Samsun’un Tabiatı, Yazın Ferahlığı

Samsun’un doğası, Samsun’un havası, yaz sıcaklarına ferah bir alternatif! Karadeniz’in yaylalarından, yemyeşil ormanlarından, şelalelerinden yayılan temiz havalar, yıl boyu biriktirdiğimiz yorgunlukları alıp götürmek için bizi bekliyor. Samsun’da gezilecek yerler, tabiatın sunduğu güzelliklerle coşkun bir manzara sunarken, bize de en uygun Samsun uçak biletini alıp yollara düşmek kalıyor. Yağmur mevsimleri başlamadan seyahat planınızı oluşturun deriz.

Ladik Gölü

ladik gölü

Bir yanınız dağ, diğer tarafınız ormanlar ve önünüzde uzayıp giden göl… SİT alanı ilan edilmiş olan Ladik Gölü o kadar nefes kesici ki, burada saatler hiç geçmesin, gün hiç bitmesin istiyorsunuz. Adanın üzerindeki küçük adacıklar ise manzaraya ayrı bir güzellik katıyor. Eğer su sporlarıyla ilgiliyseniz, Ladik Gölü ziyareti size sörf yapma ve hatta yelken yarışlarına katılma şansı bile tanıyacak. Göl balıklarının lezzeti ise enfes.

Hamamayağı Kaplıcası

samsun (2)

Hem tatil yapın hem de şifa bulun. Ladik ilçesine geldikten sonra sadece 13 km mesafenizde şifalı suların sizi beklediği bilin. Dünyaca ünlü bu kaplıcalar, Samsun uçak biletini alıp tatile çıkmak için tek başına bile bir sebep. Mineralli suların sağladığı faydalar, sadece vücudunuza değil, ruhunuza da iyi gelecek. Bir de piknik yapıp Samsun havasını içine çektiniz mi, deva bulmayan derdiniz kalmayacaktır.

Geyikkoşan Sahili

geyikkoşan sahili

Karadeniz dedik mi, sahillerini de anmadan geçmek olmaz. Geyikkoşan Sahili, Samsun’un sahip olduğu en güzel sahil. Sıcaklardan bunaldınız mı? Hemen bir arabaya atlayıp Alaçam’a gidin. Karşınızda uzayıp giden bir sahil, birçok konaklama yeri ve güney sahillerini aratmayan bir plaj bulacaksınız. Aynı zamanda da bir mesire yeri olan Geyikkoşan, sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz keyifli günlerin bir numaralı adresi.

Kabaceviz Şelaleleri

Samsun’da denize girilecek yerleri keşfettikten sonra rotanızı şelalelerine çevirin. Ve ilk iş olarak da Kabaceviz’i ziyaret edin. Samsun’un ilham verici doğa manzaralarının arasında yapacağınız bir trekking ile ulaşabileceğiniz bu şelaleler sadece günün en ferah anlarını sunmakla kalmıyor, aynı zamanda fotoğraflarınız için de mükemmel kareler sunuyor. Foto safari için en çok tercih edilen bölgelerden biri olması da bu yüzden. Dağcılık yapanların da uğrak noktası olan şelale bölgesi, sadece dinlenmek ve piknik yapmak isteyenler için de ideal.

Akalan Şelaleleri

akalan şelalesi
Kabaceviz Şelaleleri’nin ardından sıra Akalan Şelaleleri gelir. 18 şelaleyi kapsayan bölge, Samsun’da görülecek yerler arasında ayrıcalıklı bir konuma sahiptir. Keyifle yapacağınız bir piknik veya keşif duygunuzu uyandıracak doğa sporları için tam aradığınız yer.

Kuş Cenneti

Uçak biletlerinizi alıp Samsun’a gelip de, kuş cennetini görmeden dönmek olmaz. Kızılırmak Deltası’nın sunduğu zengin flora faunanın bir ürünü olan bu cennet diyarı, yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Gidin ve kendinizi dört bir taraftan yükselen farklı kuş cıvıltılarının huzur dolu senfonisine bırakın.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...