu yüzden yorgun ve mutlu döneceğini düşünerek evi toplu bırak.

Şimdi, sıra önereceğimiz tatil duraklarına geldi:

Mardin: Yöresel Bir Güzergah

ailece mardin tatili

Mardin, güneydoğunun en güzel şehirlerinden biri. Taş evleri, sokakları, yemekleri ve kültürüyle hayli farklı ve ilgi çekici. Ailece dolu dolu bir şehir turu yapmak için uygun bir bölge. Yöresel ürünlerin olduğu çarşılarda alışverişler yapabilir, müzeleri ailece gezebilirsin. Yazın oldukça sıcak olan şehirde dolaşmak için kasım ayı mutlaka daha keyifli olacak.

Mardin’den eşe dosta ne alınır?” diye düşünüyorsan Bir Sonbahar Hatırası: Mardin Gezisi yazımıza göz atabilirsin.  

Mardin Uçak Bileti Ara

Antalya: Yaz Bitmemiş Gibi

Yaz-kış tatil denince aklımıza Akdenizin güzel şehri Antalya geliyor. Yazı bitirmiş olsak da hala hava sıcaklıklarının diğer şehirlere göre daha yüksek olduğu bir yer. Üstelik hava biraz soğusa bile deniz henüz sıcak. 

Antalya’nın en çekici özelliklerinden bir diğeri de ailelerin kurtarıcısı olan her şey dahil otellerden çok fazla olması. Özellikle havalimanına yakın Lara-Kundu Oteller Bölgesi ya da Belek gibi yerlerde ailene ve cebine uygun bir konaklama tercih edebilirsin. Çocuklar için de eğlence tasarlayan bu tarz işletmelerde geçireceğin bir haftayı sadece dinlenmeye ve eğlenmeye ayırabilirsin. 

Sezon dışı olduğu için uygun fiyatla her şey dahil tatil yapmak mümkün. Bu tatile ulaşmanın en kolay yolu ise Antalya’ya uçmak.

Antalya Uçak Bileti Ara

Yedigöller: Sonbahar Renklerini Kucaklama Zamanı

Ailece kamp yapma fikri hoş geliyorsa ve çadırınla göz göze geldiysen kamp zamanının geldiğini hemen hatırlatalım. Çocuklar için de unutulmaz bir anı haline gelecek bu kamp tatilini, mevsimin renklerini doyasıya yaşayabileceğin Yedigöllerde yapabilirsin.

Doğal güzellikleriyle kalplerimizi çalan, binbir rengiyle peşinden sürükleyen bu bölgede ayrıca milli park da bulunuyor. Yedigöller Milli Parkı’nda ailece kamp yapabilir, balık tutabilir, anılarınıza anı ekleyebilirsin. Kamp yapmak sana göre değilse bu bölgeden vazgeçme, çünkü sonbaharın çok yakıştığı Yedigöllerde termal otellerde de konaklayabilirsin. Böylece bütün yorgunluğun sıcak şifalı sularla akıp gidebilir. 

Bu bölgeye ulaşmak için yapman gereken ise İstanbul’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

İstanbul Uçak Bileti Ara

Rize: Yaylaların Rüya Atmosferine Seyahat

Karadeniz’in bulut denizlerine gitmeye ne dersin? Rize’de çok sayıda yayla var. Üstelik bazı yaylalarda konaklayabilirsin de. Muhteşem manzaralara şahit olacağın Rize yaylalarında doğaya kapı aralamış olacaksın. “Şimdi şehir hayatına biraz mola verip ailece doğaya kucak açma zamanı!” diyorsan burası tam sana ve ailene göre. 

Daha önce Bulut Denizinden Yeşil Cennete: Rize’nin Yaylaları yazımızda bölgeyi detaylıca anlattık. Eğer merak edersen detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsin.

Rize’de henüz bir havalimanı yok. Bu yüzden öncelikle Trabzon’a uçabilir, sonrasında buradan Rize’ye aktarma yapabilirsin.

Trabzon Uçak Bileti Ara

Kapadokya: Uçan Balonlar Ülkesi

Kapadokya, ülkenin mutlaka görülmesi gereken en ilginç bölgelerinden biri. Uçan balonlar, Peribacaları, yeraltı şehirleri seni bir masalın içine bırakıverecek. Çocuklar için de eğlenceli olacak bu seyahat sırasında manzarasını izlediğin balonlara binebilir, bölgeyi hem yukarıdan hem de yürüyerek keşfedebilirsin.

Daha önce Kapadokya’yı anlattık. Dilersen aşağıdaki yazılarımızı okuyabilir ve Nevşehir seyahatini buna göre planlayabilirsin.

Kapadokya Gezi Rehberi: Peribacaları Efsaneleri 

Güzel Atlar Ülkesi: Kapadokya Gezisi İçin 9 Tavsiye 

Kapadokya’ya gitmenin en kolay yolu ise Kayseri’ye uçmak ve oradan Nevşehir’e aktarma yapmak. 

Kayseri Uçak Bileti Ara

Paris, Fransa: Walt Disney’in Dünyasına Yolculuk

Disneyland, Paris

Kaynak 

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Paris, aileler için de keyifle gezilebilecek duraklar arasında yer alıyor. Elbette Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Tuileries Bahçeleri şehirde mutlaka görülmesi gereken sembol yerler. Ancak Paris’in çocuklar ve içindeki çocuğu yaşatanlar için ayrı bir yeri var: Disneyland yani Euro Disney. Yaz aylarının da kalabalığı azalmışken rahat rahat gezebilirsin. Bir çizgi filmin içerisinde tatil yapmak istersen burada çocuğunla harika vakit geçirebilirsin.

Bu bölgeye ulaşmak için yapman gereken tek şey Paris’e uçmak!

Paris Uçak Bileti Ara

Saraybosna, Bosna Hersek: Ailece Vizesiz Seyahat

Saraybosna, Bosna Hersek

Ailece yurt dışına gitmek istiyorsun, vizeyle de uğraşmak istemiyorsun. Ailenle yapacağın tatili güzelleştirmek için güzel bir seyahat önerimiz olacak. Ailece farklı bir deneyim yaşamak ve geçmişe doğru keyifli bir gezintiye çıkmak isterseniz Saraybosna’yı tercih edebilirsiniz. Köprüleri, çarşısı, doğal güzellikleri görülmeye değer. 

Seyahate biraz eğlence eklemek isterseniz Playland Eğlence Parkı’na gidebilir, havalimanına çok yakın bir bölgede bulunan Ilıca kasabasında doğanın içerisinde vakit geçirebilirsiniz.

Bu bölgeye gitmenin en kolay yolu Saraybosna’ya uçmak.

Saraybosna Uçak Bileti Ara

Londra, İngiltere: Eğlenceye Doyacak Potterheadler Aranıyor

Londra, İngiltere

Parklar, bahçeler, müzeler… Londra’da ailece gezilecek çok yer var! Eğer dolu dolu ve eğlenceli bir yurt dışı seyahati istiyorsan Londra’yı seçebilirsin. Oyuncaklarla dolu bir dünyaya giriş için Hamley’s mağazasını ya da Potterheadlerin aklını başından alan Harry Potter stüdyosunu ziyaret edebilirsin. 

Tatilini daha iyi planlayabilmek için daha önce hazırladığımız Eğlence Dolu Bir Gezi Arayanlara Özel: Çocukla Londra Seyahati yazımızı okuyabilirsin.  

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Londra’ya uçmak!

Londra Uçak Bileti Ara

Tiflis, Gürcistan: Çocukla Başka Güzel

Gürcistan'da ailece tatil yapılacak yerler

Tiflis hem vizesiz hem de uygun fiyatlı bir tatil seçeneği. Ailece tatil yapmayı planlıyorsan çocuğunun da burada keyifli vakit geçireceğini söyleyebiliriz. Zaten yemyeşil bir sürü park var. Bunun yanı sıra Tbilikids Eğlence Merkezi de çocukların keyifli vakit geçireceği güzel bir alternatif. Dilersen Keyfigüzergah’tan Adım Adım Tiflis Rehberi başlıklı yazımızı okuyabilirsin. Tiflis hakkında ne bilinmelidir, nereler gezilir, nerede kalınır, ne yenir gibi bilgilere sahip olacaksın. Tiflis seyahati hem farklı bir kültüre yolculuk hem de rahat bir gezi vadediyor. Lezzetli Gürcü yemekleri de cabası. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Tiflis’e ucuz bir uçak bileti almak. 

Kopenhag, Danimarka: Disneyland’a Rakip Eğlence Durağı

Kopenhag'da ailece tatil yapılacak yerler

Disneyland’a alternatif bir yer arıyorsan seni ve aileni Kopenhag’a doğru alalım. Çünkü burada bulunan Tivoli Bahçeleri büyük ölçüde Disneyland’ın oluşumuna ilham olmuş. Dünyanın en eski eğlence parklarından biri olan Tivoli Gardens ile sınırlı kalmayan Kopenhag’da bir de Experimentarium City isimli bilim merkezi bulunuyor. Burada bilim en eğlenceli şekilde sunuluyor. Experimentarium bilet fiyatları ile ilgili bilgi almak istersen Opening Hours & Prices – Experimentarium sayfasını ziyaret edebilirsin. 

Kopenhag Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’nin Az Bilinen Güzellikleri: Kalabalıktan Uzaktaki Rotalar yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın