Sadece Türkiye’de Görebileceğin Güzellikteki 5 Muhteşem Koy

Yaz tatilinde doğayı kucaklamak istiyorsan, mükemmel bir ülkede yaşadığının en iyi kanıtı olan bu koyları bizimle beraber keşfetmeye ne dersin? Ucuz uçak biletin yanındaysa, doğanın bize yaptığı muhteşem sürprizleri tanımaya hazırsın demektir. Yaz bitmeden tavsiyelerimizi göz önünde bulundurmanda fayda var.

Delikli Koy, Alaçatı

Alaçatı’nın serin sularının aksine, ılık deniziyle bilinen Delikli Koy, Çeşme’nin en iddialı koylarından. Buraya Delikli Koy deniliyor çünkü iki koyu birleştiren kayada devasa bir delik bulunuyor. Bu görüntü o kadar güzel ki, oraya varıp fotoğraf çekmemen mümkün değil. Burada güzel olan tek şey bu değil tabii. Bembeyaz kayalara uyum sağlayan masmavi denizi ve mükemmel doğası Delikli Koy’u mutlaka uğranması gereken bir yaz rotası yapmaya yetiyor.

Kabak Koyu, Fethiye

İddialı bir cümle gibi gelebilir ama Kabak Koyu bizce dünyaya vaat edilmiş bir cennet. Bin yıldızlı bir tatil köyü! Vadinin en tepesinde yer alan Faralya Köyü’nden ya da Likya Yolu’ndan bakıldığında bu koy, bir su kabağına benziyor. Bu yüzden buranın ismi Kabak Koyu. Hem el değmemiş doğası hem de antik kent havası ile doğaseverlerin gözdesi olan bu koy, kusursuz bir inziva köşesi. Düzenli doğa yürüyüşleri yapanların uğrak yeri olmasının yanında, kampçılar için de mükemmel bir seçenek.  Binlerce yıllık antik taşlarla örülü Likya Mezarlığı, yüzlerce kelebek çeşidine yuva olan Aladere Şelalesi’ni ve daha önce hiç görmediğin bitki türlerini burada tanıman mümkün.

Kabak Koyu, Fethiye

Kaputaş, Kaş

Dünyanın en çekici manzaralarına sahip Kaputaş Koyu, Akdeniz’in güzelliğini gözler önüne seriyor. Sakin denizi ve oturaklı atmosferi ile bilinen bu koyun güzelliği herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Yeraltından akmakta olan suyun kumlar arasından süzülmesi sonucunda, deniz suyu genel olarak serin ve turkuaz renginde. Yani bu demek oluyor ki Türkiye’de bir Maldivler görmen mümkün.

Kaputaş, Kaş

Gökgemile Koyu, Dalaman

Sana bir sır verelim. Dalaman, içinde bir güzellik saklıyor. Bunu seninle paylaşabiliriz. Fethiye’den kalkan Gökgemile Koyu teknelerine binip bu sırrı keşfe çıkabilirsin. Hiç abartısız bir doğa harikası olan bu koy, trekking yapacaklara ya da doyasıya yüzeceklere aynı anda güzellik yapıyor. Koyda yer alan balık restoranlarından bahsetmiyoruz bile. Mükemmel bir doğa gezisi için bu koya uğraman konusunda ısrarcıyız.

Gökgemile Koyu, Dalaman

Bağla Koyu, Bodrum

Bodrum’a 14 km uzaklıktaki Bağla’nın biricik koyu, az önce anlattığımız tüm koylardan daha popüler. Günübirlik teknelerle şenlenen bu koy, Bodrum’un doğa ile olan ilişkisini en iyi kanıtlayan koylardan biri. Aynı zamanda tertemiz plajları, kamp ve mesire alanları ile Türkiye’nin en iddialı köşesi olmaya aday!Bir Bodrum macerasında dinlenmek istediğin an kendini buraya atabilirsin.

Bağla Koyu, Bodrum

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...