• Ana Sayfa
  • Yılbaşı
  • Yılbaşı Kutlamalarında Coşkunun Tanımını Yeniden Yapacak Şehirler
Yılbaşı kutlamaları

Yılbaşı Kutlamalarında Coşkunun Tanımını Yeniden Yapacak Şehirler

Yazın üzerimizden elini çekmesiyle birlikte yeni yıla çok uzun bir zaman kalmadı. Her yerin ışıl ışıl olduğu ve umut etmek için bir bahane yakaladığımız bu yılbaşı zamanlarında farklı bir şeyler yapmak, yeni bir yer keşfetmek ve “Yeni yıla nasıl girersen öyle geçer!” kehanetini pozitife çevirmek için gezginlerimize bir doz seyahat yazıyoruz. 

Eğer her vitrinde “Hoş geldin 2024” yazısını görmek istemiyor, kuruyemiş komasından çekiniyor ve kendini birinci çinkonun heyecanına hazır hissetmiyorsan bu sene değişik bir şeyler yap. Mesela ucuz uçak biletleri için harekete geç. Avrupa yılbaşı tatili için güzel bir seçenek olabilir. “Yılbaşında yurt dışında nereye gidilir?” diye düşünüyorsan öneriler bizden olsun.Yılbaşının coşkusunu dolu dolu yaşayacağın şehirlerde yepyeni bir yıla girmenin heyecanını yaşa.

İşte, yılbaşı için gidilecek Avrupa şehirleri ve daha fazlası:

Prag, Çek Cumhuriyeti

yılbaşı kutlamaları, prag

Paris’le beraber en romantik şehirler listesinin üst sıralarında yer alan Prag’da yılbaşı çok başka. Yeni yıla çok sıkı hazırlanan şehrin kutlamaları hiç bitmiyor. Malum, Prag bohem bir kent. Bir Amsterdam enerjisi bekleyemezsin, değil mi? Değil! Burası sana hiç beklemediğin bir enerji sunacak. Romantik çiftlerin yılbaşına çok yakışacak Prag’da yılbaşı gecesi Vltava Nehri’nde tekne turları eşliğinde havai fişek gösterilerini izlemek paha biçilemez.

Prag Uçak Bileti Ara

Paris, Fransa

yılbaşı kutlamları, Paris

Paris’in romantikliğinden artık bahsetmeyeceğiz. Çünkü sevgiliyle yeni yıl kutlaması denince akla gelen ilk şehir kendisi. Aralık ayının ortalarına doğru şenliklere başlayan Paris, ay sonuna kadar fazlasıyla renkli oluyor. Noel kutlamalarında heyecan doruğa çıkıyor. 

Champs-Elysees Bulvarı ve Eyfel Kulesi çevresinde düzenlenen dans etkinlikleri, sokak partileri, kafelerin tatlılardan oluşan yılbaşına özel menüleri görülmeye değer. Tam 00.00’da Trocadero Meydanı’ndaki Chaillot Sarayı’nın altından ve Eyfel Kulesi’nden muhteşem havai fişek gösterileri başlar. Monmartre’ye tırmanarak Paris yılbaşı manzaralarını en tepeden izlemenin keyfini ayrıca vurgulamak istiyoruz.

Paris Uçak Bileti Ara

Roma, İtalya

Yılbaşı kutlamaları, Roma

Orta Çağ’ın romantik şehri, yılbaşında hiç olmadığı kadar eğlenceli oluyor. Gündüzleri tarihi meydanları dolduran ışıl ışıl süslemeler ve sakin atmosfer gece saatlerinde kendini samimi bir eğlence havasına bırakıyor. İspanyol merdivenleri ve Trevi Çeşmesi, Roma konuklarının yeni yıla girmek için seçtikleri en popüler mekânlar.

Roma Uçak Bileti Ara

Amsterdam, Hollanda

Yılbaşı kutlamaları, Amsterdam

Şu ana kadar hep Amsterdam’ın eğlence mekanları üstünde durduk. Bu sefer farklı bir fikrimiz var. Yılbaşında Amsterdam sokaklarda ve meydanlarda güzel. Yani paranı cüzdanına geri koy ve dışarı çık. Çünkü Amsterdam’da yılbaşının asıl meselesi tüm sokak eğlencelerinin ücretsiz, içeceklerin çok ucuz olmasıdır. Dam Meydanı’nda ışık-ses gösterileri ve DJ performansları, Chinatown’daki havai fişekler ve Nieuwmarkt’te lezzetli yiyeceklerle dolup taşan tezgahlar seni muhteşem bir yıla hazırlayacak.

Amsterdam Uçak Bileti Ara

Berlin, Almanya

Yılbaşı kutlamaları, Berlin

Berlin, yılbaşı döneminde en ışıltılı günlerini yaşar. 31 Aralık’ta gece yarısı yeni yıl ışıltısı, Brandenburg Kapısı’nda yerini coşkuya bırakır. Fakat bu saatten önce eğlenceler Berlin gece hayatının mükemmel enerjisiyle taçlandırılır. Rutin zamanlarda bile iddialı olan gece kulüplerini yılbaşında sen düşün.

Berlin Uçak Bileti Ara

Londra, Birleşik Krallık

yılbaşı kutlamaları, londra

Thames Nehri’ni boylu boyunca dolduran Londralılar için yılbaşı çok özel. Big Ben’in etrafındaki etkinlikler öğle saatlerinde başlar. Hava karardığında Londra’nın silüetini oluşturan tüm yapılar ışıklandırılır. Muhteşem bir havai fişek gösterisinin ardından Londra rock müziğin temposuyla titrer. Eğer sokaklardan ve kalabalıktan uzakta unutulmaz bir eğlence istiyorsan Ritz tam sana göre. Bu mekânın yılbaşı için hazırladığı menüler, eğlence ve gösteriler biraz pahalı. “Kaç kere yılbaşını Londra’da kutlayacağız ki!” diyorsan bu tavsiyemizi değerlendir deriz.

Londra Uçak Bileti Ara

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Yılbaşı kutlamaları, Dubai

 “Kul ‘am wa antum bi khair!” O gece bu cümleyi sık sık duyacaksın. Bu cümle “Mutlu yıllar!” anlamına geliyor. En çok duyacağın ikinci şey ise havai fişek patlamaları. Dubai bu gösterileri sayesinde sana yılbaşı nasıl görkemli bir şekilde kutlanır, onu gösterecek. Geçtiğimiz yıllarda havai fişek gösterileri ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Dubai, bu sene de yılbaşına çok sıkı hazırlanıyor.

Dubai Uçak Bileti Ara

Belgrad, Sırbistan

Yılbaşı kutlamaları, Belgrad

Avrupa vizesiz seyahat konusunda sana çok yardımcı olacak bir rota Belgrad. Eğer yılbaşı partin Avrupa’da olsun, vize işlemleri senden uzak dursun ve ekonomine zarar gelmeden eğlenmek istiyorsan Belgrad’da yılbaşını şiddetle tavsiye ediyoruz. Lezzetli yılbaşı sofralarından hemen sonra coşkulu parti mekanlarında dans etmek en iyi Belgrad planı.

Belgrad Uçak Bileti Ara

Viyana, Avusturya

Yılbaşı kutlamaları, Viyana

Yılbaşı kutlama konusunda hayli iddialı olan Viyana, her sene eğlenmeyi sevenlere ilaç gibi bir organizasyon düzenliyor. 14.00-02.00 saatleri arasında gerçekleşen ücretsiz sokak eğlencelerinde yürüyüşler düzenlenip valsler yapılıyor. Şehir sana bir balo salonundaymışsın gibi hissettirirken vals yapmayı da öğretebilir. Yılbaşı gecesi yürüyüş parkuruna Silvesterpfad deniyor, aklında bulunsun. Havai fişeklerin altında müzik, dans ve eğlence arıyorsan ucuz Viyana uçak biletine nereden ulaşacağını zaten biliyorsun.

Viyana Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan İlginç Yılbaşı Gelenekleri: Yılbaşı Nasıl Kutlanır? yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...