• Ana Sayfa
  • Konsept
  • Yılbaşında Gidilecek Yerler | Yılbaşı Gecesini Nerede Geçirmelisin?

Yılbaşında Gidilecek Yerler | Yılbaşı Gecesini Nerede Geçirmelisin?

Yılbaşında gidilecek yerler hakkında bir test ile karşındayız. Yılbaşına özel bir programın yoksa test sonuçlarından ilham alabilirsin.

Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından seçtiğimiz rotalarla “Yılbaşı gecesi nereye gidilir?” sorusuna yanıtlar veriyoruz. Yılbaşını geçirmek için kayak yapmak iyi bir fikir mesela. Kayak merkezleri, kayak yapmayı düşünenlere özel rezervasyon fırsatları veriyor. Daha gece hayatı temalı bir plan yapmak istiyorsan yeni yıl partisi düzenleyen otellerin yılbaşı programlarına katılabilirsin. Bu tür programlar, yıllardır yılbaşı gecesinde en coşkulu şekilde eğlenenleri bir araya getiriyor.

Yılbaşı tatili denilince ilk sıralarda her zaman kar beyazı rotalar belirir. Kar eşliğinde yeni yılı kutlamak mutluluk vericidir çünkü! Kimisi de daha sıcak yerlerde yılbaşına girmeyi tercih edebilir. Yılbaşı partisinden sabaha doğru çıkıp sahil partisine gitmek de çok keyiflidir. Tabii bunu yapmak istiyorsan kendine ocak ayında denize girilebilen yerler için bir uçak bileti alman gerekir.

Yılbaşında gidilecek yerler için test sonuçlarında 4 tane rota önerdik. Şimdi o yerlerden kısaca bahsedelim.

Yılbaşında Kayak Hikayesi: Uludağ

Uludağ, Bursa

Ülkemizin kış turizm merkezlerinden Uludağ, her yılbaşında en çok talep gören yerlerden biri olmaya devam ediyor. Neden devam etmesin ki? Buradaki atmosfer inanılmaz. Bembeyaz giyinmiş ve ağaçlarla bezenmiş dağların arasından teleferikle oteline doğru çıkarken yeni yılda burada girmekle ne kadar iyi bir karar verdiğini anlayacaksın.

Uludağ yılbaşı otelleri için erken rezervasyon yapmak önemli. Buraya çok fazla talep olduğu için işini son günlere bırakırsan yer bulamayabilirsin. Uludağ dışında yılbaşını kar görerek geçirebileceğin yerleri merak ediyorsan aşağıya başka bir yazımızı bırakıyoruz.

Türkiye’de Kış Tatili İçin Gidilebilecek Yerler

Yılbaşına Sıcak Havalarda Girmek isteyenlere: Dubai

Yılbaşını 25-30 C derecelerde geçirmek istiyorsan altın renkli kumsalları ve devasa gökdelenleri ile pek meşhur Dubai seni bekler. Modern zamanların Babil Kulesi diyebileceğimiz Burç Halife, yılbaşında büyüleyici görüntülere sahne olur. Burç Halife’nin önündeki geniş meydandan ya da yakınlardaki Emirates Mall isimli alışveriş merkezinden bu gösteriyi izlemek kesinlikle nefes kesici!

Yılbaşını Dubai’de kutlamanın bir diğer güzel yanı da sabah denize girebilecek olman. Şimdiye kadar herhangi bir yılbaşında denize girmiş miydin? Eh, bu senin için bir ilk olabilir o zaman. Aşağıya Dubai ile ilgili birkaç içerik bırakıyoruz.

Dubai’nin 7 Harikası

Sadece Dubai’de Yaşayabileceğin 5 Tutku Dolu Deneyim

Dubai Uçak Bileti

uçak bileti

Romantik ve Huzurlu Bir Yılbaşı İsteyenlere: Ağva

Yılbaşında ille de partilemek mi gerekir? Bazı insanlar gürültüden ve kalabalıktan hoşlanmaz. Yılbaşında değişiklik yapmak ve yeni yıla başka yerde girmek istiyor ama “Şöyle sessiz sakin bir yer olsun” diyorsan senin için önerimiz Ağva. Neden? Burası orman ve deniz manzaraları eşliğinde yılbaşına girmek için ideal çünkü. Üstelik bir tatil beldesi olduğu için kışın burada fiyatlar hem ekonomik hem de ortam çok sessiz.

Ağva, eğer şanslıysan yılbaşında karla kaplı olabilir. Denize ve tepelere yağan karı, sıcacık bi yerden izlemek çok keyiflidir. Bu yılbaşı için romantik bir plan yapmak istiyorsan Ağva otellerine göz atabilirsin.

Hayallerdeki Sahil Kasabası Ağva

Yılbaşını Avrupa’da Geçirmek İsteyenlere: Prag

Yılbaşında gidilecek yerler, Prag yeni yıl görüntüleri

Çekya’nın başkenti Prag, yılbaşında kesinlikle görülmeli! Korunmuş mimarisi ile Orta Çağ atmosferi sunan bu şehir, yılbaşı zamanlarında adeta bir masal şehrine dönüşüyor. 31 Aralık tarihinde şehirdeki tüm kafe, bar ve restoranlar hizmet verirken Prag insanları sokaklarda ve mekanlarda bir araya gelerek heyecanla geri sayımı bekler. Şehri ikiye bölen Vltava Nehri üzerindeki tekneler, havai fişeklerle beraber çok güzel görünür. Üstelik bu tekneler caz ve elektronik müziğin ön planda olduğu partilere sahne olur. Prag, Avrupa’da yılbaşını geçirmek istiyorsan görmen gereken bir şehir!

Prag Gezi Rehberi

Prag Soğuğunda İçini Isıtacak Dört Mekan

Prag Uçak Bileti

uçak bileti

Yılbaşında Gidilecek Yerler: Yeni Yılın En Coşkulu Kutlandığı 10 Yer

İçeriği bir liste ile kapatıyoruz. Burası ünlü meydanlarında on binlerce kişinin beraberce geri sayım yaptığı yerler.

  1. New York
  2. Tokyo
  3. Sidney
  4. Moskova
  5. Paris
  6. İstanbul
  7. Londra
  8. Berlin
  9. Hong Kong
  10. Bangkok

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın