Gezinti

Turist Olduğunuzu 10 Adım Öteden Belli Eden 10 Özellik

Dünyayı gezmek, bilinmeyen şehirler, ülkeler keşfetmek, yeni insanlarla, hayatlarla, kültürle tanışmak elbette ki çok eğlenceli. Ancak kimi kültürler turistlere olabildiğince kucak açıp yardımcı olmaya çalışırken, kimileri de fırsatçılığın yollarını kollayabilir. Gidilen mekanlarda turiste özel fiyatlar, alışverişlerde aldatmaca derken, bir bakarsınız ki gözü açılan turist pazarlık yapmayı da öğrenmiş, ancak turist imajını bir nebze olsun hafifletmeyi pek önemsememiş.

Giyim-kuşam, aksesuar, konuşulan dil, her an şaşırmaya hazır, şehre renk ve dinamiklik katan turistleri halkın gözünde tanımlayan, on adım öteden ben turistim diye bağıran 10 özelliği uçak bileti almadan önce iyice inceleyin, gittiğinizde yabancılık çekmeyin.

1. Backpack

Backpack
Takarım çantamı sırtıma, düşerim yollara. Şehirde dolaşan devasa çantalar, işte turistler geliyor. Özellikle genç, üniversiteli ve gezginlerin tercihi, turist olduğunu belli eden en büyük sırt çantası, evini sırtında taşıyanların tercihi.

2. Sorgulayıcı Bakışlar

Turist Harita
Evet, sevgili turist haklısın. Kafana takılan çok soru olabilir ama bakışlarına bu kadar yansıtmamalısın. Şehri keşfe gelen birisi için her şey çok karışık, sorularla dolu ve keşfe açıktır. Merak ve birazcık endişe ama en çok da heyecan dolu bakışlar bunu fazlasıyla yansıtır.

3. Şehir Rehberi

Turist

Siz hiç bir yerlinin elinde şehir rehberi ile gezdiğini gördünüz mü? Şehir rehberi ile dolaştığınızda turist olduğunuz o kadar bellidir ki, başka hiçbir özelliği taşımanıza gerek yoktur.

4. Harita

Harita

Yerlisi için belki çok basit ama ziyaretçilerine Arap saçı gibi gelen şehir bu. İşte o yüzden bir turistin en yakın arkadaşı, şehir haritasıdır.

5. Parmak Arası terlik

Parmak Arası Terlik

Sırt çantasına eklenen parmak arası terlikler ve kış gelince terliğin yerini alan trekking ayakkabıları da bir turistin vazgeçilmezleridir.

6. Salına Salına Gezinti

Gezinti

Genelde acelecilik, şehrin yerlilerinde görülen bir durumdur. Acelesi olmayan, caddelerde yürümenin tadına varmaya çalışanlar ise sadece turistlerdir. Kalabalık bir cadde üzerinde hedefe odaklı yürümeyip salına salına gezen bir grup varsa, evet, bilin ki turistlere rastladınız.

7. Ülke Bayrağı Taşımak

Travel
Turistim ben diye bağıran önemli bir gösterge de elbette ki ülke bayraklı çanta, t-shirt gibi aksesuarlar taşımaktır. Aman dikkatli olun!

8. Fotoğraf makinası

Fotoğraf Makinesi
Fotoğraf, artık herkes için vazgeçilmez bir alışkanlık haline geldi. Peki bir turisti herhangi bir kişiden ayıran işaret nedir? Tabii ki boyuna astığı büyük kamerası.

9. Şort

Şort
Yerliler soğuktan titriyor olabilir. Ama olur da siz daha soğuk bir ülkeden geldiyseniz bu derecelere pek de aldırış etmeyecek ve herkesin kazak kollarını çekiştirdiği zamanda kendinizi şortla dolanıyor bulacaksınız.

10. Şapka

Şapka

Güneş çarpmasından korkan narin turistlerin kendini belli etme yoludur şapka. Bir yandan zararlı ışınlardan korunur, bir yandan da “ben turistim” diye herkese ilan etmiş olur.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...