Sanatseverlerin Yeni Favorisi Leipzig

Sanatseverlerin Yeni Favorisi; Leipzig

Aslında bir yere uçak bileti almadan önce seni oraya doğru çeken pek çok neden var. Bazen iyi bir yaz tatili geçirmeni sağlayacak mükemmel bir deniz, bazen tarihi atmosferini ciğerlerine çekebileceğin bir sokak, bazen de bol sanat ve etkinlik… Eğer “Üçüncüsü tam benim.” diyorsan ve tarihi dokulardan da hoşlanıyorsan hiç durma, Pegasus’tan Leipzig ucuz uçak biletini al. Çünkü Leipzig her sanatseverin sarılıp bırakmak istemeyeceği ve mimarisiyle de aklını başından alabilecek tatlı bir şehir. İşte Leipzig’de izleriyle karşılaşabileceğin isimler ve bir sanatsever olarak mutlaka yapman gerekenler!

Johann Sebastian Bach

Leipzig’de yaşamış olan ünlü müzisyen Bach’ın şehir için anlamı oldukça büyük. Zaten Leipzig “Bach’ın Şehri” olarak biliniyor. Yani aslında sadece Bach bile, şehrin sanatla ne kadar iç içe olduğunun kanıtı. Şehirde görebileceğin Bach heykellerinin dışında, Bach melodileriyle de bir araya gelme ihtimal oldukça fazla. 2017 yılında 9-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Bach Fest’te Leipzig’in dinlendirici atmosferiyle müziğe doyabilirsin. Bilet alıp ücretli bir şekilde katılabileceğin konserlerin dışında, dilersen giriş ücreti istemeyen etkinliklere de gidip eğlenebilirsin. Festival birden çok lokasyonda devam ediyor olsa da kendine ücretsiz müzik ziyafeti çekebileceğin noktaların başında kesinlikle Markt Meydanı geliyor.

Eğer müziğe, Bach’a olan sevgiyle dolup taşıyorsan ve festivaller de sana yetmiyorsa bir de Saint Thomas Kilisesi’nin karşısında yer alan Leipzing Bach Müzesi’ni ziyaret edebilirsin. Burada Bach’a ait özel eşyaları, Bach tarafından kullanılan enstrümanları görebilir ve bu sırada Bach’ın eserlerini dinleyebilirsin.

Back Leipzig

Goethe

Edebiyat dünyasının dev klasikler veren ismi Goethe’de Leipzig’den çıkma bir diğer isim. Ne mutlu ki Leipzig sokaklarında Faust’taki betimlemeleri somut olarak görebileceğin mekanlarla karşılaşma imkanın var. Goethe’yle oturup sohbet ediyormuş gibi hissedebileceğin mekanlar arasında ise Madler Passage’da bulunan Auerbachs Keller isimli restoran kesinlikle ilk sırada. Ayrıca Goethe’nin kısa bir dönem de olsa hukuk okuduğu Leipzig Üniversitesi de görmeden dönmemeniz gereken yerlerden biri!

Mendelssohn

Leipzig’de sık sık karşılaşacağın bir diğer isim de yeteneği sayesinde hiç kaybetmeyeceği bir popüleriteye sahip olan Mendelssohn. Goethe ve William Shakespeare’in eserlerinden ilham alarak yarattığı eserleri şehirde duyman mümkün. Eğer Mendelssohn ile daha fazla zaman geçirmek istersen Medelssohn’un müze olarak ziyaretçilere açık olan evine gidip onu daha yakından tanıyabilirsin. Geçmişten bugüne kalan eşyalar, enstrümanlar ve o sanat eserlerinin çıktığı atmosfer seni de çok etkileyecek, eminiz.

Mendelssohn Leipzig

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...