Karadenizde Kamp Yerleri

Karadenizde Kamp Yapılacak Yerler | Karadeniz Kamp Alanları

Karadeniz’de kamp yapılacak yerler, gezginler ve doğaseverler açısından farklı bir anlam taşır. Çünkü Karadeniz Bölgesi; gökyüzünü izleme durakları, temiz havası ve göz alan doğası ile bir başkadır. Karadeniz Bölgesi’ne gelinince farklı bir dünyanın kapıları açılır ve o benzersiz doğa sizi düşsel bir yolculuğa çıkarır. 

Ayrıca Karadeniz Bölgesi’ne yapılan seyahatler sayesinde şehir hayatındaki gürültüden, devasa gökdelenlerden, trafikten ve teknolojiden uzaklaşma fırsatı yakalayabilir; ruhani bir detoks yaşayabilirsin. Hem belirtmekte de yarar var; pandemi koşulları ve sosyal izolasyon kuralları dolayısıyla kamp yapmak son dönemlerde hayli trend. 

Bu nedenle bu yazımızda Karadeniz kamp tavsiyeleri vereceğiz ve seni eşsiz bir doğaya sürükleyeceğiz. Çıtırdayan kamp ateşi ve parlak yıldızlar için hazırsan yolculuğumuza başlayalım. 

Karadeniz Kamp Alanları: Cennetten Köşeler

Açıkçası Karadeniz demek, doğadaki tüm renklerin en canlı halini görmek ve muhteşem manzaralara tanıklık etmek demek. Bu sebeple Karadeniz Bölgesi, doğa tutkunları ve çadır kampı yapmaktan hoşlananlar için bir cennet niteliğinde.  

O yüzden Karadeniz Bölgesi’ndeki kamp alanlarından bazılarını senin için listeledik. Ancak listemize geçmeden önce hatırlatmakta yarar var: Yanında götüreceğin uyku tulumu ve uyku ekipmanları ile yemek ya da kamp malzemeleri hakkında bilgi almak için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilir, biletine göre limitleri öğrenebilirsin.

Bu hatırlatmayı da yaptığımıza göre Karadeniz’de kamp yapılacak yerlere geçebiliriz. 

1. Kaçkar Yaylaları: Gökyüzüne Doğru 

Kaçkar Yaylaları Kamp

Kaçkar, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ve 2400 metre yükseklikte yer alan özel bir bölge. Aşağı Kaçkar ve Yukarı Kaçkar olmak üzere ikiye ayrılan bölge, Kaçkar Altıparmak Dağlarının eteklerinden başlar. 

Burası el değmemiş doğası, eski taş evleri, oksijeni bol ortamı ve nefes kesen manzaraları ile dikkat çeker. Eskiden daha kalabalık olan bölge, günümüzde daha sakin. Kendinle baş başa kalmak ve doğa içinde izole olmak istiyorsan Kaçkar Yaylaları tam sana göre diyebiliriz. 

Ayrıca Kaçkar, Çamlıhemşin’e 29 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve ulaşımı da çok kolay bir yer değil. Bu durum da bölgeyi kafa dinlemek için oldukça müsait bir yer haline getiriyor. Yaylalara ulaşım da patikalar üzerinden yapılıyor ve bu patikalar da bölgeye farklı bir atmosfer sağlıyor. 

Kaçkar Yaylalarına çıkarken gökyüzü manzaralarından, sisli atmosferlerden ya da yeşilin tonundan etkilenmemek mümkün değil. Büyük şehirlerin kaosundan ve kalabalığından uzaklaşarak kamp yapmak istiyorsan Kaçkar seni bekliyor!

Kaçkar Yaylalarına ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Trabzon’a uçup buradan bölgeye aktarma yapmaktan geçiyor.

Trabzon Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

2. Yedigöller Milli Parkı: Vazgeçilmez Bir Klasik 

Yedigöller Milli Parkı Kamp

Karadeniz Bölgesi denilip de Yedigöller Milli Parkı’nı es geçmek olmaz. Karadeniz Bölgesi’nin batı kısmında yer alan Yedigöller Milli Parkı, sahip olduğu zengin bitki örtüsü ve eşsiz dokusu ile sihirli bir kamp alanı.

Bolu’nun Yığılca ve Mengen ilçeleri arasında yer alan bölge, heyelan gölleri ve renkten renge giren ormanları ile ilham veren bir durak. Ülkemizin doğal miraslarından ve özel noktalarından biri olan Yedigöller, çadır kampı için de en güzel köşelerden.

İçerisinde Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olmak üzere 7 tane göl barındıran ve ismini de bu heyelan göllerinden alan bölge, 1965 yılından bu yana milli park statüsünde. 

2000 hektarlık bir alana yayılan Yedigöller Milli Parkı, kamp yapmanın yanı sıra doğa yürüyüşleri ve doğa fotoğrafçılığı için de son derece uygun bir bölge. Doğanın bütün renklerini bünyesinde barındıran bu milli park, aynı zamanda farklı türdeki canlılara da ev sahipliği yapıyor. Bölgenin profesyonel ya da amatör her türden kampçıya da uygun olduğunu belirtelim.

Yedigöller Milli Parkı, İstanbul ve Ankara’ya hemen hemen aynı uzaklıkta bulunuyor. Bu nedenle bölgeye İstanbul’dan aktarma yapabileceğin gibi Ankara’dan da yapabilirsin. 

Ankara Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

3. Borçka: Saklı Bir Doğa Harikası 

Borçka Kamp

Borçka, Türkiye’nin az bilinen güzelliklerinden biri. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Borçka, konumu itibarıyla Artvin ile Hopa arasında yer alıyor. Birçok köyün iç içe geçtiği bölge, Türkiye’nin en gizemli göllerinden birisi olan Karagöl’e de ev sahipliği yapıyor. 

Bir dönem İngilizlerin, Rusların ve Gürcülerin egemenliği altına girmiş olan Borçka, 1921 yılında Osmanlı’ya geçmiş. O tarihten beri de Türkiye sınırları içerisinde yer alıyor. Çoruh Nehri’nin yardığı bir vadide bulunan bölgenin etrafı da orman denizleri ile çevrili. Bu nedenle burası her şeyden uzaklaşmak ve doğanın kalbinde hissetmek isteyen gezginler için son derece uygun. 

Ayrıca bölgenin Karakovan balı da hayli meşhur, bizden söylemesi. Nefes kesen bir doğaya ve yemyeşil ormanlık alanlara sahip Borçka’ya gelerek büyülü bir dünyanın kapılarını açabilirsin. 

Artvin merkeze 30 km uzaklıkta bulunan Borçka’ya ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Trabzon’a uçmak ve oradan aktarma yapmak. 

4. Perşembe Yaylası: Göz Alan Bir Yeşillik

Perşembe Yaylası, Ordu‘nun Aybastı ilçesine bağlı. 1500 metre rakıma sahip bölge, özellikle menderesleri ile dikkat çekiyor. Türkiye’de başka bir örneği daha bulunmayan bu menderesler, bir dünya mirası olarak görülüyor. Yemyeşil ve ilham veren bir araziye sahip olan Perşembe Yaylası’nın ünü, bu özel coğrafi şekilleri dolayısıyla ülkemizi de aşıyor. 

Bölgede kampın yanı sıra doğa yürüyüşü ve yamaç paraşütü gibi etkinlikler yapılabiliyor. Ayrıca Perşembe Yaylası, benzersiz coğrafi özelliklerinin yanı sıra tarihi eserlere ve farklı türde kalıntılara da ev sahipliği yapıyor. Buraya geldiğinde Karga Tepesi’ni, Kümbetleri ve Çiseli Şelalesi’ni ziyaret etmeyi unutma. 

Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Ordu-Giresun Havalimanı’na uçmaktan geçiyor. 

Ordu-Giresun Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

5. Yenice Ormanları: Doğanın İhtişamı 

Yenice Ormanları, Türkiye’nin en büyük blok ormanlarından biri konumunda. Karabük’e bağlı olan bölge, biyolojik çeşitlilik bakımından da ülkemizin en zengin yerlerinden.

Belirtmekte de yarar var; Yenice Ormanları, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından biyolojik çeşitliliği korunması gereken yerlerden biri olarak tanımlanıyor. Dolayısıyla burası son derece özel bir bölge. 

Porsuk, akçaağaç, meşe gibi farklı türdeki ağaçlardan meydana gelen Yenice Ormanları, doğa tutkunları ve kamp sevdalıları açısından oldukça popüler bir yer. Bölgede 5 tane farklı kamp alanı ve çadır yeri bulunuyor. Özellikle burada yer alan Eğriova Göleti, kampçıların en sevdiği yerlerin başında geliyor.

Ayrıca Yenice Ormanları, profesyonel bisikletçilerin ya da bisiklet meraklılarının da sıklıkla uğradığı bir bölge. Çünkü bölgede 7 tane bisiklet parkuru yer alıyor. O yüzden burada kampın yanı sıra bisiklet sporu da yapabilirsin. 

Yeri gelmişken tekrar hatırlatalım; yanında götürmek istediğin kamp ve spor eşyaların için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edebilirsin. Yenice Ormanlarına ulaşımı ise Ankara’dan aktarma yaparak sağlayabilirsin! 

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Deneyim Odaklı Seyahat Nedir: Türkiye’deki Deneyim Odaklı Gezi Rotaları yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın