türkiye'deki yaz festivalleri

Eğlenmenin Vakti Geldi: Yazlık Festival Rehberi (2024)

Yılın en hareketli zamanlarına giriş yapmış bulunuyoruz. Kışın getirdiği durgunluğu üzerimizden atmak için konser ve festivallere koşuyoruz. Neyse ki seçenekler oldukça fazla. “Hangisini seçeyim?” diye düşünüyorsan yardımcı olmaya geldik. 

Açık hava etkinliklerini özleyen gezginler için ülkemizin birçok noktasında çeşitli festivaller gerçekleşecek. Yani bu yaz festivale doyacağız. O halde tiril tiril kıyafetlerin, güneş gözlüklerin ve güneş kremin hazırsa bu yaz düzenlenecek festivallere doğru yol alıyoruz.

Festivallerin bazısında kamp da yapılabiliyor. Yanında götürmek isteyebileceğin kamp malzemeleri hakkında bilgi almak için de bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin. 

Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre haydi festival rehberimize başlayalım!

52. İstanbul Müzik Festivali, İstanbul: Şehrin Müzik Hali

İstanbul Müzik Festivali

Sanat festivallerini hayatımızdan eksik etmeyen İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Türkiye’deki festivallerin en eskilerinden olan İstanbul Müzik Festivali ile bu yaz da geleneği bozmuyor. Hayatımızı keyiflendiren festival, 21 Mayıs – 12 Haziran tarihleri arasında 52. kez İstanbul’un çeşitli kültürel mekanlarının sahnelerini dolduracak.

Bu seneki programda kökler teması altında hem topraklardaki kültürel zenginliğe hem de uluslar ve kültürlerarası bağlarımızı güçlendirmeye odaklanılıyor.

Festival kapsamında filarmoni ve senfoni orkestraları ile yetenekli pek çok müzisyenden muhteşem seçkilerle buluşacağın bu festivale en az bir gününü ayırmanı öneriyoruz. Detaylı bilgi için İstanbul Müzik Festivali Programı sayfasını ziyaret edebilirsin.  

İstanbul’da değilsen bu hareketli zamanları kaçırmamak için en ucuz uçak biletini bulacağın adresi zaten biliyorsun.

İstanbul Uçak Bileti Ara

Chill-Out Festival, Urla: Bir Günlük Kafa Tatili Gibi Festival

Doğanın içinde sanatsal ve kültürel aktiviteler ile muhteşem bir müzik vadeden Chill-Out Festival, bu yaz İzmir’in şirin ilçesi Urla’da! Şehirden kaçıp eğlenmek için kendine vakit ayırmak istersen  22 Haziran 2024’te Urla Sahne’de gerçekleşecek olan festivali kaçırmamanı öneririz.

Öğle saatlerinde başlayacak festival, gece yarısına kadar devam edecek. Bu sırada elbette hem plajın hem de denizin keyfini çıkarabilirsin. Detaylı bilgi için Chill-Out Festival Urla sayfasını göz atmayı unutma. 

İzmir Uçak Bileti Ara

What A Fest, İzmir: Müzik ve Dansla Yazı Yaşama Zamanı

What a Fest

Dans, müzik, deniz, kum, güneş… Eğlenceli bir tatil arayışın varsa ve bu tatili festival tadında geçirmek istersen 5 gününü ayırabileceğin bir festival önerisiyle geliyoruz. Merak ediyorsan söyleyelim. Müziğe doyacağın ve günlerce sürecek olan What A Fest, 21-22-23-24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek.

İzmir Foça Acar Kamping’de enerjine enerji katacak olan festivalle ilgili hem bilet hem de detaylı bilgi almak için What A Fest sayfasına göz atabilirsin. 

Bu bölgeye kolayca ulaşabilmek için yapman gereken ise ucuz İzmir uçak bileti almak ve aktarma yapmak!

Gezgin Salon Festivali, İstanbul: Doğanın İçinde Müzik Ziyafeti

Hafta sonunu Parkorman İstanbul’da keyifli bir şekilde geçirmeye ne dersin? Cevabın “evet” ise seni Gezgin Salon Festivali’ne doğru alalım. İKSV’nin müzik etkinliklerini gerçekleştirdiği “Salon”u kapalı alandan alıp gezintiye çıkardığı bu festivalde; Stavroz, Oceanvs Orientalis,  Parcels, Sylvie Kreusch, Monsieur Minimal gibi dünyaca ünlü isimlerin yanında Büyük Ev Ablukada, Elektro Hafız ve Hey Douglas gibi Türk isimlerin de sahne alacağını söylemek isteriz.

29-30 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin detaylarına ve biletlere Gezgin Salon Festivali sayfasından ulaşabilirsin. 

31. İstanbul Caz Festivali: Şehirdeki Caz Melodilerini Takip Et

İstanbul Caz Festivali

İKSV, caz severleri unutmamış. 31. İstanbul Caz Festivali bu yıl da yaz akşamlarını keyiflendirmeye geliyor. 3-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında şehrin farklı yakalarında bulunan parklarda, konser salonlarında ve açık hava tiyatrolarında dinleyicilerle buluşacak. 31. İstanbul Caz Festivali sayfasında festivalle ilgili detaylı bilgiyi bulabilirsin. Ayrıca sayfa üzerinden istediğin caz konseri için bilet de satın alabilirsin.

Seferihisar Lavanta Festivali, İzmir: Lavanta Tarlalarına Doğru

Seferihisar Lavanta Festivali

Renkleri ve kokusuyla kalbimizi çalan lavanta tarlalarında koşmak için Fransa’nın Provence şehrine gitmeye gerek yok, Seferihisar’da Turgutlu Köyü’ne gitmek yeter. Lavanta hasadı, konserler ve atölyelerle keyifli bir deneyim vadeden Lavanta Festivali bu yıl 7 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek.

Hem Seferihisarlı lavanta üreticilerini desteklemek hem de unutulmaz bir gün yaşamak istersen bu festivale katılabilirsin. İzmir’e uçup aktarma yaparak bu bölgeye kolaylıkla ulaşabilirsin.

Electronica Festival 2024: Elektronik Müzik Severler Toplansın

Electronica festival

Electronica Festival bu yıl 20. yaşını kutluyor! Elektronik müzikseverler; etkileyici DJ performansları, büyüleyici bir sahne atmosferi arıyorsanız bu festival tam size göre! Özgürce dans etmek, dünyaca ünlü heyecan verici DJ kadrosuyla yaz sezonunun kapanışını kutlamak için bu festivali kaçırma deriz. 

29-30 Haziran 2024 tarihlerinde Kafes x Milo’da düzenlenecek olan Electronica Festival ile ilgili detaylı bilgi almak için Electronica Festival Instagram hesabını takip edebilirsin.

Bozcaada Caz Festivali, Çanakkale: Ada Havasında Caz Tınıları

Bozcaada caz festivali

Yaz aylarının vazgeçilmez tatil noktalarından biri olan Bozcaada, şirin sokakları ve buz gibi deniziyle festivalcileri beklemeye başladı bile. 2017 yılından beri caz melodilerini adanın serin akşamlarıyla paylaşan festival, bu sene de aynı coşkuyla devam ediyor. Bozcaada Caz Festivali için bu yılki buluşma tarihi 6-7-8 Eylül 2024. Üç gün sürecek festival, usta isimleri dinlemenin yanı sıra yeni yetenekleri keşif imkanı da sunacak. 

Detaylı bilgi Bozcaada Caz Festivali web sitesinde. Bozcaada’ya ulaşmak için Balıkesir Edremit Havalimanı’na uçup oradan aktarma yapabilirsin.

Balıkesir-Edremit Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Temmuzda Gezilecek Yerler yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın