Türkiye’nin Maceraların Ülkesi Olduğunu Kanıtlayan Ekstrem Aktiviteler

Muhteşem doğası, misafirperver insanı, şanlı tarihi ile Türkiye hiç şüphesiz en iyi seyahat rotalarından biri. Üstelik ucuz uçak bileti satın alıp, aklına eseni yapabileceğin bir yer mutlaka var burada. Öyle ki dünya üzerinde bulunan neredeyse tüm macera dolu aktiviteyi bu topraklarda yapman mümkün. Abartmıyoruz, bunu sana hemen şimdi kanıtlayabiliriz!

Rafting:

Türkiye’de bulunan nehirlerin bu spor için yaratıldığını düşünüyoruz.  Rafting pistleri bakımından o kadar zengin seçenekler bulunuyor ki ister istemez bu düşünceyi benimsiyoruz. Bilindiği üzere pek bir tehlikesi olmayan, hemen öncesinde yaklaşık bir saatlik bir eğitimden sonra yelekleri sırtına geçirip maceraya başlayabileceğin kadar kolay ve eğlenceli bir spor. Bir takım sporu olan rafting, arkadaşlarınla paylaşacağın en güzel anları da oluşturuyor. Eh madem ülke nehirleri de buna müsait o zaman bu eğlence bizi kendine çağırıyor. Çoruh Nehri, Trabzon Fırtına Deresi, Antalya’nın Manavgat Çayı ve yine Akdeniz’in rafting temsilcisi Dalaman Çayı kolaydan zora doğru yol alan en iyi rafting parkurları ile bu eğlenceyi doruklarda yaşamanı sağlayacak.

Rafting

Yamaç Paraşütü

Yamaç paraşütü herkesin yapmak istediği fakat birçok kişinin çekindiği bir aktivite. Fakat eğer Türkiye topraklarındaysan şanslısın. Çünkü Türkiye’de yamaç paraşütü yapılan alanlar o kadar fazla, bu spor o kadar yayılıyor ki sanıyoruz güreşe rakip çıkacak. Profesyonel paraşüt hocaları ile gerçekleştireceğiniz bu atlayışlar sayesinde gökyüzünde süzülerek yeryüzündeki güzelliklere tepeden bakma şansını en iyi Türkiye’de yakalarsın. Fethiye’de bulunan Babadağ, Kayseri Ali Dağı, İzmir Bozdağ, Erzincan Munzur Dağları Türkiye’nin en iyi yamaç paraşütü adresleri.

Yamaç Paraşütü

Jeep Safari

Hem doğa hem de bir sürüş tutkunuysan, Türkiye’de bulunan jeep safari arazileri sana hemen cevap verecektir. Kapadokya, Ölüdeniz çevresi, Bodrum, Ayvalık gibi tatil bölgelerinde bulunan jeep safari pistleri, hem tatiline neşe katacak hem de unutulmaz bir adrenalin yaşamanı sağlayacak. İster kendin kullan, ister profesyonel rehber ve şoförlerin kullandığı jeepler ile konvoy halinde ilerle. Seçimin ne olursa olsun çok eğlenecek ve büyüleyici manzaraları keşfederek, el değmemiş harika bir doğa ile karşılaşacaksın.

Jeep Safari

Kaya Tırmanışı

Dağcılık kesinlikle yüksek konsantrasyon gerektiren, macera dolu bir spor. Zirveye yaklaştıkça büyüyen heyecan ve zafer duygusunu yaşayabilmen için, Antalya Geyik Bayırı ve Çitdibi, Datça, Erzurum Uzundere seni bekliyor. Zorluk derecesine göre sınıflandırılmış Türkiye’nin en iyi kaya tırmanışı rotaları, doğanın sessizliğine doğru tırmanmanı sağlıyor.

Kaya Tırmanışı

Dalış

Sualtı dünyasının gizemiyle ancak 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede karşılaşabilirsin. Türkiye’de, farklı balık türlerini ve doğal mağaraları ile çok zengin dalış rotaları bulunuyor. Tüpünü kaptığın gibi gidebileceğin dalış parkurları arasında en popüler olanları Antalya sınırları içinde bulunan Kaş, Kalkan ve Tekirova, İstanbul’da Sivriada ve Datça Hisarönü.

Dalış

 Rüzgar Sörfü

Tamam, belki dalga sörfüne çok müsait kıyılarımız yok ama rüzgâr sörfü denince akan sular durur. Özellikle ege kıyıları bu spor için oldukça müsait. Üstelik en fazla 5 gün süren eğitimler sonunda, dünyanın en güzel kıyılarında bu deneyim yaşanabiliyor. Açık adres mi verelim? Tabii ki rüzgar sörfünün en iyi yapıldığı yer tartışmasız Alaçatı!

Rüzgar Sörfü

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...