• Ana Sayfa
  • Genel
  • Avrupa’daki En Güzel Noel Pazarları: Her Yer ışıl ışıl (2023)
Avrupa'daki En Güzel Noel Pazarları

Avrupa’daki En Güzel Noel Pazarları: Her Yer ışıl ışıl (2023)

Yılın en ışıltılı zamanı sonunda geldi! Yeni olanın iyileştireceğine dair inançla dilekler dilenmeye başladı. Kışın soğuk yüzü sokakları süpürürken yılbaşının ruhu, renkleri ve kestane kokusu her yanı sardı. 

Yılbaşı ruhunu iyice hissetmeye başladığımız bu dönem aynı zamanda Avrupa’ya gitmenin tam zamanı. Avrupa şehirlerinin birçok yerinde kurulan ışıl ışıl Noel pazarları da bu seyahate adeta davetiye çıkarıyor.

Özel bir atmosfer yakalayabileceğin ve farklı kültürleri yerinde gözlemleyebileceğin Avrupa’nın en güzel Noel pazarlarını senin için seçtik. 

Haydi, Avrupa’nın en güzel Noel pazarlarına doğru yolculuğumuza başlayalım!

1. Berlin, Almanya: Sokaklarda Bir Panayır Havası

Avrupa Noel Pazarları Berlin

Almanya, Noel pazarlarının ilk kurulduğu ülke. Almanca “weihnachtsmarkt” olarak anılan bu pazarların tarihi neredeyse Orta Çağ’a kadar uzanıyor. 

Berlin’de kurulan pazarlardan Gendarmenmarkt, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. El işi hediyelik eşyalar, ahşap oyuncaklar, farklı yiyecek ve içecek alternatifleriyle şehrin en iyi pazarlarından biri. Gendarmenmarkt yılbaşına kadar ziyaret edilebiliyor. 

Alexanderplatz’da kurulan Noel pazarı ise tam bir panayır havası taşıyor. Lunapark atmosferindeki bu yerde gece boyu buz pateni yapıp zencefilli kurabiye kokuları eşliğinde ışıl ışıl pazarı dolaşabilirsin. Ayrıca gece boyu dans edebileceğin yerler de mevcut. 27 Kasım – 30 Aralık 2023 tarihleri arasında bu pazarı ziyaret edebilirsin. 

Bir sürü Noel pazarı görmek, her birinde bambaşka şeyler deneyimlemek istiyorsan Berlin tam senlik!

Berlin Uçak Bileti Ara

2. Prag, Çek Cumhuriyeti: Büyüleyici Mimari ve Işıl Işıl Pazar Yerleri

Avrupa Noel Pazarları Prag

Prag büyüleyici bir şehir; Noel zamanı da bambaşka bir atmosfere bürünüyor. Charles Köprüsü’nü yılın bir de bu döneminde görüp büyülenmemek elde değil. Orta Çağ mimarisini yaşatan şehrin birçok yerinde Noel pazarları kuruluyor. Çekçesi “vánoční trhy” olan Noel pazarlarında bulunan el sanatları, dev yılbaşı ağaçları ve yerel lezzetler renkli şenlikli bir ortam yaratmaya yetiyor. 2 Aralık 2023’ten 6 Ocak 2024’e kadar tüm Noel pazarlarını ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsin.

Başka bir ülkede seyahat ederken turist olmaktan çıkıp yerel kültüre yaklaştığın bazı anlar vardır. Çek şarkılarına kulak ver, Prag’da gezeceğin Noel pazarlarında yerel ürünleri dene, insanların arasına karışıp yerlisi gibi gez!

Yılın en ışıltılı döneminde keyifli bir seyahat planlıyorsan Prag’a mutlaka bir şans vermelisin.

Prag Uçak Bileti Ara

3. Tallinn, Estonya: Noel’in Masal Diyarı

Avrupa Noel Pazarları Talinn

Estonya’nın başkenti Tallinn, 2019 senesinde European Best Destinations tarafından Avrupa’nın en iyi Noel pazarı olarak seçildi. Işıklar parlıyor, yerel lezzetler hazırlanıyor, yılın en ışıltılı zamanında eğlenmek için herkes bir araya geliyor. Yılın bu döneminde belediye binasının önü tam bir masal diyarı haline geldiği için bu seçime şaşırmamak gerek. 1 Aralık 2023’ten 7 Ocak 2024’e kadar tüm Noel pazarlarını ziyaret edebilirsin. 

Kış aylarını ısıtacak ürünleri kesinlikle burada bulacaksın. Çok soğuk bir ülke olduğu için bu konuda oldukça iyiler. Yün kazaklar, keçi yününden eldivenler ve keçe patikler hem hayatını kurtaracak hem de arkadaşların ve ailen için de güzel bir hediye alternatifi olacak. Bu masalsı ortamda bulunan lezzetli yiyecekleri de pas geçme. 

Estoncası “jõuluturg” olan Noel pazarlarına gitmeden önce şehri mutlaka gezmen gerekiyor. Free Tour web sitesinden rehberlik alarak hem şehri gezebilir hem de Tallinn’in tarihini ve hikayelerini öğrenebilirsin. Şehir turları her gün 10:30 – 13:00 saatleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşiyor.

Dilersen nisan ve mayıs aylarında Antalya’dan Tallinn’e direkt uçuşlarla gelebilirsin. İstanbul üzerinden Tallinn’e uçmak için aktarmalı olarak yine Antalya üzerinden seyahatini planlayabilirsin. Bu bölgeye ulaşmanın bir diğer yolu ise Helsinki’ye uçmak ve buradan feribotla aktarma yapmak! 

Talinn Uçak Bileti Ara

4. Kopenhag, Danimarka: Noel Zamanı Disneyland’ı

Avrupa Noel Pazarları Kopenhag

Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Noel zamanı ışıltısını artıran şehirler arasında. “Julemarked” Dancada Noel pazarı pazarı anlamına geliyor. En ünlü ve en güzel julemarked ise Tivoli bahçelerinde kuruluyor. 

Bu büyülü ortamda geleneksel ahşap kulübeler, tatlılar ve süslemelerle dolu parlak renkli dükkanlar var. Disneyland’dan ilham alarak yapılan Tivoli’de eğlenmek ve büyülenmek kaçınılmaz. Kendini çocuklar gibi şen hissedeceğin bir yer! En güzel halini ise hava karardığında renkli ışıklar altında deneyimleyebilirsin. 17 Kasım – 31 Aralık 2023 tarihleri arasında Tivoli’de kurulan Noel pazarını ziyaret edebilirsin.

Noel pazarları biraz ülke kültürüyle de tanışma mekanları özelliği taşıyor. Nordik kültürü ve lezzetli yemekleri tadabileceğin en güzel yer de Kopenhag’daki Noel pazarları diyebiliriz.

“Ben yılbaşı ağaçlarının arasında ışıl ışıl gezmek istiyorum!” diyorsan Kopenhag tam sana göre!

Kopenhag Uçak Bileti Ara

5. Zagreb, Hırvatistan: Noel Pazarlarının Gözdesi

Avrupa Noel Pazarları Zagreb

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb; 2016, 2017 ve  2018 yıllarında en güzel Noel pazarı olarak seçildi. “Advent” olarak isimlendirdikleri Noel pazarlarına gerçekten çok önem veriyorlar. Öyle ki ayrı bir web sitesi bile var. Zagreb Advent web sitesi üzerinden Noel pazarlarıyla ilgili bilgi almanın yanı sıra Noel gelenekleri, yöresel yemekleri ve şehirle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsin. Zagreb’e gitmeden göz atmanda fayda var. Zagreb Noel Pazarı, 2 Aralık 2023 ile 7 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında açık.

Buz pateni kayan insanlar, Noel şarkıları söyleyen çocuklar, yöresel yemekler, ahşap oyuncaklar, sıcacık kahveler ve içecekler.. Üstelik bu sene diğer ülkelerden farklı olarak artırılmış gerçekliği de sokaklara taşıyıp bambaşka bir atmosfer vadediyorlar.

Noel ruhunu gözlemlemek istiyorsan mutlaka Zagreb’i düşünmelisin. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ucuz Zagreb uçak bileti almaktan geçiyor. 

Zagreb Uçak Bileti Ara

6. Viyana, Avusturya: Çeşit Çeşit Noel Pazarı

Avrupa Noel Pazarları Viyana

Viyana’da çok fazla Noel pazarı kuruluyor. “Viyana’daki en ünlü noel pazarı hangisi?” diye soracak olursan Viyana belediye binasının bulunduğu Rathausplatz isimli meydandaki Noel pazarı deriz. “Christkindlmarkt” olarak anılan bu pazar, Noel coşkusunun en kalabalık yaşandığı yerlerden biri. 

Dediğimiz gibi burada seçenek çok. Medieval Advent Market’e gidersen müzik, hokkabazlık ve ateş gösterileri ile Orta Çağ eğlencelerine katılabilirsin. (30 Kasım – 3 Aralık 2023) Kocaman ışıklı bir dönme dolabının altında lezzetli Avusturya yemekleri tatmak istersen de Riesenradplatz’a gidebilirsin (18 Kasım 2023 – 7 Ocak 2024). Bu yıl Avusturya’daki en büyük Noel pazarına gitmek istersen de Spittelberg’deki dar sokaklardaki kalabalığa karışabilirsin (16 Kasım – 23 Aralık 2023).

Kısacası çeşit çeşit Noel pazarı gezmek istiyorsan Viyana Noel pazarları tam sana göre!

Viyana Uçak Bileti Ara

7. Basel, İsviçre: Avrupa’nın En İyi Noel Pazarlarından Biri

Avrupa Noel Pazarları Basel

İsviçre’nin en güzel şehirlerinden biri olan Basel, 2021 yılında European Best Destinations tarafından Avrupa’nın en iyi Noel pazarı olarak seçildi. Şehrin Noel pazarları ise Barfüsserplatz ve Münsterplatz meydanlarına kuruluyor (23 Kasım – 23 Aralık 2023). Çeşit çeşit lezzetli şeyler var, ama sen yöresel bir lezzet olan Basel läckerli (bir tür zencefilli çörek) yemeyi unutma. Ahşap oyuncaklar, ışıl ışıl meydanlar ve eğlenceli aktiviteler Basel’in Noel pazarlarında seni bekliyor.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Basel’e direkt uçmak!

Basel Uçak Bileti Ara

8. Barcelona, İspanya: Yüzlerce Yıllık Noel Pazarı

Avrupa Noel Pazarları Barselona

İspanya’nın güzel şehri Barselona da güzel Noel pazarlarına ev sahipliği yapan bir durak. Barselona’da dört farklı yerde Noel pazarı kuruluyor. Bunların en eskisi La Fira de Santa Llucia, 18. yüzyıldan bu yana her sene ışıltısına davet ediyor (24 Kasım – 23 Aralık 2023).  Barselona Katedrali önünde kurulan pazarda çeşit çeşit yiyecekler ve farklı hediye seçenekleri bulabilirsin. 

Fira de Nadal de la Sagrada Família Noel pazarı ise La Fira de Santa Llucia’dan biraz daha küçük bir pazar (24 Kasım – 23 Aralık 2023). Bu pazarda fırında tatlı patates, churros gibi geleneksel lezzetleri bulabilirsin. 

Barselona Uçak Bileti Ara

9. Brugge, Belçika: Noel Zamanı Brugge Ruhu

Avrupa Noel Pazarları Brugge

Brugge severler toplansın. Brugge şehir merkezi, Noel zamanı dev bir Noel pazarına dönüşünüyor. Markt ve Simon Stevinplein’de yer alan Noel pazarları ev yapımı sıcak çikolata ve çeşit çeşit belçika peyniriyle donatılıyor (24 Kasım 2023 – 7 Ocak 2024). Tabii dilersen buz pateni pistinde de eğlenebilirsin. Brugge ruhunu bir de Noel zamanı görmek istersen yapman gereken, Brugge’e yalnızca 1.5 saat uzaklıkta bulunan Brüksel’e uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Brüksel Uçak Bileti Ara

10. Strazburg, Fransa: Fransa’nın Noel Başkentine Yolculuk

Fransa’nın Noel başkenti olarak anılan, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Strazburg’da yaklaşık 300 farklı Noel tezgâhı bulunuyor. Fransa’da bir Noel pazarı gezmek istiyorsan tercihini mutlaka Strazburg’dan yana kullanmanı öneriyoruz. Place Kléber Christmas Market şehrin ana Noel pazarı olarak geçiyor. Bu güzel pazarı gezmek için Kleben Meydanı’na gidebilirsin (24 Kasım – 24 Aralık 2023).

Fransa’nın Noel şehri Strazburg’a ulaşmak için Marsilya’ya uçup aktarma yapman yeterli.

Marsilya Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Yılbaşında Gidilecek Uygun Fiyatlı Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın