Sadece Dubai'de Yaşayabileceğin 5 Tutku Dolu Deneyim

Sadece Dubai’de Yaşayabileceğin 5 Tutku Dolu Deneyim

Dubai enlere sahip, lükslüğü ve ihtişamı ile bilinen bir rota. Bunu görebilmek için Dubai’nin 7 Harikası infografiğimizi inceleyebilirsin. Fakat onu sadece bu şekilde değerlendiremeyiz. Onun kendine özel maceraları, sunduğu özel etkinlikleri de var. Bu etkinlikler o kadar Dubai’ye özel ki, başka şehirlerde bu deneyimleri yaşamana imkân yok. Dubai’nin farklı yüzünü görmek, bambaşka bir seyahat deneyimi yaşamak için biraz cesaret ve Dubai ucuz uçak biletlerine ihtiyacın var.

Burj Khalifa’da Günbatımını Seyretmek

Burj Khalifa dünyanın en yüksek yapısı. Tam 122 katlı. Asansöründe en üst kata çıkmak için dakikalarca bekledikten sonra, karşına çıkan manzara karşısında büyülenebilirsin. Binanın en üst katını gezebiliyorsun ve burası sana 360 derecelik manzara sunuyor. Özellikle gün batımı manzarası şehirde çok ünlü. Daha ucuza uçak bileti bulmak için rezervasyon yaptırmanda yarar var. Bir ipucu daha verelim; şehir manzarası en net kış aylarında görülüyor. Yazın oluşan nem, manzaranın netliğine engel olabilir.

Burj Khalifa'da Günbatımını Seyretmek

The Palm Jumeirah Adası Üzerinde Skydive

Dünyanın en büyük insan yapımı adasına yukarıdan bakıp, kendini ona doğru bıraktığını bir düşünsene! Bunu düşünebildiysen çılgınsın evet ama Dubai daha bir çılgın. Çünkü bu tür etkinlikler şehirde oldukça yaygınlaşmış durumda. Özellikle skydive konusunda olanaklarını geliştiren Dubai, bu tecrübeyi deneyimli rehberler ile sunuyor. Yalnız uyaralım, Dubai skydive tecrübesi için önceden rezervasyon yaptırmak zorundasın.

The Palm Jumeirah Adası Üzerinde Skydive

Çok Sıcakta Kayak Yapmak

Dubai’ye giderken hazırladığın bikinilerinin yanına kışlıklarını da yerleştir. Bilirsin, Dubai sıcak bir yer ama burada ferahlamanın çok eğlenceli bir yolu var. Ski Dubai! Yılın her günü açık olan bu kayak merkezi, farklı kayak sporları yapabileceğin devasa bir piste sahip. Buz pateni, snowboard ve kayak keyfinin yanında, penguenlerle de tanışmana imkân tanıyan bu merkez, oldukça eğlenceli. Dubai’ye gidip, hem yaz hem de kış tatili yapmak için bizce harika bir fikir.

Çok Sıcakta Kayak Yapmak

Köpek Balıkları ile Yüzmek

“Dubai’de köpek balıkları ile yüzmek” cümlesindeki absürtlüğü bul ve bu cümlenin keyfini doyasıya çıkar! Ama önce Dubai Mall Aquarium’a uğraman gerek. Burada, uzman eğitmenler rehberliğinde dalış yapabiliyorsun. Yaban su hayatının tümünü kapsayan on milyon litrelik tankın içinde yüzmek istemezsen, bu atmosfere izleyerek eşlik edebilirsin. Görebileceğin en büyük akvaryum Dubai’de. Acele et ve biraz cesaretlenip farklı bir macera yaşamana izin ver.

Köpek Balıkları ile Yüzmek

Dünyanın En Büyük Alışveriş Merkezinde Kaybolmak

Dünyanın en büyük alışveriş merkezinde alışveriş yapma keyfini sadece Dubai’de yaşayabilirsin. Dünyaca ünlü yüzlerce markayı bir arada bulunduran Dubai Mall’de kaybolmak ve alışverişin tadını çıkarmanın yanında, harika kafe ve restoranlara da merhaba diyebilirsin. Haftanın her günü çok kalabalık olan bu alışveriş merkezinde sakince alışveriş yapmak istiyorsan, sabahın erken saatlerini tercih etmelisin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...