Viyana Restaurant Steirereck

Yemeği Bir Sanata Dönüştüren 6 Restoran

Şöyle bir gerçek var, artık sıradan yemekler yemiyoruz. Tüm dünya mutfağı önümüze serilmiş, restoranlar birbirinden maharetli aşçılarıyla harikalar yaratırken, bizler de çıtamızı epey yükseklere taşımak durumunda kaldık. Artık hepimiz gurme olma yolunda yürüyen birer çırak seviyesine eriştik. Bu zevkli uğraşıyı ise en çok tatillerimizde yaşamayı seviyoruz. O halde hemen ekonomik uçak biletlerini kontrol edin, şehrinizi seçin ve damak zevkinize çağ atlatacak bu restoranlara doğru yola koyulun.

Roma, La Pergola

Roma La Pergola

Roma Cavelieri Hotel’de yer alan La Pergola’daysanız, dünyanın jet-set camiasıyla aynı sofradasınız demektir. Akdeniz mutfağının en can alıcı lezzetlerini, dünyanın en iyi aşçılarıyla şekillendiren restoran, iki Michelin yıldızından gelen şöhreti sonuna kadar hak ediyor.

Moskova, CDL

Moskova CDL

CDL, George Bush’un yemekleri için tercih ettiği restoran olarak ününü katlamış olsa da, aslında başarısını magazin haberlerine değil, gurmeden gurmeye yayılan yemeklerine ve içinde bulunduğu malikanenin tarihi dokusuna borçlu. Tatil için Moskova’yı seçtiyseniz ve özel bir deneyim arıyorsanız, ekonomik uçak biletinden sonra ilk yapmanız gereken rezervasyon CDL olabilir.

Viyana, Restaurant Steirereck

Viyana Restaurant Steirereck

Dünya mutfağından lezzetler Viyana’da bir araya geliyor, iki Michelin yıldızıyla başımızın tacı oluyor. Stadtpark’ta bulunan Restaurant Steirereck, geleneksel Viyana yemeklerinde de oldukça iddialı örnekler sunuyor. Menüdeki her bir ismin damakta ayrı bir iz bıraktığı restoranın özel kırmızı salonu ise seçkin toplantılar için ayrılmış durumda.

Delhi, Suvarna Mahal

Delhi Suvarna Mahal

Bitmek bilmeyen bir zenginliğe sahip olan Hint mutfağının en seçkin örneklerinin tadına bakmak istiyorsanız Savarna Mahal’da bir akşam yemeği rezervasyonu yaptırın. Rambagh Sarayı’nın içinde, oldukça özel bir konuma sahip olan restoran Hindistan’ın en soylu yemeklerini egzotik lezzetlerle birleştirerek menüsüne taşıyor.

Budapeşte, ONYX

Budapeşte ONYX

Tamamen yerli, tamamen yaratıcı ve kaliteli. ONYX, Macar mutfağında harikalar yaratıyor. Global lezzetlerle birleştirdikleri yemekleri her geçen gün daha da büyüleyici bir hal alırken, bu başarılı yolculuklarını 2011 yılında Michelin yıldızıyla süsleyerek daha da hız kazandılar. Deneyimlemesi bizden.

Belgrad, Dorian Gray

Belgrad Dorian Gray

Belgrad’ın hemen merkezinde yer alan restoran, kapısından içeri girer girmez etkisi altına almayı başarıyor. Ahşap süslemeler ve farklı tarzları bir araya getiren dekorasyonuyla daha ilk bakışta farklı bir yerde olduğunuzu hissedeceksiniz. Sıra yemeklerini tatmaya gelince de, damağınıza yayılan lezzetlerle etrafınızdaki atmosferin nasıl da bir bütün olarak kurgulandığını kavrayıp hayran olacaksınız. Karayip tavuk yemeğini denemeniz tavsiye edilir.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...