• Ana Sayfa
  • Avrupa
  • Roma’da Ucuz Tatil Tüyoları | Roma’da Bedava Yapılacak Şeyler
roma-da-ucuz-tatil

Roma’da Ucuz Tatil Tüyoları | Roma’da Bedava Yapılacak Şeyler

Roma’da ucuz tatil, nerede kalacağını, hangi sokaklarda yiyeceğini, müzelere ücretsiz nasıl gireceğini ve her şeyden önemlisi sosyal ağları nasıl kullanacağını bildiğin sürece mümkün. Avrupa’nın sanat merkezi Roma’yı uygun bir bütçeyle keşfetmen için oturduk, uzun bir araştırma yaptık. Elde ettiğimiz bilgileri seninle paylaşıyoruz, ama önce temelden başlayalım.

Roma Nerede?

 roma-da-ucuz-tatil-roma-nerede

İtalya’nın başkenti Roma, ülkenin orta batı tarafında bulunuyor. Tiren Denizi’ne kıyısı olan Roma, aynı zamanda Katolik aleminin merkezi sayılan Vatikan’a da ev sahipliği yapıyor. 3000 yıllık tarihi ile “ölümsüz şehir” olarak anılan başkent, Lazio olarak anılan bölgenin en büyük şehri konumunda. 

Roma’ya Nasıl Gidilir?

roma-da-ucuz-tatil-roma-ya-nasil-gidilir.

Roma’ya gitmek için en ideal yöntem, Roma uçuşlarına katılmak. Pegasus, Fiumicino – Leonardo da Vinci Havalimanı inişli Roma uçuşları ile seni oraya hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştırabilir. Roma’nın efsanelerini yerinde dinlemek istiyorsan Roma uçak bileti rezervasyonunu erkenden yap ve gezini planlamaya şimdiden başla!

Roma’da Ucuz Tatil Nasıl Yapılır? Gezginlere Ekonomik Öneriler

roma-da-ucuz-tatil-nasil-yapilir

Roma’da ucuz tatil yapmak istiyorsan önce bütçe planlaması yapman iyi olur. Bu noktada düşünmen gereken 4 şey var: Uçak bileti, konaklama, yeme içme masrafları ve alışveriş. Uçak bileti için zaten Pegasus var, diğer konuları da başlıklar halinde irdeleyeceğiz.

Vatikan’ın koruyucu şehri Roma, bir dönem dünyanın en büyük güçlerinden biri olan Roma İmparatorluğu’nun da başkentiydi. O dönemlerden kalma eserleri ile günümüzde insanlara zaman yolculuğu fırsatı veren bu şehir, aynı zamanda yeni şehir merkezi çevresindeki modern yapılarla günümüz insanının her ihtiyacını karşılıyor. 

Roma’da ucuz tatil yapmak için şehrin ipuçlarını bilmen gerekiyor. Mesela nereye ne zaman bedava girebilirsin ya da şehirde en ucuz ulaşım nasıl sağlanıyor? Aşağıdaki ipuçları sana fikir verebilir.

  • Roma’da her yere yürüyebilirsin. Toplu taşıma çok pahalı değil, hatta bu konuya ayrıca bir başlık açacağız. Şimdilik sana ilk tavsiyemiz, Roma’da mümkün olduğunca yürümen; çünkü yollar üzerinde görülebilecek birçok şey var.
  • Turist tuzaklarına dikkat et. Nedir bunlar? Öncelikle meşhur Roma dondurmasını merkezi yerlerde yeme, çünkü topuna 5 euro gibi rakamlar istenebilir. Gelato (ünlü Roma dondurmasının orijinal adı) yemeyi düşünüyorsan turistik yerlerin dışında, yani daha “mahalleli” olarak tanımlayabileceğimiz yerleri tercih et.
  • Hop On Hop Off otobüsleri biliyorsundur. Açık üst katı ile beraber iki katlı olan bu otobüsler, turistlere şehir turu attırıyor. Bizce gerek yok, ama sen bilirsin.
  • Çok dil seçeneği olan menülere sahip restoranlardan uzak durabilirsin. Bu tür restoranlar daha çok turistlere yönelik olduğundan fiyatları yüksek olur. 
  • Kolezyum civarında gladyatörler göreceksin. Onlarla fotoğraf çektirirsen 10 euro ödemek zorunda kalabilirsin. 

Roma’da Bedava Yapılacak 10 Şey: İşini Bilen Gezginlere Roma’da Ucuz Tatil Tüyoları

Roma çok turistik bir yer olabilir, ama yine de şehirde yapılabilecek birçok bedava etkinlik var. Aşağıya sıralıyoruz: 

  1. Pantheon girişi ücretsiz. Çoğunlukla girişte sıra oluyor, ama içerideki büyüleyici kubbeyi görmek için değer.
  2. Aziz Petrus Bazilikası’na giriş ücretsiz. Michelangelo’nun Pieta ve Bernini’nin Baldachin heykellerini burada görebilirsin. 
  3. Meydanlar her zaman bedava. Mesela Piazza Navona (Navona Meydanı), sokak sanatçıları ile dolup taşıyor. Burada birçok ilgi çekici şey görebilirsin, ama yeme içme için burayı kullanma; çünkü fiyatlar normalin üzerinde. 
  4. Trevi Çeşmesi (diğer ismi ile Aşk Çeşmesi) çevresinde göle bozuk para atan insanları izlemek bedava. Batıl inançlara karşı ilgin varsa sen de çeşmeye bozuk para atabilirsin, ama amacımız tatili ucuza getirmek. O nedenle atmasan daha iyi 🙂
  5. Roma’nın en ünlü parklarından Villa Borghese kesinlikle görülmeli. Üstelik giriş ücretsiz. 
  6. Roma’da ücretsiz turlar mevcut. Mesela New Rome Free Tour gibi oluşumları takip ederek şehir hakkında bilgi edinebileceğin yürüyüş turlarına katılabilirsin. 
  7. Mimar Donato Bramante tarafından tasarlanan ve Yüksek Rönesans döneminin ilk yapılarından biri olan Tempietto, Roma’da gezilecek yerler arasında ve giriş ücretsiz. 

Roma’da Ucuz Konaklama Tüyoları: Nerede Kalınır?

roma-da-ucuz-konaklama-tüyolari

Roma’da en ucuz konaklama seçeneğini, şehrin dört bir köşesine yayılmış olan hosteller sunuyor. Roma’da paylaşımlı hostel odalarında gecelemek 90 TL’den başlıyor. Hostellerde özel odaların fiyatı ise 250 TL’den başlıyor.

Bu fiyatlar şehir merkezine biraz uzak olan hostellere ait. Merkeze yaklaştıkça fiyatlar artıyor, ama paylaşımlı odalarda kalmayı düşünüyorsan oldukça küçük bir fark bu. 

Roma’da ücretsiz konaklamak istiyorsan Couchsurfing uygulamasını kullanabilirsin. Bu uygulama, evinin bir odasını ya da bir bölümünü ücretsiz şekilde gezginlere veren ev sahiplerinin bulunduğu bir sosyal platform. Bu uygulamayı kullanırken kalmayı düşündüğün evler hakkında kullanıcı yorumlarını okumanı ve sadece yüksek puanlı evlerde kalmanı tavsiye ederiz. 

Roma Hostel Dünyası: Roma’da Ucuz Tatil İçin Kalınabilecek Yerler

roma-da-uygun-fiyatli-kalinabilecek-yerler

“Roma’da nerede kalınır?” diye merak ediyorsan yaptığımız araştırmadan yararlanabilirsin. Roma çevresindeki en iyi hosteller, ziyaretçileri tarafından yüksek puanlara ve olumlu yorumlara layık görülmüşler.

  1. The Yellow Hostel: Via Palestro bölgesinde konumlanmış The Yellow Hostel, ziyaretçileri tarafından tam puan almış bir hostel. Nostaljik mimarisi ve canayakın çalışanları ile The Yellow Hostel, konaklamak için çok iyi, ama biraz pahalı. 
  2. Generator Hostels: Londra merkezli ünlü hostel zinciri Generator Hostels, kollarını Roma’ya uzatmış. Fiyatlar iyi, odalar temiz ve çalışanlar canayakın, daha ne olsun. 
  3. Hostel Sandy: Via Cavour bölgesinde yer alan Hostel Sandy, Roma’da ucuz kalacak yer arayanların seçimlerinden biri. Çalışanlar sıcak kanlı ve hostel de merkezi yerlere çok yakın. 

Günde 30 Euro ile Roma’da Gezilecek Yerler: Nasıl Olacak? 

günde-30-euro-ile-roma-da-gezilecek-yerler.

Roma’da gezilecek yerler konusunda ilgili içeriğimizden ayrıntılı bilgi alabilirsin. Bu içerik özelinde biz Roma’da bedava gezilecek yerlerden bahsedeceğiz. 

Her ayın ilk ve son pazar günü, Roma’da ücretsiz müze ziyareti günü anlamına geliyor. Bu günlerde farklı müzeler, kapılarını ücretsiz olarak ziyaretçilerine açıyor.

  • Vatikan Müzeleri, Roma’daki en nadide eserleri içinde barındırıyor. Buradaki eserleri ücretsiz görmek istiyorsan Roma tatilini ayın son haftasına denk getir; çünkü ayın son pazar günü, Vatikan Müzeleri için ücretsiz giriş günü.
  • Antik Roma’nın en ünlü yapılarından Pantheon, ücretsiz şekilde girilen bir yer. Mutlaka görülmeli!
  • Ünlü İtalyan yazar Mario Praz’ın evi günümüzde müze olarak kullanılıyor. Giriş ücretsiz.
  • Orijinal ismi ile Museo Napoleonico yani Napolyon Müzesi’ne giriş ücretsiz. Bonaparte Ailesi ile Roma arasındaki ilişkiye göz atmak için harika bir yer.
  • Kolezyum’a ücretsiz girmek istiyorsan Colosseum sayfasını ziyaret etmelisin. Burada nasıl bedava gireceğin konusunda bilgiler var. Roma Forumu ziyaretini de unutma!
  • Roma’da meydanlar bedava. Mesela Piazza de Spagna, Türkçesi ile İspanyol Meydanı. İspanyol Merdivenleri sosyalleşmek için mükemmel!
  • Sistina Şapeli, her ayın son pazar günü ücretsiz gezilebiliyor.
  • Roma’daki kiliselerin hepsi ücretsiz. Santa Maria Maggiore Bazilikası mesela. Kesinlikle görülmeli!

Roma’da ucuz tatil için bedava yerleri gezdik. Peki, günde 30 euro’yu ne yapacağız? 

Günlük 30 euro, yiyecek, içecek ve eğlence için harcadığımız miktar olacak. Yani 4 günlük bir Roma tatili bize 120 euro’ya mal olacak.

Roma’da ucuz tatil yapmak istiyorsan aşağıdaki önerilerimize bir göz at. 

Roma Tatil Bütçesi Hesaplama: Minimalist Bünyelere Roma’da Ucuz Tatil Tüyoları

minimalist-bünyelere-roma-da-ucuz-tatil-tüyolari

4 günlük hayali Roma tatili kurguluyoruz. Gezilecek yerleri belirledik ve kendimize yiyecek içecek için günlük 30 euro kota koyduk. 4 gün konaklama için ne kadar bütçe ayırmalıyız? Yukarıda 3 hostelde paylaşımlı odalarda gecelemenin fiyatı ortalama 30 – 35 euro. 4 günlük konaklama bütçesini de 120 – 150 euro arasında düşünebiliriz. 

Roma’da yiyecek konusuna gelince, bununla ilgili kapsamlı bir yazımız vardı: “Roma’da Ne Yenir?” diye merak ediyorsan ilgili yazımıza göz atabilirsin. 

Gelelim ulaşım masraflarına. Roma, gezilecek yerler konusunda o kadar çeşitlilik var ki bu 4 gün içinde şehir merkezi dışına çıkmak için fırsat bulamayabilirsin. O nedenle ulaşım için bütçe ayırmana gerek yok. Peki, Roma uçak bileti için ne kadar bütçe gerekiyor? Roma’da ucuz tatil için sorabilirsin: flypgs.com

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın