• Ana Sayfa
  • Gezi Rehberi
  • Türkiye’nin Kamp Yapılacak En Güzel Gölleri | Türkiye’de Kamp Yapılacak Göller
Türkiye'de Kamp Yapılacak Göller

Türkiye’nin Kamp Yapılacak En Güzel Gölleri | Türkiye’de Kamp Yapılacak Göller

Son dönemlerde pandemi koşullarından ve sosyal izolasyon kurallarından dolayı kalabalığın daha az olduğu kuytu köşeler gezginler açısından daha çekici. O yüzden kamp yapmak ve kamp rotası oluşturmak yeni seyahat trendlerinden. 

Sosyal medyanın ve teknolojinin yarattığı negatif enerjiden arınmak için gidilen Wi-Fi’siz güzergahlar da hayli moda. Akıllı telefonlardan, arabalardan, trafikten, gürültüden ve kalabalıktan uzaklaşarak doğanın içinde kaybolma ve farklı deneyimler yaşama isteği mevcut. 

Ayrıca doğal çevreyi, yaban hayatını ve yerel halkın kültürünü korumaya yönelik “sorumlu” seyahat şekli olan yeşil seyahat ya da ekoturizm anlayışı da giderek yaygınlaşıyor. Artık gezginlerin çoğu tatil için doğal alanları tercih ederken bu alanları korumaya yönelik de hareket ediyor. 

Ne kadar şanslıyız ki ülkemiz birbirinden güzel yeşil seyahat rotaları ve kamp alanları ile çevrili. Bu nedenle bu yazımızda Türkiye’nin kamp yapılacak en güzel göllerine göz atacağız. Ancak öncelikle göl kıyısında ve doğanın içinde kamp yapmak için gerekli olan bazı ekipmanlardan bahsedelim. 

Doğada Kamp İçin Gerekli Olan Ekipmanlar: Unutulmaması Gereken Bazı Malzemeler 

Kamp için Gerekli Malzemeler

Doğada kamp yaparken ihtiyatlı olunması ve karşılaşılabilecek şartlara hazır olunması gerekir. O yüzden ihtiyacın olabilecek önemli ekipmanlardan kısaca bahsedelim ki aklında olsun. 

Işık: Doğadayken en çok ihtiyaç duyulan ekipmanların başında ışık gelir. Özellikle gece ortalık karanlığa gömülmüşken ışık hayat kurtarıcı olabilir. Bu nedenle yanında mutlaka ortamı aydınlatacak bir fener ya da lamba olması gerekir.

Yemek Malzemeleri: Doğanın içerisindeyken kendi yemeğini kendin yapabilme becerisini de göstermen gerekir. O yüzden tava, tencere, ocak, tüp gibi pişirme ekipmanları, kamp ortamlarının unutulmaması gereken malzemeleri arasındadır. 

Uyku Ekipmanları ve Kıyafet: Doğada çadır kampı yapmak için uyku tulumu ve mat, olmazsa olmaz eşyalardandır. Ayrıca doğa içerisinde ani hava değişiklikleri olabilir. Bu nedenle yanında seni yağmura, rüzgara ve soğuğa karşı koruyacak kıyafetler olmasında fayda vardır. Yaz mevsiminde bile gittiğin bölgeye göre bazı gecelerde hava soğuyabilir.

Hayatını Kolaylaştıracak Ekipmanlar: Yukarıda da bahsettiğimiz üzere doğada ne ile karşılaşacağını kestirmek zor. Bu sebeple yanında çakı, ip, ilk yardım çantası, sinek kovucu gibi hayatını kolaylaştıracak pratik kamp malzemelerinin bulunması da önemli. 

Son olarak yanında götüreceğin kamp malzemeleri ile ilgili bilgi almak için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir ve biletine göre limitleri öğrenebilirsin.

Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre göl kıyısında kamp yapılacak yerlere geçebiliriz. Haydi şimdi, Türkiye’de kamp yapılacak en iyi göllerden bazılarına göz atalım. 

Yedigöller Milli Parkı: Nefes Kesen Bir Doğa

Yedigöller Milli Parkı Kamp

Batı Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Yedigöller Milli Parkı, sahip olduğu bitki örtüsü ve atmosferi ile büyüleyici bir kamp alanı. Bolu’nun Yığılca ve Mengen ilçeleri arasında yer alan bölge, orman denizini andıran manzaraları ve heyelan gölleri ile nefes kesen bir durak. Türkiye’nin en özel ve dikkat çekici yerlerinden olan Yedigöller, çadır kampı için de biçilmiş kaftan. 

Bünyesinde Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olmak üzere 7 göl barındıran ve ismini bu göllerden alan bölge, 1965 yılında milli park ilan edilmiş.  2000 hektarlık alana yayılan Yedigöller, doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık için de son derece uygun. Zaten bölgeye yerli ve yabancı birçok profesyonel fotoğrafçı uğruyor. 

Doğanın bütün renklerini bir arada görebileceğin bu milli park, aynı zamanda birçok canlıya da ev sahipliği yapıyor. Doğanın içerisinde kaybolmak ve ruhunu arındırmak istiyorsan Yedigöller Milli Parkı seni bekliyor. Bölgenin her türden kampçıya uygun olduğunu da belirtelim. Ancak kış aylarında buraya geleceksen uyku ekipmanlarına ve kıyafetine özellikle dikkat etmelisin. 

Bölge, İstanbul ve Ankara’ya hemen hemen aynı uzaklıkta bulunuyor. O yüzden bölgeye İstanbul’dan aktarma yapılabileceği gibi Ankara’dan da yapılabilir. 

Ankara Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Köyceğiz Gölü: Görsel Bir Şölen 

Köyceğiz Gölü, Muğla’nın güneydoğusunda kalan Menteşe bölgesinde yer alıyor. Muğla’nın 13 ilçesinden biri olan Köyceğiz, Türkiye’nin en çok yağış alan yerlerinden de biri. Bölgedeki göl, tektonik bir çukurun sularla dolması ve Dalaman Çayı’nın getirdiği alüvyonların, körfezin önünü kapatması ile oluşmuş. 

Namnam Çayı, Kargıcık Çayı, Yuvarlak Çay; Köyceğiz Gölü’nü besleyen ana kaynaklar arasında yer alıyor. Görsel bir şölen sunan Köyceğiz Gölü, aynı zamanda sahip olduğu tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleri nedeniyle de gezginlerin sıklıkla uğradığı bir yer. Köyceğiz Gölü, profesyonel ve amatör her kamp meraklısı için gayet uygun bir rota. Gölün civarındaki ormanlık alan da kamp yapmaya hayli müsait. 

Ayrıca plankton bakımından oldukça zengin olan Köyceğiz Gölü’nde farklı balık çeşitleri bulunuyor. Civarındaki doğal güzellikler ve gölde yaşayan canlılar dolayısıyla burası bir doğal miras olarak kabul ediliyor. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Dalaman’a uçmak ve buradan bölgeye aktarma yapmak. 

Dalaman Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Karagöl: Gizli Bir Cennet 

Karagöl, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan gizli bir cennet. Konumu dolayısıyla Artvin ile Hopa arasında yer alan göl, Artvin’e bağlı. Türkiye’nin en özel göllerinden birisi olan Karagöl, Karadeniz’deki birçok köyün iç içe geçtiği Borçka’da bulunuyor.

Türkiye’nin az bilinen güzelliklerinden birisi olan bölge, bir dönem İngilizlerin, Rusların ve Gürcülerin egemenliği altında kalmış. Ancak burası 1921 yılı itibarıyla Osmanlı toprağı haline gelmiş. O zamandan bu yana da ülkemiz sınırları içerisinde bulunuyor.

Çoruh Nehri’nin yardığı vadideki sarp bir arazi içerisinde yer alan Karagöl’ün çevresi de yemyeşil ormanlarla ve dağlarla çevrili. Anlayacağın; burası şehir hayatından, gürültüden, kalabalıktan, trafikten uzaklaşmak ve kamp yapmak için çok uygun.

Ayrıca lokal lezzetlere sahip olan bölgenin Karakovan balı hayli meşhur. Enfes bir doğaya ve yemyeşil ormanlık arazilere sahip olan Karagöl’e gelerek doğa ile baş başa kalabilirsin. Artvin merkeze yakın bir konumda bulunan bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Trabzon’a uçmak ve oradan aktarma yapmak. 

Ancak belirtmekte yarar var; burası biraz sapa bir yer olduğu için ışık, yemek malzemeleri, uyku ve kıyafet gibi ekipmanlarının eksiksiz olmasına dikkat etmelisin. 

Trabzon Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Eğirdir Gölü: Büyülü Gün Batımları 

Eğirdir Gölü, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve Isparta’ya bağlı olan bir göl. Sultan ve Karakuş Dağları arasında yer alan göl, tatlı su gölü olma özelliğine sahip. Kalker temeli üzerinde bulunan çöküntü oluklarının birleşmesi sayesinde oluşan Eğirdir Gölü, yer altından gelen kaynak suları ile besleniyor.

Eğirdir Gölü’nün güneybatı tarafında derin ve kuytu koylar yer alıyor. Sarp kayalar da bu koylara çok güzel bir görünüm katıyor. Ayrıca Eğirdir Gölü, günün değişik zamanlarında farklı renkler alıyor ve gün batımı zamanında büyüleyici manzaralar sunuyor. 

Kamp yapmak için oldukça keyifli bir yer olan Eğirdir Gölü her türden kamp sevdalısına uygun. Ancak bölgeye kış dönemlerinde gideceksen hazırlık olmanda yarar var. Uyku ekipmanlarını ve kıyafetlerini ona göre hazırla.

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Antalya’ya uçmak ve oradan da bölgeye aktarma yapmak. 

Antalya Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Glamping Nedir: Türkiye’deki En İyi Glamping Durakları içeriğimize geçebilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

One Comment

Bir yanıt yazın