Prag Soğuğunda İçinizi Isıtacak Mekanlar

Prag Soğuğunda İçinizi Isıtacak 4 Mekân

Prag şu günlerde muhtemelen soğuk günler yaşıyor. Ama bu hava durumu bohem Prag’a pek yakışıyor. Bu yüzden yaz mevsiminde bir hayli tıka basa olan kent, kışın da gezmesini bilen seyahatseverleri ağırlıyor. Sezonda gezmek yerine şehrin tadını sakin sokaklarda geçirmek isteyen, Prag ucuz uçak biletini kapan her ziyaretçi unutulmaz manzaralarda muhteşem günler yaşıyor. Charles Köprüsü, Prag Kalesi, Astronomik Saat, Kafka Müzesi, Lenon Duvarı derken haliyle üşüyor insan. Biraz ısınayım da kaldığım yerden devam ederim diyor. Hak veriyoruz ve Prag’da ısınmak için tercih ettiğimiz yerleri paylaşmaya karar veriyoruz. Herkes indirimli uçak bileti alsın, herkes gitsin, herkes görsün, herkes ısınsın; Prag turunun güzelliğine güzellik katsın.

Prag Ulusal Galeri

Komünizmden sonra çağdaş Çek sanatını ve uluslararası eserlerini sergileyen bu galeri Prag’da kışın yapılacak şeylerden biri. Sadece çağdaş eserler değil, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’ndan eski eserler de bulunuyor. Her ayın ilk pazartesi günü açık olan bu mükemmel koleksiyonların arasında biraz ısınırken, tarih ve sanatın keyfini doyasıya çıkarabilirsin. Mimari olarak da çok zengin olan bu galerinin şirin kafelerine uğrayıp kahve içmeyi unutma.

Hayatının En Lezzetli Pastası Prag’da

Prag Kalesi senin Kafka Müzesi benim gezdikten sonra hayatının en güzel pastalarından birini yiyebileceğin Alchymista Cafe’ye mutlaka uğramalısın. Pastaları kadar kahve müzik konusunda da iddialı olan bu şirin kafenin pek turistik olduğunu söyleyemeyiz. Bu doğallık elbette ki atmosfere ve fiyatlara da yansıyor. Misafirperver ve enerjik personelinden medovnik siparişi vermeni tavsiye ediyoruz.
Adres: Jana Zajíce 975/7, 170 00, Prag

Kışın Bile Nehir Turu

Evet, Prag şu sıralar pek soğuk. Fakat nehir turu fikri seni korkutmasın, heyecanlandırsın. Prag tekne turu yapan tekneler kışın sıcacık oluyor. Camlarla kaplı olan bu tekneler, sıcacık bir ortamda nehrin üzerinden Prag’ın en görülesi yerlerine ulaştırıyor. Bu turları öğle yemeği ve müzik eşliğinde de yapabilirsin. Prag ışıkları eşliğinde de bu gezintiyi akşam saatlerine bırakabilirsin. Seçim senin.

Prag Nehir Turu

Prag’ın Oturma Odası Kabe Café

1960’larda Prag’da yaşayan birinin oturma odasına misafir olmuşsunuz hissi verecek Kabe Café, hesaplı menüsü, retro tarzı ve sıcak atmosferi ile muhtemelen seni bekliyor. Ev yapımı hamur işleri ve sandviçlerle muhteşem sabah ve öğle yemeği seçenekleri ile Prag’ın en samimi köşesi. Prag soğuğuna biraz ara verip hem içini ısıtacak hem de damağını zenginleştirecek Kabe Cafe’ye mutlaka uğramalısın.
Adres: Rytířská 10, Prag

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...