• Ana Sayfa
  • Genel
  • Avrupa’da En İyi Road Trip Yapılacak Yerler: Yollara Düşme Zamanı
Avrupa'da en iyi road trip yapılacak yerler

Avrupa’da En İyi Road Trip Yapılacak Yerler: Yollara Düşme Zamanı

Yolların büyüsü başkadır. Varılacak yerin önemini ortadan kaldırıp yaşanılan anı anlamlı ve özel kılar. Muhteşem bir seyahat deneyimidir. Kalabalık bir grupla yapıldığında verdiği his başkadır, iki kişilik olduğunda bambaşka. Yolculuğa çıkmadan önce özel çalma listeleri hazırlanır, yolda kaybolunur, sapaklar kaçırılır, molalarda farklı hislere kapılınır. Peki, özgürlük hissini bize yakınlaştıran yolları bambaşka rotalarla zenginleştirmeye ne dersin?

Road trip seviyorsan belki daha önce Türkiye’de denemişsindir. Peki, Avrupa’da farklı farklı yollarda keyifli bir yolculuğa kucak açmak kulağa nasıl geliyor? 

Eğer Avrupa’da en iyi road trip yapılacak yerleri merak ediyorsan senin için çeşitli öneriler hazırladık. Nefes kesici manzaraları barındıran bu rotalar içerisinden seç, beğen, yola çık! Tabii yurt dışında gerçekleştireceğin bir yolculuk olduğu için prosedürler biraz farklı olabilir. Bu sebeple önce bilmen gerekenlerden bahsedip sonrasında önerilerimize geçeceğiz. Ayrıca yurt dışına çıkmadan önce gideceğin ülkelerin güncel Covid-19 kurallarını ve vize şartlarını da kontrol etmelisin. Ucuz bileti nerede bulacağını zaten biliyorsun.

Road trip çalma listen hazırsa başlayalım!

Avrupa’da Road Trip Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Avrupa'da road trip yapmadan önce bilinmesi gerekenler

Yeni yerler keşfetmek için çıktığın bu yolda dikkat etmen gereken bazı durumlar olabilir. Bu konuda yardımcı olmak için birkaç maddede Avrupa’da road trip yapmadan önce bilmen gerekenlerden bahsedeceğiz.

  • Gideceğin ülkeye en ucuz uçak biletini nerede bulacağını biliyorsun. Dilersen Pegasus’un araç kiralama seçeneğini değerlendirerek kiralama işlemini gerçekleştirebilirsin.
  • Araç seçimin önemli. Manuel yerine otomatik vitesli araç istiyorsan fazla ödeme yapman gerekebilir, aklında olsun. 
  • Ülke değiştireceksen acentene bu bilgiyi vermen, daha sonra kötü bir sürprizle karşılamanı önleyebilir. Ayrıca sana öneride de bulunabilirler. 
  • Aracı kiralarken teslim aldığın halinin fotoğrafları mutlaka elinde bulundur.
  • Yola çıkmadan önce seyahat sigortanı kontrol et.
  • Çıktığın yolda uluslararası bir sürüş iznine gerek var mı kontrol et. “Uluslararası Sürüş İzni” esasen ehliyet yerine de geçen, uluslararası geçerliliği olan bir izin.
  • Özellikle Doğu Avrupa’da yer alan farklı köprü ve otoyollar için geçiş anında vinyet kartı kullanılıyor. (Vinyet çıkartmalarının gerekli olduğu ülkeler: Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Slovakya, Slovenya ve İsviçre.) Yolculuk yaptığın ülkede vinyet kullanılıyorsa benzinliklerden ya da mola yerlerinden temin etmelisin. Yoksa ceza ödemek durumunda kalabilirsin.
  • Gittiğin ülkenin hız sınırlarını mutlaka öğrenmelisin.
  • Yol bir macera; sen her ihtimale karşı bulunduğun ülkenin acil durum numaralarını kenara not et.
  • Google Haritalar en yakın dostun olacak, alternatif olarak Waze de kullanabilirsin.

Romantic Road, Almanya: Masallar Diyarında Bir Yolculuk

Romantic Road, Almanya

Almanya’nın güneyinde en güzel yollarından birine sahip olan Romantik Yol (Romantic Road ya da Romantische Straße), 28 kasabadan geçiyor. Arabaya atlayıp masallar diyarına yola çıkmak ya da partnerinle güzel bir yolculuk yapmak istersen muhteşem manzaralara sahip bu yolu mutlaka öneririz.

Bavyera’nın orta yerinde bulunan Würzburg bu yolun başlangıç noktası olarak tercih ediliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Marienberg Kalesi ve Rezidans Sarayı’na da ev sahipliği yapıyor. Würzburg’dan başlayıp Füssen’de tamamlanan Romantik Yol, 400 kilometre boyunca Orta Çağ kalelerini, şatolarını, Alplerin büyüleyici atmosferini, yeşillerin arasına gizlenmiş nehirleri barındırıyor. 

Romantic Road web sayfası üzerinden yol üzerindeki kasabalar, konaklama, şehirlerarası mesafeler gibi bilgilere detaylı bir şekilde ulaşabilirsin. Yolu merak ediyorsan haritayı buraya bıraktık. 

Dilersen bu bölgeye ulaşmak için Frankfurt’a uçup aktarma yapabilirsin.

Frankfurt Uçak Bileti Ara

Dönüş için de Münih’ten Türkiye’ye uçabilirsin. 

Münih Uçak Bileti Ara

Viyana’dan Belgrad’a: Tuna Nehri’nin İzinde 

Viyana-Belgrad road trip rotası

Avusturya’nın başkentinden başlayıp Tuna Nehri’nin izinde minik bir Avrupa seyahati yapmaya ne dersin? Viyana, Bratislava, Budapeşte ve Belgrad’dan geçerek muhteşem doğa manzaraları ile mimarisine bayılacağın cadde ve binalar yakalayabilirsin.

Gün doğumları, gün batımları, keyifli yol şarkıları yolculuğunu unutulmaz kılarken farklı ülkelerin farklı şehirlerinde göreceklerin en güzel tatil anılarının arasına girecek. Viyana’nın düzenli caddeleri, Belgrad’ın büyüleyici şehir manzaraları, Budapeşte ve Bratislava’nın yemyeşil doğası da yolculuğunun renkli detayları olacak. Bu güzel rotaya harita üzerinden ulaşabilirsin. 

Bu bölgeye ulaşmak için Viyana’ya uçup aktarma yapabilirsin.

Viyana Uçak Bileti Ara

Dönüş için de Belgrad’ı tercih edebilirsin. 

Belgrad Uçak Bileti Ara

Loire Vadisi Rotası, Fransa: Peri Masalında Yolculuk 

Loire Vadisi Rotası, Fransa

Paris’in güneyinde bulunan Loire Vadisi, Fransa’nın en güzel bahçelerinin ve şatolarının olduğu bölge. Şehirden uzaklaşmak ve bir peri masalında yolculuk yapmak istersen Loire Vadisi rotasını tercih edebilirsin.

Chinon’dan başlayıp Chambord’a kadar olan mesafede yolculuğunu gerçekleştirebilirsin. Dilersen Paris’ten araç kiralayarak da yollara düşebilirsin. Önerdiğimiz rotaya harita üzerinden ulaşabilirsin. Bu rotada yollar ve manzaralar harika. Bu harika anları riske atmamak adına Driving in France web sayfası üzerinde yolculukta mutlaka yanında bulundurman gerekenleri öğrenebilirsin. Şimdiden keyifli bir yolculuk dileriz!

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Paris’e uçmak!

Paris Uçak Bileti Ara

Toskana Rotası, İtalya: Pastoral Doyum Noktası Gezisi

Toskana Rotası, İtalya

Bu rotayla da akılları başlardan almaya geldik. Ovasına, doğasına ve muhteşem lezzetlerine hayran bırakan Kuzey İtalya’nın en popüler noktası Toskana’da yollara düşmeye ne dersin? Yemyeşil ovalar, güneşin ışıklarıyla kutsadığı topraklar, taş binalar, üzüm bağları… Toskana’nın el değmemiş doğasında kilometrelerce uzunluktaki heyecan verici bir yolculuk kime iyi gelmez ki?

Floransa‘da başlayıp sırasıyla Chianti De Greve, Siena, San Gimignano, Montepulciano, Saturnia, kasabalarını dolaşabilirsin. Tüm bu güzel manzaraların arasında Saturnia’da termal banyo deneyimini atlamamanı öneriyoruz. Burayı uzun yolun şifalı bir hediyesi olarak görebilirsin. Bu yolculuk sırasında sana yol gösterecek olan haritayı da buraya bırakıyoruz. 

Bu bölgeye ulaşmak için yapman gereken Milano’ya uçmak ve ardından Floransa’ya aktarma yapmak!

Milano Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Üsküp-Ohri-Manastır Gezisi Nasıl Yapılır? | Makedonya Road Trip yazımıza göz atabilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın