• Ana Sayfa
  • Genel
  • Yavru Vatandan Türkiye’ye: Direkt Uçuşlu Keyifle Gezilecek Yerler
Kıbrıs'tan Türkiye'ye direkt uçuş

Yavru Vatandan Türkiye’ye: Direkt Uçuşlu Keyifle Gezilecek Yerler

Ülkemiz her mevsim başka güzel. Her mevsim deneyimlenebilecek farklı etkinlikler bulmak, tarihin içerisinde geçmişe yolculuk yapmak, güzel denizinden kumundan faydalanmak, damak çatlatan yemekler yemek mümkün. 

Yavru vatanda yaşayan gezginlerin keşfi için de Türkiye’de pek çok şehre direkt uçuş mümkün. Kıbrıs’tan Türkiye’ye direkt uçuşlar için ucuz uçak biletini nerede bulacağını zaten biliyorsun. Bu yazımızda yavru vatandan Türkiye’deki direkt ulaşabileceğin şehirlerden, bu şehirlerde mutlaka yapman/gezmen gereken yerlerden bahsedip çeşitli önerilerde bulunacağız. 

Kıbrıs’tan Hangi İllere Direkt Uçuş Var?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ülkemizdeki pek çok büyükşehire direkt uçuş bulunuyor. Kıbrıs Ercan Havalimanı’ndan Pegasus’la Adana, Antalya, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kayseri, İzmir şehirlerine direkt olarak ulaşabilirsin. Tabii Türkiye’den Kıbrıs’a gitmek istersen de bunlar aynı zamanda Kıbrıs’a direkt uçuş olan şehirler arasında yer alıyor.

Şimdi, sıra geldi bu şehirler için seyahat önerilerimize.

Adana: Kebap ve Tarihe Giriş

Adana

Ülkemizin güneyinde sıcak iklim kuşağında bulunan Adana, sulak tarım arazileriyle bereketli toprakların üzerinde yer alıyor. Bu bereketli topraklar ise elbet yiyeceklerinin lezzetlerini de insanını da direkt etkiliyor. 

Eğer vejetaryen değilsen Adana kebabının mutlaka tadına bakmışsındır. Bu lezzetin gerçeğini deneyimlemek için bile yolunu Adana’ya düşürebilirsin. Tabii Adana, kebabıyla nam salmış bir durak; ancak sadece kebaptan ibaret değil. Gezilecek görülecek tarihi mekanları ve şehrin içinden sakince akıp giden Seyhan Nehri ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. 

Adana’da nerede ne yenir, nereler gezilir “Sıfır Bir” Dediler, Merak Ettik: Adana Gezi Rehberi yazımızda detaylı bir şekilde anlattık. Listeni oluştururken bu yazımızdan faydalanabilirsin.

Kıbrıs’tan bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Adana’ya direkt uçmak!

Adana Uçak Bileti Ara

Ankara: Cumhuriyet Tarihine Yolculuk

Ankara

Ülkenin başkentini de bir ziyaret etmek istersen Ankara seni bekliyor. Buraya yolculuk yapmak biraz da ülkenin tarihine doğru yola çıkmak gibi. Ankara’da hem müze hem de doğa gezileri yapmak mümkün. Ayrıca gece hayatı da hayli hareketli. 

“Ankara’ya gelmişken Anıtkabir’e uğramamak olmaz!” diyorsan gitmeden önce Ata’ya Saygı: Anıtkabir Gezisi ve Ankara Turu yazımızı inceleyebilirsin. Ayrıca seyahatini planlarken gezi ipuçları verdiğimiz Ankara Gezi Rehberi yazımızı okumanı öneririz. 

Kıbrıs’tan bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Ankara’ya direkt uçmak!

Ankara Uçak Bileti Ara

Antalya: Güney Sahillerinin İncisi 

Antalya

Güney sahillerinin uğrak noktalarından biri olan Antalya hem antik kent bakımından hayli zengin hem de muhteşem koylara sahip. Deniz kum güneş Kıbrıs’ta da var, bana yeni yerler gerek diyebilirsin. Tatilini kültür turu ve deniz keyfi paketiyle oluşturmak istersen burası tam adresi.

İster her şey dahil otel ister hostel… Konaklamak için Antalya’da seçenek çok. Planını yapmak için Antalya Gezi Rehberi yazımızı inceleyebilirsin.  

Kıbrıs’tan bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Antalya’ya direkt uçmak!

Antalya Uçak Bileti Ara

Diyarbakır: Kadim Topraklara Doğru

Diyarbakır

Doğunun kadim toprakları üzerinde yer alan Diyarbakır; farklı mimarisi, şehir yapısı, kültürü, coğrafyasıyla bambaşka ruha sahip bir şehir. İster UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde olan Hevsel Bahçeleri’nde dolaş, ister sur içinde kahveni yudumla, ister Hasan Paşa Hanı’nda lezzeti bir kahvaltıyla güne başla. Diyarbakır’da olmak, onun ruhuna eşlik etmek gezginler için kesinlikle iyi bir seçim. 

Diyarbakır Gezi Rehberi yazımızda yapılacaklar, şehir için ulaşım, gezilecek noktalar gibi konulardan detaylıca bahsettik. Gezine ilham olmasını dileriz. Kıbrıs’tan bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Diyarbakır’a direkt uçmak!

Diyarbakır Uçak Bileti Ara

Gaziantep: Lezzetli Yemekler, Muhteşem Coğrafya

Gaziantep

Gaziantep hem lezzete aç damakları hem de kültür sevdalılarını kucaklayan gastronomik merkezlerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca 2015 yılında UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”na Türkiye’den gastronomi alanında dahil olan ilk şehir olduğunu da söylemeden geçmeyelim. 

Müzeler, hanlar, çarşılar, lokantalar Gaziantep’te en çok vakit geçirilen duraklar. Gittiğinde karış karış arşınlayabileceğin bu özel mekânlarla ilgili Gaziantep’te Gezilecek Yerler Listesi: 2 Gün 22 Mekan yazımızda detaylı bilgi bulabilirsin.

Kıbrıs’tan bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Gaziantep’e direkt uçmak! 

Gaziantep Uçak Bileti Ara

Hatay: Medeniyetlerin Buluşma Noktasını Ziyaret

Hatay

Bambaşka medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Hatay, bu büyük birleşmenin sonucu olan kültürel çeşitliliğin renklerini de gözler önüne seriyor. Arnavut kaldırımlı dar sokakları, zeytini, lezzetli mezeleri, liman şehri İskenderun’u, yazlık durağı Arsuz’u ile bir gezginin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir şehir. 

Hatay’ın ruhunun peşine düşmek istersen öncesinde Hatay Gezi Rehberi yazımızı inceleyerek seyahat planını oluşturabilirsin. Kıbrıs’tan bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Hatay’a direkt uçmak! 

Hatay Uçak Bileti Ara

İstanbul: Büyüleyici Şehre Ziyaret

İstanbulGörsel

Güzellikleri, kaosu, beklenmedik çıkışları ve koca bir tarihe tanıklığıyla İstanbul her dönemin popüler kenti. 7/24 canlı olan bu şehirde bulamayacağın şey yok. Tarih ararsan yarımada tüm güzelliğiyle arzı endam ediyor. Eğlence ararsan Beyoğlu, Beşiktaş ya da Kadıköy seni bekliyor. Alışveriş yapabileceğin dükkanları da her yerde bulabilirsin. 

Büyüleyici Boğaz’ı, müzeleri, saraylarıyla İstanbul, gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir durak. Seyahatini kolaylaştırmak ve güzelleştirmek adına daha önce hazırladığımız yazılarımızı aşağı bıraktık.

48 Saatte İstanbul’u Karış Karış Gezebilir misin?  

Ailece Gezmek İçin İstanbul’u Tercih Etmenizi Sağlayacak 5 Neden

Metropole Bir de Buradan Bak: İstanbul’da Ücretsiz Olarak Gezebileceğin Müzeler

İstanbul’u Geziyorum: Hikâyeleriyle Tarihi Yarımada Turu   

Kıbrıs’tan bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise İstanbul’a direkt uçmak!

İstanbul Uçak Bileti Ara

İzmir: Ege’nin Güzel Şehri

İzmir

Ege’nin güzel şehri İzmir, hem şehir merkezi hem de sahil şeridindeki ilçeleriyle tatilcilerin sıkça tercih ettiği noktalar arasında yer alıyor. Deniz, kum, güneş üçlüsünün haricinde kitesurf, windsurf gibi farklı sporlar deneyimleyeceğin yerler mevcut. Tarih ve kültüre meraklıysan Efes Antik Kenti’ni de ziyaret etmeyi unutmaman lazım.

Hem şehir merkezinde hem de İzmir’in diğer noktalarında vakit geçirmek istersen İzmir’de Günler Uzun, Yapılacaklar Çok yazımız sana ilham verebilir.

Kıbrıs’tan bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise İzmir’e direkt uçmak! 

İzmir Uçak Bileti Ara

Kayseri: Hem Kayak Hem Lezzetli Yemekler

Kayseri

İç Anadolu’da bulunan Kayseri, Erciyes ve Ali dağları arasına kurulmuş bir şehir. Pastırması ve mantısıyla ünlü bu şehre hem bu lezzetleri yerinde tatmak hem de dünya standartlarındaki Erciyes Kayak Merkezi’nde vakit geçirmek için gelebilirsin. Ayrıca gelmişken büyülü bir yer olan Sultan Sazlığı Milli Parkı’na da mutlaka uğramanı öneririz. Kayak için Erciyes Dağı, yamaç paraşütü için ise Ali Dağı’nı tercih edebilirsin.

Kayseri, Kapadokya’ya da hayli yakın. Tatilini büyülü bir maceraya çevirmek istersen buraya da gidebilirsin. Gitmeden önce Güzel Atlar Ülkesi: Kapadokya Gezisi için 9 Tavsiye (Bir Hayalin Peşinde) yazımızı incelemeni öneririz.

Kıbrıs’tan bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Kayseri’ye direkt uçmak! 

Kayseri Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Hayatın Beğen Butonu Yok: Teknolojiden Uzak Tatil İçin Gidilecek En Güzel Yerler yazımıza göz atabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın