Mükemmel Bir Kış Planı

Mükemmel Bir Kış Planı: Nevşehir

60 milyon yıl önce volkanik dağların püskürttüğü lav ve küller başkalaşıyor. Ama ne başkalaşma… Tam 60 milyon yıl sonra UNESCO Dünya Mirası olacak kadar bambaşka bir doğa olayı bu. Doğanın muhteşem bir mimar olduğunu kanıtlayan Nevşehir, Kapadokya ve Göreme ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Kışın soğuk olsa da kar manzarasıyla büyüleyici bir atmosfer yakalayan kent, bu mevsim için ideal bir rota. Üstelik ülke sınırları içinde olan Nevşehir’e ulaşmak da çok kolay. Nevşehir ucuz uçak bileti satın aldıktan hemen sonra bu gizemli yolculuğun tadını çıkarabilirsin.

Her Açıdan Doğanın Keyfini Çıkar

“Denize kıyısı olmadan bir kent neden turistik olur?” sorusuna en iyi cevabı doğasıyla veren bir yere sahip Kapadokya. Vadiler, kanyonlar, kayalar içine gizlenmiş evler, antik kiliseler, gizli geçitler… Attığın her adımda bunlar karşına çıkacak. Şimdiye kadar hiç tırmanmadıysan hazır ol. Uzaktan gördüğün mağaralar seni kendine doğru çekecek. Keşfetme duygusunun nirvanaya ulaştığı bu seyahatte en çok kayalar içine gizlenmiş kilise ve evler hoşuna gidecek. Sanki doğa seninle kusursuzca kurgulanmış bir oyun oynuyormuş gibi değil mi?

Her Açıdan Doğanın Keyfini Çıkar

Atlarla Gezinti Olmadı Balon Turu

Kış geliyor şimdi balonda üşütürüz diye düşünme. Sıkı sıkı giyin ve Kapadokya’yı en tepeden izle. Yürürken sana koşma isteği uyandıran her yere şöyle bir göz at. Görüş açını biraz genişlet ve Kayseri’de bulunan Erciyes Dağı’na da bir selam çak. Sanki dünyada tüm güzel şeyler ayaklarının altındaymış gibi hissedeceksin. Balon turu yapman mümkün değilse bile bizce güneşin doğuşunda uçan balonları izlemelisin. Hayatın boyunca bakmaya doyamayacağın fotoğraflar çekeceğinden eminiz. Ata binme konusunda bizce en iyi fırsat burada. Birçok binicilik pistinin bulunduğu Kapadokya’da ayrıca vadilerin arasında gezinti de yapabiliyorsun.

Atlarla Gezinti

Yeteneğini Konuştur Nevşehir

Kapadokya ve Göreme’de en eğlenceli saatlerini çömlek atölyelerinde gerçekleştireceksin. Bu atölyelerde ustalıkla yapılan çömlekleri satın alıp, arkadaşlarına hediye edebilirsin. Fakat asıl eğlenceli tarafı kendi çömleğini kendin yapabiliyorsun. Çömlek ustaları sana nasıl yapılacağını göstereceklerdir. Zorlansan da bunun mükemmel bir deneyim olduğunu göreceksin. Burada her şey el yapımı! Bez bebekler, nazar boncukları, şapkalar ve şallar ideal hediyelik eşya alternatifleri arasında.

Otantik Lezzetler

Orta Anadolu mutfağını, kayalardan oyulmuş şık bir restoranda denediğini düşünebiliyor musun? Nevşehir’in serin havasında, sıcacık bir mekânda birbirinden lezzetli yemekler seni bekliyor olacak. Tandırda yapılmış kömbe, kuşbaşı etin domatesle lezzetlendirildiği Nevşehir tava, testinin içinde közde yavaş yavaş pişirilen testi kebabı ve Ürgüp yöresine ait aside tatlısı Nevşehir yemekleri arasında popüler olan tatlar.

Otantik Lezzetler

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...