Beyrut’un Paris’e Çok Benzediğinin 4 Kanıtı

Lübnan’ın başkenti Beyrut, keyifli bir seyahat için her zaman iyi bir fikir olmuştur. Aslında Beyrut’ta tatil için çok düşünmene de gerek yok. Çünkü “Orta Doğu’nun Paris’i” olarak adlandırılan şehre gitmek oldukça kolay. Pegasus’tan Beyrut ucuz uçak biletini al, pasaportunu çantana at ve yola çık. Ne de olsa Lübnan vizesiz ülkeler arasında, yani hemen gitmemen için hiçbir neden yok!

Lübnan’ın Paris’e çok benziyor olması unvanından belli. Peki, bu unvan nereden gelmiş? Beyrut’un Paris’e ne kadar çok benzediğine şaşıracaksın! İşte kanıtları!

O Binalar Paris’te de Var!

1. Dünya Savaşı’yla birlikte Osmanlı İmparatorluğu’ndan çıkıp Fransa’nın himayesine giren Lübnan’da bu durum, özellikle Beyrut’ta fazlaca hissediliyor. Bu dönemde Fransa neredeyse şehri baştan yaratmış ve bir mini Paris’i de Orta Doğu’ya yerleştirmişler. Fransız mimarisine ait pek çok binayı bugün bile Beyrut sokaklarında görmen mümkün. Uygun biletini alıp gittiğin Beyrut’ta eğer bir an büyülenip nerede olduğunu unutursan kendine “Paris’te değil, Beyrut’tayım.” demen yeterli. Sursock Müzesi, iç savaştan zarar almasına rağmen hala ayakta olan Beit Beyrut, şehirde Fransız mimarisini görebileceğin eserler.

O Butikler, O Şıklık Yarışları…

Hem Paris’in hem de Beyrut’un diğer ülkelerde kolay kolay bulamayacağın bir havası var. Bu şehirlerde yaşayan insanlar pek bir şık ve doğal olarak şehirleri de şık hale getiriyorlar. Şık giyinmeyi seven insanlarla dolu olan Beyrut’ta birbirinden Dominique Fayad gibi farklı tasarımlar sunan butiklerle karşılaşman işten bile değil. Tabii ki dünyanın en ünlü markalarının mağazaları Beyrut’ta da Paris’te de yoğun ilgi görüyorlar.

Kafe Kültürü Bu Şehirlerde Bir Başka!

Biliyoruz, Paris’i deyince aklına Eyfel Kulesi’ni görebileceğin bir yerde çimlere uzanmak, dünyanın en iyi sanat eserleri için müze müze dolaşmak ve güzel kafelere oturup çayını, kahveni yudumlamak geliyor. İşte, hayalini kurduğun o kafe kültürünü yaşaman ve birbirinden tatlı kafeleri Beyrut’ta bulman hiç zor olmayacak. Beyrut’ta da oturup keyif yapabileceğin pek çok şık kafe var. Saad Zaghloul Caddesi’ndeki Angelina ve Sami El Solh Bulvarı’ndaki Cafe Margot, Fransız ruhunu hissedebileceğin iki kafe.

Gece Hayatına Buyurun!

Paris’in gece hayatını bilmeyen yok. Sabahlara kadar dans, müzik ve eğlence… Beyrut’un bu konuda da eksiği yok. Küçük bir şehir olmasına rağmen çok önemli gece kulüplerine sahip Beyrut ve şehirdeki herkes eğlenmeye aşık. Yalnız, sen de Beyrut gece hayatının tadına bakmak istersen öncelikle gitmek istediğin yere rezervasyon yaptırmayı unutma. Çünkü kulüpler oldukça dolu oluyor, yer bulmakta zorlanabilirsin. Gidebileceğin gece kulüpleri arasında şehrin en popülerlerinden White Beirut, teras katında eğlenceli bir gece geçireceğin Iris ve ilginç tasarımıyla dikkat çeken Al Mandaloun Club var.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...