• Ana Sayfa
  • Almanya
  • Münih’te Eğlencenin Oktoberfest’ten İbaret Olmadığının 4 Kanıtı
Münih'te Eğlence

Münih’te Eğlencenin Oktoberfest’ten İbaret Olmadığının 4 Kanıtı

Almanya çeşitli eyaletlere bölünmüş bir ülkedir ve tüm bu eyaletlerin bir tarihi, farklı kültürü ile yaşayış tarzları vardır. En büyük eyaletlerden biri olan Bavyera’nın ise yeşil elbiseleri, ilginç müzikleri ve kendisiyle bütünleşmiş bir hayat tarzı bulunuyor. Eyaletin tüm kültürünü ve yaşam tarzını yansıtan kenti ise Münih’tir. Takvimler Ekim ayını gösterdiğinde her taraftan gelen Oktoberfest haberleri, sosyal medyada akıp giden “çok eğleniyoruz!” paylaşımları Münih’e gitmediğine pişman etse de içini rahatlatacak bir haberimiz var. Münih’in eğlence hayatı sadece Oktobefest’ten ibaret değil! Evet, bu sırrı artık bildiğine göre, hemen tatil programını çizip Münih uçak biletinizi almalı ve hangi gece hangi mekanları fethedeceğini belirlemelisin. Tüyolar bizden, eğlenmesi senden.

Kultfabrik

Münih adeta doğaya hiç dokunulmadan büyümüş bir şehir olarak karşına çıkacak. Parklar ve bahçeler şehri olarak da adlandırılan Münih’e gitmeden önce planını çok iyi yapmalısın. Gündüzleri sere serpe uzanıp kafanı dinleyebileceğin parkları tek tek işaretlemelisin. Geceyi ise sana önereceğimiz mekanlarda geçirerek dört dörtlük bir kaçamak yapmış olacaksın.

22 mekan tek bir yerde diyelim, gerisini sen düşün. Her biri farklı konseptlerle tasarlanmış barlar, kulüpler ve canlı müzik mekanlarıyla Kultfabrik tam bir kült olma yolunda hızla ilerliyor. Hatta bazıları Kultfabrik’i, modern anlamda “Münih gece hayatının doğduğu yer” olarak gösteriyor. Danslar, kabaraler, sanatın en avant-garde halleri… Hepsini burada bulacaksın. Köln gece hayatı içinde büyük bir yer tutan Kultfabrik, Latin gecelerinden tekno partilere, pop müzikten rock barlara kadar birçok farklı yüze sahip. Buraya gelirken plan yapmana bile gerek yok. Gel, dolaş ve o gece kendini nereye ait hissediyorsan kapısından içeri giriver.

Eski bir fabrikanın dönüştürülmesiyle ortaya çıkan Kultfabrik her gece partilerle coşup dursa da gündüzleri de pek boş kalmıyor. Sanat etkinlikleri, workshop’lar ve spor oyunlarıyla renklenen bu yer, öğlen saatlerinde de hayatın zevkini ruhuna işletecek.

Kultfarbrik, Münih.Münih Kultfabrik

 

Backstage

Münih’te canlı müzik mekanları denince, bir de bunun yanına “rock” kimliği eklenince ortaya Backstage çıkıyor. Hafta içi ve hafta sonu farklı farklı grupların performanslarıyla ortalığı sallayan Backstage, Münihli rocker’ların toplaşma mekanı. Erkenden gidip yerini alıp sohbete başlayabilir ve birazdan sahneye çıkacak olan grubun başlatacağı geceye kendini hazırlayabilirsin. Türkçeye “sahne arkası” olarak çevirebileceğin Backstage, birçok farklı kültürden ve ülkeden insanın buluştuğu bir noktadır. Bu karmaşık ve oldukça eğlenceli mekan ile çok sayıda insan tanıyabilir ve kendin gibi eğlenmeyi seven birçok dost edinebilirsin.

Backstage, Münih.Münih Backstage

P1

Ucuz uçak bileti

ararken kendinizi hafta içi uçuşlarında bulabilirsin. Peki, Münih tatilin hafta sonunu kapsamıyorsa gece hayatını kaçıracak mısın? Tabii ki hayır. Yılın hangi zamanı ve hangi günü olursa olsun açık olan ve her gecesi bambaşka yaşanan bir kulüp söyleyeceğiz sana: P1. Bir zamanlar Amerikan askerlerine özel bir kulüp olarak çalışmış olsa da şimdi Münih’in en meşhur kulübü haline gelmiş durumda. Efsanevi, ışıltılı, şık ve gösterişli. Dansın hiç durmadan devam ettiği ve kendini asla yalnız hissetmeyeceğin bir mekan arıyorsan P1 tam sana göre bir seçim.

Milla

Kalabalıkları boş verip Münih’in underground mekanlarına kaçabilirsin. Mesela Milla underground bir yer düşünüyorsan aradığını bulabileceğin adres. Bir süre kendisini iyice gizlemiş, kulaktan kulağa yayılmayı başarıp küçük arkadaş gruplarını ağırlamış olsa da taşıdığı bu samimiyet ve yer verdiği iyi müzikler sebebiyle doğal olarak underground camianın adı sık sık geçen barı olmayı başarmış. İçerideki vintage dekorasyon bir, jazz jam session’lar iki diyoruz ve keşfin kalan kısmını sana bırakıyoruz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...