tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Paris Gezi Rehberi

Otel Önerilerine Göz At Paris Gezi Rehberi
Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Dünyanın en popüler şehirleri arasında ilk sıralarda konumlanan Paris, yıllardır romantizmin ve sanatın başkenti olarak anılıyor. Düzenli şehir planlaması, göz alıcı parkları, muhteşem tarihi yapıları ve ışıl ışıl silüeti ile Paris, hafızalara kazınan bir görkeme sahip. 2 milyonu aşan nüfusu ile şehir, Sen Nehri’nin kıyısında tüm ihtişamı ile ziyaretçilerini bekliyor.

Paris Hakkında Genel Bilgiler:

Ülke: Fransa
Bölge: Avrupa
Yüz ölçümü: 105,4 km²
Dil: Fransızca
Ortalama sıcaklık: 14.2 °C
İklimi: Ilıman okyanus iklimi
Bitki örtüsü: İğne yapraklı orman
GMT ile arasındaki fark: GMT+1
Telefon Kodu: +33
Para Birimi: Euro 
Priz Tipi: Tip E


Paris Nerededir?

Fransa’nın başkenti Paris, aynı zamanda İle-de-France bölgesinin de merkezi. Lille ve Reims gibi şehirlerle komşu olan şehir, ülkenin diğer bölgelerini keşfetmek isteyenler için de ideal bir noktada bulunuyor.

Paris’e Ne Zaman Gidilir?

Paris’e Ne Zaman Gidilir

Ilıman okyanus ve karasal iklim özelliklerine aynı anda sahip olan Paris, yılın her ayında ayrı bir güzellik sunuyor. Kış aylarının ılık ve yağmurlu geçtiği şehirde, şubat-nisan ayları arasında ise daha kuru bir hava ile karşılaşmak mümkün. İlkbahar ve sonbahar aylarında serin olan iklim özellikleri yaz ayları ile beraber ılık ve nemli bir hal alıyor. Yaz aylarında sıcaklık 25-30 °C arasında seyrediyor, kış aylarında ise 7-8 °C'ye kadar inebiliyor. Paris’i baştan sona keşfetmek için en ideal aylar nisan-haziran ve eylül-kasım ayları. Bu zaman diliminde şehrin tadına varmak için en az beş gününüzü ayırabilir, büyüleyici bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Paris’teki Festivaller 

Sanatın ve kültürün başkenti Paris’te yıl boyunca pek çok etkinlik ve festivalle karşılaşmanız mümkün. Şehirde daha keyifli vakit geçirmek için bu etkinliklere göz atabilir, seyahatinizi daha renkli hale getirebilirsiniz:

  • Bellyfusions Dans Festivali (Ocak)
  • Uluslararası İnsan Hakları Film Festivali (Mart)
  • Paris Maratonu (nisan)
  • Fransa Açık Tenis Turnuvası (Mayıs)
  • Paris Müzik Festivali (Haziran)
  • D’automne a Paris Performans Sanatları Festivali (Eylül)
  • Africolor
  • Fete de la Musique (Sokak Müziği Festivali)

Paris’e Nasıl Gidilir?

Paris’e gitmeyi planlıyorsanız, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt uçuşla Paris Orly Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Size en uygun tarihleri Paris uçak bileti sayfası üzerinden inceleyebilirsiniz. Farklı şehirlerden Paris’e gitmeyi düşünüyorsanız, İstanbul aktarmalı seferlerine de göz atabilirsiniz.

UCUZ UÇUŞ BUL

Paris’te Ulaşım İmkanları

Paris, şehir içi ulaşım ağı açısından oldukça zengin bir şehir. Metro hatlarının şehrin banliyö bölgelerine dek ulaşması ve toplu taşıma araçlarının çeşitliliği Paris’i baştan aşağı gezmek için cazip alternatifler sunuyor. 16 farklı hatta sahip olan Paris metrosu, 05:00 ila 00:30 saatleri arası hizmet veriyor. İşe gidiş ve işten çıkış zamanlarında seferler 2-3 dakika arayla, normal saatlerde ise 5-10 dakikada bir düzenleniyor. Her hattın kendine ait bir renk tonu var. Her durakta yer alan haritalar üzerinden de nerede olduğunuzu ve çevredeki noktaları kolayca inceleyebilirsiniz. Metro biletlerinizi istasyon girişindeki otomatlardan kolaylıkla temin edebilirsiniz.

RER tren hattı, Paris’in banliyölerine ulaşım için sıklıkla tercih ediliyor. Beş ana hat üzerinde hizmet veren RER, toplam 275 istasyon alanına sahip ve kentte ulaşımı sorun olmaktan çıkarıyor. Şehir merkezinin pek çok noktasında hizmet veren otobüsler ise bir diğer ulaşım seçeneği. Otobüs biletinizi şoförden temin edip araç içindeki makinelerde onaylatabilir, duraklarda bulunan haritalar aracılığıyla gitmek istediğiniz yeri inceleyebilirsiniz. Seyahatinizi daha ekonomik hale getirmek isterseniz, Paris Visite Pass biletlerinden satın alabilir, çeşitli ayrıcalıklardan da yararlanabilirsiniz.

BİLGİLENDİRME: 26 Mart – 28 Ekim tarihleri arasındaki uçuşlarımız, Orly Havalimanı (ORY) meydanında yapılacak çalışma sebebi ile Charles de Gaulle (CDG) havalimanına gerçekleştirilecektir.

***

İstanbul – Paris arası uçak yolculuğu 3 saat 50 dakika sürmektedir. Paris varış havalimanlarından merkeze ulaşım seçenekleri şunlardır:  

Paris - Charles de Gaulle Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Tren

Terminal 2 kalkış noktası olan RER B treni, toplamda 35 dakika şehrin farklı noktalarına ulaşım sağlıyor. Saint-Michel-Notre-Dame, Châtelet-Les-Halles, Gare du Nord gibi birçok durağı bulunan tren, hafta içi 15 dakikada bir hareket ediyor. Trene Navigo kartı ile binilebilir. CDGVal ise havalimanında terminaller arasında ücretsiz ulaşım sağlayan seçenek olarak kullanılıyor. Her 4 dakikada bir ücretsiz olarak tüm müşterilere hizmete açık. Biletleri terminallerdeki belirli noktalardan temin edebilirsiniz.

Otobüs

Charles de Gaulle Havalimanı'ndan otobüs ile de şehre gidilebiliyor. RoissyBus otobüsleri, 60 dakikada Paris-Opéra ile havalimanı arası kesintisiz ulaşım sağlıyor. Kalkış noktası Terminal 1 olan otobüsler; Terminal 3, Terminal 2AC, Terminal 2D ve Terminal 2EF’ten diğer yolcuları da alarak rotasına devam ediyor. Gün içerisinde farklı zaman dilimlerinde 15-20 dakikalık aralıklarla Paris-Opéra’ya ulaşabilirsiniz. 350 ve 351 numaralı otobüsler ise yerel hizmet sağlayıcıları. 350 numara ile 70 dakikada Porte de la Chapelle’ye, 351 ile de Paris merkeze 80 dakikada gidilebilir.

***

Paris Orly Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Paris Orly Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak son derece kolay. Orly Bus shuttle servisleriyle şehir merkezine rahatlıkla ulaşabileceğiniz gibi RER B tren hattı ile de istediğiniz noktaya gitmeniz mümkün. RER B tren hattına ulaşmak için ise Orlyval adı verilen raylı sistemi kullanabilirsiniz. 06:00 - 23:00 saatleri arasında hizmet veren raylı sistemde sefer sıklığı 4-7 dakika arasında değişiyor. Havalimanından şehir merkezine 183 numaralı belediye otobüsleri ile de ulaşım sağlamanız mümkün. Seyahat süresi ise 60 dakika civarında. Dilerseniz havalimanının önünden kalkan taksileri tercih ederek daha konforlu ve hızlı bir şekilde Paris şehir merkezine gidebilirsiniz.

Paris ile birlikte Fransa’nın diğer şehirlerini de görmeyi planlıyorsanız araç kiralama alternatiflerine göz atabilirsiniz.


ARAÇ KİRALA

Paris’te Gezilecek Yerler

Her yıl yaklaşık 30 milyona yakın ziyaretçi ağırlayan Paris’te gezilecek yerler hayli fazla. Göz alıcı meydanlar, tarihi müzeler, ihtişamlı parklar ve şık binalar arasında kendinizi kaybedebilirsiniz. Şehirde gezilecek önemli noktaları önceden belirleyerek seyahatinizi daha pratik hale getirebilirsiniz. İşte, Paris’in görülmeye değer noktaları…

Eyfel Kulesi 

Eyfel Kulesi

Paris’in en önemli sembollerinden biri olan Eyfel Kulesi, Gustave Eiffel firması tarafından Fransız Devrimi’nin 100. yıl kutlamaları için inşa edilmiş. Yılda 6 milyon turistin ziyaret ettiği kulede, 7800 ton demir ve 18 bin ton çelik kullanılmış. Görkemli demir kule, ilk başlarda Fransız halkı tarafından pek sevilmese de, kutlamaların sonrasında turistler tarafından yoğun ilgi görerek günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış. Toplam üç bölümden oluşan kulenin ilk bölümünde müze, ikinci bölümünde restoran ve üçüncü bölümünde ise seyir terası bulunuyor. Kule, tüm ihtişamı ile şehrin silüetine ayrı bir hava katıyor. 

Louvre Müzesi

Louvre Müzesi

Louvre Sarayı’nın içinde konumlanan Louvre Müzesi, dünyanın en büyük sanat müzesi olarak adlandırılıyor. Sen Nehri kıyısında bulunan tarihi müze içerisinde 35 binin üzerinde tarihi sanat eseri, sanat tutkunları ile buluşuyor. Yıllık 8 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlayan müze binasında, dünyaca ünlü Mona Lisa tablosunun yanında Venus de Milo gibi eserleri görebilir, tarih öncesi çağlardan günümüze kadar ulaşmış birbirinden eşsiz yapıtlarla sanata doyabilirsiniz. Behçede yer alan cam piramit anıt ise müzenin cazibe noktası.

Sacré Coeur Bazilikası

Montmarte semtinde bulunan Sacré Coeur Bazilikası, şehri tepeden gören enfes manzarası ve göz alıcı mimarisi ile görülmesi gereken yerlerin başında. İçinde 500’den fazla heykel bulunan Roma Katolik bazilikasında; Kriptanın Tonozları, Bronz Kapılar, Çan Kulesi ve İsa Mozaiği en çok ilgi çeken bölümler arasında.

Versay Sarayı

Paris şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Versay kasabasında yer alan Versay Sarayı, tarih boyunca Fransız kralı XIV. Louis ve Napolyon gibi önemli isimlere ev sahipliği yapmış. Toplam 2300 odaya sahip olan saray, Avrupa’nın en büyük sarayı unvanına sahip. 

Champs Elysées Caddesi

Dünyanın en popüler caddesi olan Champs Elysées, lüks ve moda denince akla gelen ilk duraklardan. En prestijli moda markaları ve mağazalarının mesken tuttuğu 2 km uzunluğundaki caddenin bir ucunda Zafer Takı, diğer ucunda ise Concorde Meydanı bulunuyor. Alışveriş tutkunları için vazgeçilmez yerlerden biri olan Champs Elysées’de popüler markaların en son koleksiyonlarını inceleyebilir, lüks restoran ve kafelerde soluklanabilirsiniz. 

Lüksemburg Bahçesi

Lüksemburg Bahçesi

Yeşil alanlarıyla ünlü Paris’te en popüler kaçış noktalarından biri Lüksemburg Bahçeleri. Kraliçe Marie de Medicis tarafından yaptırılan parkta, sekizgen biçimde bir göl bulunuyor. Parislilerin soluklanma alanı olan bahçede heykeller, tenis kortları ve tiyatro da yer alıyor.

Paris’te Nerede Kalınır?

Paris’te Nerede Kalınır

Paris, konaklama açısından pek çok seçeneğe sahip bir şehir. Lüks konaklama adreslerinden bütçe dostu alternatiflere kadar geniş bir çeşitlilik söz konusu. Paris denince akla gelen ilk semtler arasında Champs-Elysées, St. Germain, Le Marais, Louvre ve Montmarte başı çekiyor. Lüks ve konforlu otellerin yer aldığı bu semtlerin en büyük avantajı, pek çok yere yürüyerek ulaşılabilmesi. Ekonomik konaklama seçenekleri içinse Saint Paul, La Ferriere Caddesi ve Saint Denis gibi bölgeleri tercih edebilir, erken rezervasyon olanaklarından yararlanarak bütçe dostu bir seyahat planı gerçekleştirebilirsiniz.


OTEL REZERVASYONU YAP

Paris’te Ne, Nerede Yenir?

Paris’te Ne, Nerede Yenir

Meşhur Fransız mutfağının en güzel örneklerini deneyimleyebileceğiniz Paris’te, pek çok lüks restoranda eşsiz lezzetler tadabilirsiniz. Et yemekleri, başlangıç tabakları ve peynirleri ile öne çıkan şehirde kafe kültürü de hayli yaygın. Paris’in bohem kafelerinde kahvenizi yudumlarken turta, kek, kruvasan ve kreplerin tadına bakabilirsiniz. Karamelize edilmiş soğan ve peynirden yapılan soğan çorbası, ördek etinin marine edilmiş hali olan Confit de Canard, biftek ve çeşitli sebzelerin muhteşem buluşmasından oluşan Beef Bourguignon şehirde denemeniz gereken gurme lezzetler arasında. 

Paris Restoran Önerileri:

  • Geleneksel Fransız Yemekleri: Au Bourguignon du Marais, Le Galibot, Auberge Pyrénées Cévennes Restaurant
  • Fast Food: King Marcel, Roomies, Chez Cleopatre
  • Kahveciler: Doriimu, Jozi Cafe, Monsieur Benjamin

Paris’ten Ne Hediye Alınır, Nereden Alışveriş Yapılır?

Paris’ten Ne Hediye Alınır

Lüksün merkezi Paris, alışveriş meraklıları için adeta bir cennet. Dünyaca ünlü alışveriş merkezlerinin yanında gösterişli butikler, vintage dükkanları ve ikinci el pazarlar da şehirde bulabileceğiniz alternatiflerden birkaçı. Giyim ürünleri ve parfüm şehirden satın alınabilecekler arasında ilk sırada. Bunun yanında peynir çeşitleri, antika objeler, porselenler de şehirdeki diğer hediye alternatifleri olarak sıralanıyor. Rue Saint Honore, Champs-Elysées ve Hausmann Bulvarı alışveriş merkezleri ve butiklerin sıralandığı bölgelerden. St-Quen (Clignancourt) ve Marché aux Puces de Vanves ise şehrin en ünlü bitpazarlarından. Pek çok ikinci el objeyi bu pazarlarda oldukça uygun fiyata almanız mümkün.

Paris Gece Hayatı

Paris Gece Hayatı

Şık barlar ve kaliteli müziğin adresi Paris’te gece hayatı da oldukça göz kamaştırıcı ve eğlenceli. Gece kulübü, bar ve disko konseptinde pek çok eğlence seçeneğine sahip olan şehirde Le Duplex, Six Seven, Queen ve Le Baron gibi mekanlarda DJ performansları eşliğinde dans edebilirsiniz. La Pena ve Barrio Latino ise şehrin gözde salsa mekanları arasında nam salmış durumda. Kokteyller eşliğinde arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz mekanlar içinse Harry’s Bar ve La Perle’ye göz atabilirsiniz. Paris’in en ünlü eğlence aktivitesi ise kabareler. Le Moulin Rouge, Le Lido ve Le Folies Bergères’de en popüler performansları izleyebilir ve unutulmaz bir gece yaşayabilirsiniz. 

Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Paris’e gitmeden önce Schengen vizesine sahip olmanız gerekiyor.
  • Paris’te hava tüm yıl yağmurlu olduğu için şehre hangi mevsimde giderseniz gidin, yanınıza mutlaka şemsiye ile birlikte kalın birkaç kıyafet almayı unutmayın.
  • Paris Visite seyahat kartı, toplu taşıma ağlarını ekonomik şekilde kullanmanızı sağlıyor. Bunlara metro, tramvay, otobüs, RER ve SNCF Transilien ağları dahil. 1, 2, 3 veya 5 gün boyunca geçerli olan kartlar, Paris'te bölge 1 ila 3 veya İle-de-France bölgesindeki (havaalanı bağlantıları, Orlyval, Disneyland Paris dahil) tüm yerlere seyahat etmenizi mümkün hale getiriyor. Pek çok turistik aktiviteye de indirimli olarak katılabileceğiniz kartın 5 günlük ücreti ise 38,35 euro (2020)

Önemli Telefonlar

  • Alan Kodu: +33
  • Şehir Kodu: 1
  • Orly Havalimanı: +33 892 56 39 50
  • Acil Yardım: 112
  • Polis: 17
Yukarı Yukarı