• Ana Sayfa
  • Listeler
  • 40 Gün 40 Gece Tatil Zamanı: 2024’te 7 Gün İzinle Tatil Planları
7 Gün izinle tatil planı

40 Gün 40 Gece Tatil Zamanı: 2024’te 7 Gün İzinle Tatil Planları

40 gün 40 gece denince aklına peri masalları gelebilir. 2024 yılının cömert tatil takvimine bakarsan bu tabirin sadece masallarda kalmadığını göreceksin. Evet, 2023 yılı tatil anlamında yüzüne çok gülmemiş olabilir, ancak 2024 yılı bunu telafi etmeye geliyor. Yeni yılda alacağın 7 günlük izinle 40 gün tatil yapman mümkün!

Nisan ayı ile başlayan resmi tatiller ekim ayının sonuna kadar devam edecek. Bu süre boyunca bahar ve yaz aylarını güzelce değerlendirebilmek için sana verilen uzunca bir süre var. Şimdiden tatil planını yaparsan bu seneyi keyifli bir şekilde geçirebilirsin. 

Şimdi, sıra geldi izin alıp tatilini uzatabileceğin günleri öğrenmeye. Ardından senin için rota önerilerinde bulunacağız.

Haydi başlayalım!

40 Gün Tatil Yapabileceğin Resmi Tatiller Hangileri?

Bu seneki tatilini doya doya yaşayabilmen için sana bir tablo hazırladık. Sen de şimdiden iş yerinle konuşup tatil günlerini ayarla, sonrasında güzel bir tatil planı planlayalım!

Resmi Tatiller 2024 Tatil Tarihleri İzin Toplam Tatil
Yılbaşı  30-31 Aralık 1 Ocak 3 Gün
Ramazan Bayramı  9-12 Nisan 1,5 gün  9 Gün
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 20-23 Nisan 1 Gün 4 Gün
Emek ve Dayanışma Günü 1-5 Mayıs 2 Gün 5 Gün
Kurban Bayramı 15-19 Haziran 2 Gün 9 Gün
Demokrasi ve Milli Birlik Günü 13-15 Temmuz 3 Gün
Zafer Bayramı 30-31 Ağustos 1 Eylül 3 Gün
Cumhuriyet Bayramı 26-29 Ekim 0,5 Gün 4 Gün

İzinle birleştiremeyeceğin, ancak cuma ve pazartesi gününe denk gelerek hafta sonu tatilini uzatan günler ise şöyle:

Yılbaşı pazartesi gününe denk geliyor. Geçtiğimiz sene tatil yoktu ancak bu sene hafta sonu ile birlikte 3 günlük bir tatil yapabilirsin.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, pazartesi gününe denk geliyor. Hafta sonuyla birleştirerek 3 günlük bir tatil planı hazırlayabilirsin.

30 Ağustos Zafer Bayramı cuma gününe denk geliyor. Hafta sonu ile birleştirip 3 günlük bir tatil yapabilirsin.

Şimdi, sıra geldi izin alarak uzatabileceğin tatil planı önerilerimize. 

Ramazan Bayramı’nda 9 Günlük Tatil Planı

Ramazan Bayramı'nda 9 günlük tatil

Ramazan Bayramı arifesi 9 Nisan Salı, bayramın son günü ise 12 Nisan Cuma gününe denk geliyor. Pazartesi ve salı için toplam 1.5 gün izin alırsan 9 günlük bir tatil seni bekliyor. Bu 9 günlük tatil için nasıl bir plan yapmak istersin? Bahar aylarının başlangıcı olduğu için ülkemizin cennet kıyılarını ziyaret edebilirsin. Dilersen daha önce baharda gidilecek yerler konusunda hazırladığımız Bahar Aylarında Gidebileceğin Koylar: Baharda Tatil Önerileri başlıklı yazımıza göz atabilirsin. Rotanı Avrupa’ya çevirmek istersen de En Güzel İlkbahar Manzaraları İçin Gidilebilecek Yerler başlıklı yazımız sana yardımcı olacak. 

Kaz Dağları’na daha önce gitmediysen baharı karşılamak için güzel bir rota olabilir. Balıkesir ve Çanakkale gibi diğer doğal merkezleri de bu 9 günlük tatilin sırasında ziyaret ederek güzel bir tatil geçirebilirsin. Karar veremediysen Rota Hesaplanıyor: Bu Bahar Nereye Seyahat Etmelisin? testimizi çözebilirsin.  

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 4 Günlük Tatil Planı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 4 günlük tatil

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan Salı günü. Hafta sonunu birleştirip pazartesi günü için izin alırsan 4 günlük bir tatil yapabilirsin. Nisan ayının son günlerinde 4 günlük tatili değerlendirmek için çok fazla alternatifin olduğunu söyleyelim. Pek çok farklı başlık altında nisan ayı gezi rotalarını değerlendirdiğimiz Nisan Ayında Gidilecek Yerler: Nisanda Gezilecek En Güzel Tatil Yerleri başlıklı yazımız, aradığını bulma konusunda sana yardımcı olabilir. Bir göz atabilirsin. 

Farklı bir seyahat deneyimi yaşamak istersen ve trekking seviyorsan Baharı Yollarda Karşıla: Karia Yolu Gezi Rehberi başlıklı yazımıza göz atabilirsin. Karia Yolu’nun farklı etapları bulunuyor. Elbette 4 gün boyunca yürümek zorunda değilsin. Ancak trekking yapmaktan keyif alıyorsan bu yollarda baharın kokusunu içine çekmek hayat enerjini artıracak, bizden söylemesi. Bozburun, Datça ve Muğla… Bahar aylarında daha da güzelleşen bu noktaları mutlaka ziyaret etmeni öneriyoruz. 

Muğla Uçak Bileti Ara

Emek ve Dayanışma Günü 5 Günlük Tatil Planı

Emek ve Dayanışma Günü'nde 5 günlük tatil

Emek ve Dayanışma Günü, 1 Mayıs Çarşamba günü kutlanacak. Sen de işten 2 gün yıllık iznini alırsan 5 günlük bir tatil yapabilirsin. Mayıs ayı için henüz nereye gideceğine karar vermediysen Mayıs Ayında Tatile Gidilecek Yerler: Mayıs Ayı Tatil Yerleri rehberimiz sana yardımcı olabilir. Deneyimden balayı rotasına kadar farklı pek çok konu altında gidebileceğin yerleri derledik. Bir göz atabilirsin. 

Mayıs ayında 5 günlük vaktin varsa ve dalış yapmak istiyorsan bizim sana önerimiz Şarm El Şeyh olacak. Henüz sezon yeni açıldığı için fiyatlar daha uygun ve mekanlar daha az kalabalık olacağı için bu seyahatin keyfi daha da artacak. Mısır’ın en güzel tatil noktası, Kızıldeniz’in güzel yüzü Şarm El Şeyh tam bir keşif seyahati olacak. Şarm El Şeyh’te bir tatil için de 5 gün ideal bir süre. Dilersen burayı bir değerlendir deriz.

Şarm El Şeyh Uçak Bileti Ara

Kurban Bayramı 9 Günlük Tatil Planı

Kurban Bayramı'nda 9 günlük tatil

Kurban Bayramı arifesi 15 Haziran Cumartesi, bayramın 4. ve son günü ise 19 Haziran Çarşamba günü. 2 günlük yıllık izin alırsan bu tatil 9 güne çıkar. Haziranın ortasında 9 günlük bir tatilden bahsediyoruz. Tatil sezonu yeni açılmışken bu seyahat sana ilaç gibi gelecek. Öncelikle bayram olması ve yaz sezonunun başlaması gibi durumlardan dolayı Türkiye’deki tatil duraklarının kalabalık olacağını kabul ederek başlamak istiyoruz. Sen de kabul edersen daha kolay bir tatil planı yapabilirsin. 

Kurban Bayramı’nda aile ziyaretlerini yaptıktan sonra ya da görüntülü görüşmelerle bayramlaştıktan sonra seni yurt dışı rotalarına doğru almak isteriz. Deniz kum güneş olsun istersen vizesiz Arnavutluk kıyıları Sarande ve Ksamil seni kucaklar. Uygun fiyatlı ve leziz deniz mahsullerinin olduğu pek çok restoran da var. Keyifli bir tatil olabilir. Tabii dilersen her duruma uygun öneriler sunduğumuz Haziranda Gezilecek Yerler: Haziran Ayında Gidilecek Tatil Yerleri başlıklı yazımıza da bir göz atabilirsin. Ama vizesiz kıyıları kaçırmak istemezsen seni Arnavutluk planımıza doğru alalım. 

Tiran Uçak Bileti Ara

Cumhuriyet Bayramı 4 Günlük Tatil Planı

Cumhuriyet Bayramı'nda 4 günlük tatil

29 Ekim Salı günü Cumhuriyet Bayramı. Sen de 28 Ekim Pazartesi günü için yarım gün izin alırsan hafta sonunu birleştirip 4 günlük bir tatil yapabilirsin. 25 Ekim akşam çıkışlı ve 29 Ekim dönüşlü ucuz bir uçak bileti bakmaya başla deriz. Nereye gideceğine henüz karar veremediysen detaylıca hazırladığımız Ekimde Gezilecek Yerler: Ekim Ayı Tatil Fikirleri başlıklı yazımıza göz atabilirsin. Bu Cumhuriyet Bayramı için tatil önerimiz ise kültür turu istiyorsan hazır sıcaklar azalmışken bir antik kent ziyareti planlamak. 

“En güzel deniz tatili ekim ayında yapılır!” diyenlerdensen kültür turu ile birleştirebileceğin güzel bir rota önerimiz olacak: Antalya! İster koyları keşfet, ister antik kentlerin izini sür. Dilersen burada ekstrem sporlar bile yapabilirsin. 4 günlük tatilini keyifli bir şekilde geçirmek istersen ucuz Antalya uçak biletini nerede bulacağını biliyorsun. 

Antalya Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Şehirden Uzakta: Türkiye’de Yıldızları İzlemek İçin En Güzel Yerler başlıklı yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın