Kedilerle Birlikte Karşılıklı Kahve İçeceğin 5 Hayvansever Kafe

Kedi kafelerin Japonya’da çok ünlü olduğunu duymuş olabilirsin. Ama kahveni yudumlarken pisi kucaklamak için o kadar uzaklara gitmene gerek yok. Avrupa’nın çeşitli kentleri de artık bu kedi kafelere yer veriyor. Kedi seven herkesin çok beğeneceği bu kafelerde, sanki kedilerin evine misafirliğe gelmişsin hissini yakalıyorsun. Muhteşem menüleri ve dekorasyonları da cabası. Patilerini sana doğru yönlendirecek, sen kahveni içerken kucağında ısınacak kediciklerle tanışmak için listeye bir göz at. Kendine en uygun kafeyi seçip, ucuz uçak biletleri ile doğru sevimli dostların yanına uç.

Cat Cafe/Budapeşte

Kedileri çok seven ve kedisever insanları bir araya getirmeyi amaçlayan bu kafe, şehrin tek kedi kafesi. Bir kafeye göre büyük bir alanı kaplayan mekânda 10’dan fazla kedi bulunuyor. Kedi kafenin kedileri, insanlara o kadar alışık ki karşılıklıkahve içmeye teşebbüs ederlerse sakın şaşırma. Ayrıca kafede 15 çeşit kahve seçeneği ve leziz tatlılar da bulunuyor. Kedi tabloları ve sevimli yavru kedicikleri ile kısa zamanda popülerleşen bu kafenin ziyaretçisi çok fazla. Kedilere belirlenen markaların mamalarını armağan edersen, onlardan bir teşekkür patisini bile alabilirsin.

Budapeşte Kedi Kafe

Le Cafe des Chats/Paris

Paris’in kedi kafesi Budapeşte’de bulunan kafeye göre çok daha küçük. Sıcacık ortamı ve duvarlara yerleştirilmiş kedi yatakları ile tam bir mutluluk dükkânı. Menüsü çok çeşitli olmasa da, harika kahvelerini muhakkak denemelisin. Büyük pencerelerin önüne konumlanmış koltuklarda kitabını okurken, kucağına zıplayan kediciği lütfen mıncıklama. İçindeki şefkati perçinle, kibarca sev. Çünkü buranın kedileri biraz ciddi, tam bir Fransız asili. Bu asil kedilerle beraber kahve keyfi yapmak ise mutlaka rezervasyon gerektiriyor.

Paris Kedi Kafe

La Gatoteca/Madrid

La Gatoteca kedileri, Madrid için çok önemli. Kafede bulunan 15’den fazla kedinin birer ismi ve duvarlara asılmış fotoğrafları var. Böylece onları isimleri ile çağırabiliyor, tanışma faslını atlayarak dostça muhabbet edebiliyorsun. Juno, Diana, Layla, Jacop ve diğerleri… Hepsi ile tek tek tanışmak harika. Bu kafenin kedileri nedense biraz sinirliymiş gibi ifadeler takınıyorlar. Dış görünüşlerine bakma, hepsi sevgini bekliyor. Unutmadan, kafenin bir bölümünde kedilere özel mama kapları, yataklar, kedi oyuncakları ve kedi bakım ürünleri bulunuyor. Kendi kedin için bu ürünleri satın alabiliyorsun.

Madrid Kedi Kafe

Pee Pees Katzencafe/ Berlin

Süslü ve uykucu kedilerin, lezzetli çöreklerin cenneti Berlin’de. Berlin kedi kafesi, oldukça sıcak bir ortama sahip. Kediler sevimli papyonlar ve kurdelelerle seni karşılıyorlar. Kafenin dekorasyonunda bulunan kedi esintileri, burayı daha sevimli hale getiriyor. Pee Pees Katrence  her gün 12.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor. Yani geç açılıp, erken kapanıyor. Berlin’e uğrarsan bu sıcakkanlı kedilerin gıdılarını bizler içinde kaşı.

Berlin Kedi Kafe

Lady Dinah’s/ Londra

Lady Dinah’s Londra’nın bizce en sevimli kafesi. Henüz iki yıllık bir geçmişi olan kafe, sokakta zor durumda bulunan ve yuva arayan kediler ile birlikte açıldı. Bu kafede, en fazla iki saat kalabiliyorsun çünkü sevimli pisiciklerin ziyaretçi kitlesi çok fazla. Unutmadan, önceden rezervasyon yaptırmazsan, kedicikleri ancak dışarıdan izleyebilirsin. Rezervasyon şart.

Londra Kedi Kafe

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...