Ucuz Avrupa Tatiline Çıkmak İsteyenler Buraya: Tiran Tatili

“Arnavutluk’un başkenti Tiran’a neden gitmelisin? Tiran nerede? Barselona, Amsterdam ve Berlin dururken Tiran tatili de neymiş?”

Şimdi bu ezberlenmiş soruları bir kenara bırak, arkana iyice yaslan ve önümüzdeki tatil planına neden Tiran’ı eklemen gerektiğine bir göz at.

  • Tiran uçak bileti çok ucuz. O kadar ucuz ki tatil için ayırdığın bütçenle Avrupa’nın popüler yerlerine gideceğine Tiran’a 4 kez uçabilirsin.
  • Tiran’da euro kullanılmıyor; çünkü Arnavutluk’un para birimi lek. Bu ne demek? Döviz bürolarında paranı bozdururken paranın ne kadar azaldığını fark edip üzülmemek demek.
  • Tiran’da gece hayatı çok ucuz. Aslında Tiran’da her şey çok ucuz.
  • Tiran, vizesiz gidebileceğin Avrupa şehirlerinden biri. Yani vize masraflarından da muafsın!

Tiran’ın sunduğu avantajların bu kadarı kafidir herhalde? O zaman, en önemli soru gelsin: Tiran’da ne yapılır? Mesela Tiran’dan Arnavutluk’un el değmemiş sahillerine ulaşım sağlanabilir. İlgini çekti mi? O zaman Arnavutluk sahilleri ile ilgili yazımıza göz at.

Zaman Makinesiyle Yolculuk Gibi: Tiran’da Gezilecek Noktalar

Arnavutluk Tiran Tatili

Sovyet döneminden kalma mimarisiyle daha çok nostaljik atmosferde tatil yapmayı seven gezginlere hitap eden Tiran, tarih meraklılarına ucuz uçak bileti fırsatlarıyla ilgi çekici seçenekler sunuyor. Gittiğin yerin kültürünü öğrenmeyi seviyorsan Tiran Ulusal Tarih Müzesi’ni mutlaka görmelisin. Burada şehrin tarih öncesi dönemlerinden SSCB zamanlarına kadar olanı gözlemleyebilirsin. Şehrin tam merkezine konumlanmış müzenin çevresinde de gezilebilecek yerler var. Buraya İskender Bey Meydanı deniyor.

Şehrin Kalbi: Tiran İskender Bey Meydanı

İskender Bey Meydanı Tiran

Tiran Ulusal Tarih Müzesi’nin bulunduğu İskender Bey Meydanı, Arnavutluk’un en ünlü kahramanlarından birine adanmış. Şehrin en hareketli bölgesinde “Tiran’da ne yenir?” sorusuna cevap bulabileceğin harika bir mekan var: UFO Bar. Buradaki trileçeyi mutlaka tatmalısın!

Devam Ediyoruz: Tiran’da Gezilecek Yerler

Tiran Gezilecek Yerler

Tiran’da görülecek neler var? Ne istediğine bağlı olarak birçok cevap var, biz en turistik Tiran yerlerini sana yazalım:

  • Edhem Bey Camii
  • Tiran Saat Kulesi
  • Tiran Opera Binası
  • Justinyen Kalesi
  • Tiran Arkeoloji Müzesi

Tiran’da Nerede Kalabilirsin?

Tiran Oteller

Tiran küçük bir şehir olabilir, ama burada kalınabilecek birçok konaklama yeri var. Düşük bütçeli bir yer düşünüyorsan Tiran hostellerini araştırabilirsin.

Tiran’da Alternatif Bir Rota: Dajti Dağı

Tiran Dajti Dağı

Şehrin doğusunda kalan Dajti Dağı’na teleferikle ulaşım sağlanabiliyor. Tiran’ın turistik yerlerinden olan Dajti Dağı, doğa tutkunları ve yükseklerde bulunmayı sevenler için alternatif bir rota olabilir. Civarda panoramik manzaralar eşliğinde yemek yenebilecek mekanlar var.

Oturmaya mı Geldik: Tiran Gece Hayatının Kışkırtıcı Mekanları

Tiran Gece Hayatı

Tiran tatilinin en güzel kısmını sona sakladık, burada geceler çok başka! Gündüz sıradan bir şehir olarak görünen Tiran, gece olduğunda ışıltılı kıyafetlerini giyiyor ve Arnavutluk’un en güzel şehrine dönüşüyor. Tiran gece hayatı mekanlarının en iyilerini senin için sıralayalım ama aslında bu konu uzun bir yazıyı hak ediyor. İleride hepsini tek tek inceleyip sana anlatırız!

En İyi Tiran Gece Hayatı Mekanları

Tiran Gece Hayatı Mekanları

Tiran Gece Hayatına Akmadan Önce Bilmen Gerekenler

Tiran Gece Hayatı Bilinmesi Gerekenler

  • Tiran gece hayatında gezinirken gireceğin mekanlar hakkında mutlaka araştırma yap
  • Tiran mekanlarının bir çoğu, erkek konuklarının bir partnerle gelmesini bekliyor. Yalnız çıkılan gece maceralarında, popüler Tiran gece mekanlarına girmek sorun olabilir.
  • Tiran gece mekanlarında tanımadığın biri sana içecek bir şeyler ısmarlatmak isterse şüpheci davranmayı unutma; çünkü bu normal bir davranış değil.  

“Boş laflara karnım tok, bana ispat lazım” diyorsan; videomuzu izlemeyi unutma! 😉

Hadi eğlenceyi kaçırma, Tiran uçak biletini almak için hemen tıkla: Tiran uçak biletleri

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın