Uçak Fobini Yenmene Yardımcı Olacak Adımlar

Hep gitmek istediğin o kente uçak ile konforlu ve hızlı bir şekilde varmak istiyorsun. Bunun için uçak kesinlikle doğru seçim. Ucuz uçak biletin ve valizin de hazır. Ancak bir sorun var. Uçak yolculuklarında biraz geriliyorsun. Uçuş sırasında sorun çıkması ihtimallerini aklından çıkaramıyorsun. Bu yüzden hızlı ve konforlu yolculuğun keyfini kaçırmana gerek yok. Uçak fobisini yenmek çok kolay. Listemizi okuduktan sonra uçuştan korkman için bir sebebin olmadığını göreceksin. İşte senin için hazırladığımız uçak korkusunu yenme adımları.

Doğru Koltuk Seçimi
Uçuş fobisi olan yolcuların, genelde kapalı ve basık alanlarda sıkıldıkları görülür. Eğer bu konuda hassassan önce oturduğun alanın rahat olmasına dikkat etmelisin. Koltuk mesafeleri seni huzursuz ediyorsa, her zaman ön sıra ya da çıkış kapılarını tercih etmelisin. Eğer böyle bir imkânın yoksa, koridor tarafındaki koltukları seçmen gerektiğini söyleyebiliriz. Çünkü koridor tarafındaki koltuklar, sana daha fazla hareket alanı verecektir.

Uçuş Ekibinden İlham Al
Uçaktayken kabin personelini izlemek sana güç verebilir. Kabin ekibinin ne kadar güler yüzlü ve kibar olduklarına odaklan. En önemlisi çalışırken ne kadar rahat olduklarına dikkat et. Onların hareketleri sana her şeyin yolunda olduğunu kanıtlayacaktır.

Alışılmadık Seslere Hazırlıklı Ol
Uçuş korkusu olan yolcular, her türlü sese aşırı duyarlıdır. Çünkü beyinleri bir sorun olduğunu düşünmeye programlanmıştır ve bu durum, her türlü sese reaksiyon göstermelerine neden olur. Uçuşta iniş takımları veya flap hareketleri gibi tanımadığın sesleri duyabilirsin. Fakat tıpkı araba gibi uçaklar da mekanik aletlerdir ve mutlaka ses çıkaracaklardır. Bu tür seslere karşı duyarlıysan ve motor sesi seni huzursuz ediyorsa, pilot elektronik aletleri kullanma izni verir vermez kulaklığını takabilir, müzik dinleyebilirsin.

alisilmadik-seslere-hazirlikli-ol

Türbülanslarda Uçağın Düşeceğini Düşünme
Türbülanslar, uçuş korkusu yaşayan yolculara bol bol kötü senaryo yazdırır. Uçuş korkusu yaşayan herkes için türbülanslar kâbus niteliğindedir. Fakat seni rahatlatacak bir şey söyleyelim. Uçaklar, hava boşluklarından dolayı düşmez. Bu durumda kemerlerinizi takmanız gerekiyor olabilir. Bu önlem düşme riski yüzünden değil, hareketlenmeler sırasında yanınızdaki yolcuya çarpmamanız içindir. Sakin olun ve türbülansın normal bir durum olduğunu kabullenin.

Uçuştan Önce Fazla Uyuma
Çoğunlukla uçuştan önce iyi bir gece uykusu önerilir. Böylece uçuş esnasında dinç bir vücuda sahip olur ve çok çabuk yorulmazsın. Fakat eğer uçak fobin varsa, yolculuk esnasında uyumak seni rahatlatacak ve yolculuğunun daha kısa sürmesini sağlayacaktır. Bu yüzden en azından erken kalkmanı öneririz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...