• Ana Sayfa
  • Genel
  • Türkiye’deki UNESCO Dünya Mirasları Hakkında Ne Kadar Bilgilisin?

Türkiye’deki UNESCO Dünya Mirasları Hakkında Ne Kadar Bilgilisin?

Yaşadığımız topraklar yüzyıllar boyu tarihin farklı sahnelerine, dünyaya önemli izler bırakan uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir yer. Her köşesi ayrı güzel bu coğrafyada görülmesi gereken yüzlerce nokta var. Her yaz gittiğin ya da popüler olan durakları biliyorsun. Peki, Türkiye’deki UNESCO Dünya Mirasları hakkında ne kadar bilgilisin?

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü yani UNESCO, Dünya Mirasları Listesi’nin yapısını “Üstün evrensel değere sahip olduğunu onayladığı kültürel, doğal ve karma miras alanlarını içerir.” şeklinde anlatıyor. Bu listeye giren miras alanlarının bilinirliği artıyor ve daha fazla ziyaret almaya başlıyor. Bir getiri olarak da bulunduğu şehrin kalkınmasına hayli katkı sağlıyor. Ayrıca listeye giren yerler, fonların desteğiyle korunuyor ve gelecek nesillere aktarılabiliyor.

Kültür mirası anlamında önemli olan UNESCO Dünya Mirasları ülkemizin pek çok noktasında var. Şimdi, asıl sorularımıza gelelim. İlk olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’nin Türkiye ayağıyla ilgili bilgini ölçüp sonrasında uçak biletini alarak keyifli bir şekilde ziyaret edebileceğin kültürel miras durakları önerelim.

Son olarak sana ilham vermesi için Avrupa’daki Ünlü Barok Eserler Nelerdir?  içeriğimizi okuyabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın