Kıbrıs Bafra

Kıbrıs’ın En Derin Sırrı Bafra

Berrak bir denizi, doğal ve güzellikleriyle yılların eskitemediği tatil merkezi yavru vatan, her köşesindeki saklı hazineleriyle karşında duruyor. Genellikle turistler Girne’yi tercih ettiği için yoğunluk Kıbrıs’ın kuzeyinde bulunuyor. Yaz aylarında yoğunluğun giderek arttığı Kıbrıs sahillerinde farklı bir rotaya ne dersin? Kalabalıktan ve gürültüden uzak ama tarihi ve doğal güzelliklere yakın bir merkez güzel olmaz mı? Bafra köyü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin girişimleri ile bir turizm bölgesi haline geldi. Mazisi çok eski olmasa da hızla büyüyen ve gelişen köy, 2000’lerin başlarında yatırımcıların dikkatini çekti. Tarihi merkezlere yakın olması ve muhteşem plajı ile turistlerin cazibe merkezi haline geldi. Muhteşem bir tatil için Ercan Havalimanına ulaşmanı sağlayacak Pegasus’un ucuz uçak bileti seçeneklerini kontrol etmek ve güneş kremini şimdiden sürmen yeterli olacaktır.

Otel teferruattır, Yaşamana Bak

Otel Teferruattır

Otelin konforu ve hizmeti çok da yabana atılacak şeyler değil ama günün büyük kısmını deniz ve kumsalda ya da Kıbrıs sokaklarını keşfederek geçireceksin. Ayrıca Bafra’nın koyu mavi, berrak denizinde yüzdükten sonra bir daha sen eski sen olmayacaksın. Bu yüzden konfor düşüncen biraz değişecektir. Mümkün olsa denizi alıp yanında götürmek, hiç olmadı bir bardağa doldurup içmek isteyeceksin. Bafra’ya yakın gel gör ki Bafra otellerinin şöhreti de en az denizi kadar etkileyici, o da aşağıdaki bölümün konusu.

Nerede ki bu Bafra?

Kuzey Kıbrıs’ın Mağusa ilinin İskele ilçesine bağlı bir köy Bafra. Kıbrıs haritasını gözünün önüne getirdiğin zaman, doğuya doğru ok gibi uzanan kısmı var ya, işte Bafra orada. Merkezden uzakta ve Bafra Turizm Bölgesi çalışması kapsamında yapılan oteller dışında etrafta pek bir şey yok. Denizini bu kadar eşsiz yapan şey de bu ıssızlık. Kıbrıs Ercan Havalimanı’na indikten sonra seni oteline götürecek servisin keyfini çıkarmaya bak, yol biraz uzun sürüyor. İstersen araba kiralayarak oteline gidebilirsin. İkinci seçenekte Karpaz Anayolunu kullanman daha yararlı olacaktır. Ancak unutmalısın Kıbrıs’ta trafik soldan akıyor.

Bu bölgede konaklamak için tercih edilebilecek en iyi oteller; Kaya Artemis ve Nuh’un Gemisi otelleri. Özellikle Kaya Artemis’in 250 metre uzunluğundaki altın kumlu plajı ve denizin ortasına kadar uzanan upuzun iskelesi bu dünyayla bağlantını koparıp atacak ve seni bir masal kahramanı yapacak. “Artemis ismi nereden geliyor?” diye düşünüyor olabilirsin. Hemen cevaplayalım.  

Hadi plan yapalım!

Hadi Plan Yapalım Bafra

Öncelikle müsait olan en yakın tarih için Kıbrıs uçak bileti almalı ve hemen ardından Bafra’daki bütçene ve hayaline en uygun otelde yer ayırtmalısın. Daha sonra otelin ulaşım imkanlarını sorgulaman gerekiyor. Eğer varsa otelin kendi araçlarıyla havaalanından seyahat etmen daha kolay olacaktır. Cumayı da tatile dahil edip “long weekend” denilen uzun hafta sonu tatili, Bafra’ya imzanı atmana yetecektir. 50 faktörlük güneş kremini unutmamalısın, Kıbrıs güneşi başka bir şeye benzemez! Bir gününü kesinlikle tarihi eserlere ayırmalısın; Bafra’ya yakın birçok tarihi eser bulunuyor. Gazimağusa’ya yapacağın ufak bir gezi çok güzel olabilir. Milattan sonra 500 yılında inşa edilen ve Hristiyanlar tarafından önemli bir isim sayılan Aziz Barnabas’ın mezarının bulunduğu bölgede inşa edilmiştir. Ayrıca ünlü yazar Namık Kemal’nın sürgünde kaldığı zindan Mağusa’da bulunuyor. Zindan şu an müze olarak hizmet veriyor. Son olarak gece hayatını planlaman gerekiyor. Kıbrıs bitmeyen geceleri ve sabaha kadar edilen danslarla biliniyor. Özellikle sıcak gecelerde dolaşmak ve eğlenmek isteyenlerin çokluğu nedeniyle yer bulma konusunda zorluklar yaşayabilirsin. Bafra’ya gideceğin için heyecanlanman doğal. Hala biletini almadıysan Kıbrıs uçak biletine hemen ulaşabilirsin.

Kıbrıs Uçak Bileti Ara

uçak bileti

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...