• Ana Sayfa
  • Konsept
  • İlk Defa Uçak Yolculuğu Yapacaklar İçin Öneriler | Uçak Yolculuğu Tavsiyeleri
İlk Defa Uçakla Yolculuk

İlk Defa Uçak Yolculuğu Yapacaklar İçin Öneriler | Uçak Yolculuğu Tavsiyeleri

İlk defa deneyimlenecek şeylerin heyecanı başkadır, uçmanın heyecanı ise bambaşka… Köpük köpük bulutlar üzerinde gerçekleştireceğin bu yolculuk senin için bir ilk ise panik yapmana gerek yok. Her şey çok güzel olacak. Çünkü senin için uçak seyahatini kolaylaştıracak bir sürü öneri hazırladık. 

Haydi o zaman, ilk uçuşunu güvenle ve hevesle yapmana yardımcı olacak önerilerimize geçelim.

Uçağa Binmeden Önce Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Uçağa binmeden önce adım adım takip edilmesi gereken bazı adımlar var. İlk uçak yolculuğunu daha rahat kılmak için bunlardan bahsedeceğiz. İlk önerimizle başlıyoruz.

1. Uçak Bileti Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bilet satın alırken tercihini uygun fiyatlı uçuşlardan yana kullanmak istersen Pegasus senin için doğru adres.. Hemen web sitesinden veya mobil uygulamadan gideceğin yere en uygun fiyatlı uçak biletini satın alabilir ya da bir seyahat acentasıyla iletişime geçebilirsin. 

Uçak bileti satın alırken girdiğin bilgilerden emin olman ise kritik. Kimlik numaranı, iletişim bilgilerini ve seyahat detaylarını satın alma işlemi sırasında acele etmeden girmeni, sonrasında da kontrol etmeni öneririz. Aynı zamanda uçuşun için ekstra bagaj hakkı, koltuk seçimi, yemek ve eğlence gibi ek hizmetleri bu adımda daha avantajlı fiyatlarla satın alabilirsin. Sonrasında mail ve telefonuna gelen PNR (Passenger Name Record) kodunu, yani rezervasyon numaranı saklayabilirsin; diğer adımlarda sana lazım olacak.  

2. Bavul Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Biletini aldın, yolculuğa çıkacaksın. Yanına alacağın eşyalar için bir valiz hazırlamak istiyorsun. Ancak bavulunu hazırlarken dikkat etmen gereken bazı kritik hususlar var. Öncelikle kabin/el bagajı ve kayıtlı bagaj ayrımını yapman gerekecek. 

Yanıcı, patlayıcı şeyler taşınması yasak. Deodorant gibi sıkıştırılmış gazları da maalesef yanına kabin bagajı olarak alamazsın.

Kabin bagajında sıvı eşyalarını da ancak seyahat boy olarak değerlendirilen 100 ml’lik kaplara koyarak çantana yerleştirebilirsin. Şampuan ve diş macunu ile lens solüsyonu gibi ihtiyacın olacak eşyaları da bu şekilde yanında taşıyabilirsin. Bilgisayar gibi elektronik eşyaların için de kabin bagajını tercih etmek isteyebilirsin. Elinin altında olmasını istediğin diğer şeyleri de kabin bagajına koymanı öneririz.

Bagajın için Pegasus Bagaj Kuralları sayfamızdan limitlerini öğrenebilir, buna göre eşyalarını organize edebilirsin. Bagaj konusuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak istersen de Genel Kurallar sayfamızı ziyaret edebilirsin.

3. Yolculuk Günü Nasıl Giyinmeliyim?

Yolculuk Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Keyifli bir yolculuk yapmak istiyorsan rahat giyinmen şart. Mümkünse daha önce giydiğin ve rahat olduklarına inandığın kıyafet ve kolayca çıkarabileceğin rahat bir ayakkabıyı tercih etmeni öneririz. Ayrıca havalimanı girişinde yer alan güvenlikte ve x-ray cihazında fazla vakit kaybetmemen için de giydiğin şeyler oldukça önemli. Üzerinde metal eşya ve kemer taşırsan biraz vakit kaybedebilirsin.  

4. Check-in İçin Uygun Bir  Zaman Var mı? 

Kiosk Check-in

Biletini Pegasus’tan aldıysan online check-in işlemi çok kolay. İster web sitemizden, istersen mobil uygulamamızı indirip uygulama üzerinden mobil check-in işlemini yapabilirsin. Online check-in işlemini yaptıysan kuyrukları atlayabilir ve doğrudan güvenliğe gidebilirsin; bu da büyük bir zaman tasarrufu sağlar. 

Hatırlatmakta fayda var; ​Pegasus’ta online check-in, uçuşundan 72 saat önce başlar ve 45 dakika önce kapanır. Bu online işlemden sonra mobil giriş kartını ve kimliğini göstererek uçağa binebilirsin.

Havalimanındaki check-in işlemini de kontuar sırası beklemeden kiosklardan gerçekleştirebilirsin. Eğer büyük bagajın varsa Ekspress Bagaj alanlarına bagajını yine sıra beklemeden kendin teslim edebilirsin. 

5. Havalimanına Uçuş Saatinden Ne Kadar Önce Gelmeliyim?

Havalimanları zaman zaman çok yoğun olabilir. O yüzden ilk uçuşunda panik olmamak için erken gitmeni öneririz. Uçuşun yurt içi ise uçağın kalkış saatinden 2 saat, yurt dışına uçacaksan 4 saat öncesinde havalimanında olmanda fayda var. 

Online check-in yapmadıysan havalimanında check-in yapman gerekiyor. Eğer varsa kayıtlı bagajını teslim etmen gerekecek; güvenlikte vakit kaybedebilirsin. Havalimanından alışveriş yapmak isteyebilirsin. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda ilk uçuşun için daha erkenden havalimanında olman iyi bir fikir gibi görünüyor.

Uçuş İşlemleri Tamamlandıktan Sonra Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Uçuş İşlemleri

Havalimanına geldin, check-in işlemini tamamladın, bavulunu da kontuara verdin. Şimdi, kimliğini ve biniş kartını kolayca ulaşabileceğin bir yere koy; uçağa bineceğin zaman sana lazım olacak. Biniş kartından ve havaalanındaki ekranlardan uçağının kapı numarasını öğrenip uçağa bineceğin kapının bekleme salonunda oturabilirsin. 

Çok vaktin varsa havalimanları bir eğlence merkezine dönüşebilir ve alışveriş için yoluna devam edebilirsin. Bilgi ekranlarında uçuşunu sık sık kontrol etmeyi unutma, bazen uçuşların kapıları değişebilir. Uçuşunla ilgili değişiklikleri Pegasus Mobil Uygulamalarındaki “Uçuş Asistanı” menüsünden takip edebileceğini de tekrardan hatırlatmak isteriz.

Uçuş Sırasında Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Gerekli tüm aşamalardan geçip uçağa bindin, koltuğunu buldun, eşyalarını üst dolaba yerleştirdin. Artık yolculuk zamanı! Uçağın hareket etmeden önce telefonunu uçak moduna alman ya da kapatman gerekecek. 

Yapman gereken her şey zaten sana anons edilecek ve görevli personel bir sorunun olursa çözmek için sana her daim yardımcı olacak.

Yüksek irtifa ve düşük kabin basıncı -alışkın değilsen- baş ağrısına ve baş dönmesine neden olabilir. Bununla mücadele etmenin en iyi yolu bol su içmek ve susuz kalmamak. 

Uçuş Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Uçağın iner inmez ayağa kalkmamanı öneririz. Zamanı geldiğinde eşyalarını alıp sırayı takip ederek inebilir, uçaktan ayrıldıktan sonra ekranlardan bavulunu nereden teslim alacağını öğrenebilirsin. Bavulunu da aldıktan sonra tebrikler, yolculuğun tamamlandı. Artık sürekli uçmak isteyeceksin!

Eğer yurt dışına çıkacaksan Yurt Dışına İlk Kez Çıkacaklar için Tavsiyeler: Havalimanında Dikkat Edilecek Şeyler  yazımızı da okumaya devam edebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın