Yaz Geldi, Kıbrıs Bizi Bekler!

Bir yaz gecesi rüyasına Kıbrıs sahilleri bambaşka bir hava katar. Ayrıca antik kentleri, uçsuz bucaksız sahilleri ve eğlence hayatıyla yalnızca geceleri değil sabahtan akşama kadar tatili iliklerine kadar hissetmeni sağlar. Vaktini güzel değerlendirebilmen için birçok fırsata sahip Kıbrıs’ta istersen kalabalık sahillerde güneşlen, istersen de ıssız bir köşede, kumun üzerinde derin uykulara dal. Ama ne yapıp edip bu yaz bir ucuz uçak bileti alıp kendini Kıbrıs sahillerine bırak.

Bu Mavi Başka Türlü Bir Mavi

Kış aylarında eldivenli ellerini kumlara değdirmeyi hayal ede ede yazı getirdin. Tebrikler! Madem o kadar bekledin sana Kıbrıs plajları çok yakışır. Aylarca kurduğun hayalin tam karşılığı burada çünkü. Gözler kapalı, kollar açık koşa koşa serin sulara atlayacağın bu beş yıldızlı plajlar, senin tatilinin en keyifli anları olacaktır. Caretta carettaların bile yumurtalarını bırakacağı kadar güvendikleri Altın Kumsal, su kaplumbağalarının da yavru vatanı Karpaz Sahili, eğlencenin adı; Palm Beach ve Girne’nin insanı şımartan lüks plajı Acapulco gibi birçok plaj tatilini daha güzel kılmak için yarışacaktır. Haydi iyisin, bu kış da içini çeke çeke hatırlayacağın yaz anıların olacak.

Kıbrıs plajları

Önce Deniz Sonra Kültür

Vücudun tuzlu suya doyduysa, biraz da tarih soluman gerekecek. Rota Kıbrıs ise bu ihtiyacını karşılayacak kadar tedarikli burası. Kıbrıs’ın tarihi mekânları o kadar çok ki, yaz tatilini bir çeşit kültür gezisine de dönüştürebilirsin. Mesela Girne Kalesi ziyaretini hiç unutamayacaksın. Bizans döneminden kalan bu kalenin içinde Batık Gemi Müzesi, zindan odaları ve Kıbrıs tarihine dair ipuçları bulunuyor. Akdeniz tarihinin en dokunaklı kalesi St Hilarion ve Bellapais Manastırı da Kıbrıs’ta gezilmesi gereken yerler arasında. Kıbrıs’ın gotik camisi Selimiye Camii de notların arasında bulunsun.

Lala Mustafa Paşa Cami

Ne Geceydi Ama!

Güneş batar batmaz bu oturaklı adaya bir şeyler oluyor. Rengârenk caddeleri daha bir şenlenirken, mekânlardan yükselen müzik sesleri insanı sınırsız eğlenceye davet ediyor. Kıbrıs’ın gece hayatını duymayan yoktur. Yasal oyun salonlarının yanı sıra, özellikle Girne gece kulüpleri bir hayli ün yapmış durumda. Ice, Roxanne, Tango to Buddha, Almahara, Locca Kıbrıs’ın en iyi gece kulüplerinden. Kıbrıs bunlar dışında eğlenebileceğin ve “Ne geceydi ama!” diyebileceğin mekânları keşfetmeni dört gözle bekliyor.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...