Wimbledon Teni Turnuvası Enleri

Wimbledon Tenis Turnuvası’nın En’leri

Dünyanın en prestijli tenis turnuvalarından Wimbledon, her yıl yaz mevsiminde İngiltere’de düzenleniyor. Aşina olanlara yaz mevsimini heyecanla bekleten Wimbledon Tenis Turnuvası, haziran ve temmuz aylarında oynanıyor. Dünyanın en yetenekli ve ünlü tenisçilerini bir araya getiren bu turnuva, her yıl binlerce sporseveri İngiltere’ye çekiyor. Bu yıl 14 Temmuz’a kadar devam edecek olan Wimbledon Tenis Turnuvası’nın heyecanına katılmak ve hayranı olduğun sporcuları canlı izlemek istersen ucuz Londra uçak biletini hemen satın al.

Londra Uçak Bileti Ara

Wimbledon Tenis Turnuvası Hakkında Bazı Bilgiler

Dünyanın en prestijli ve en eski tenis turnuvası olan Wimbledon, 1877 yılında başlamış. İki hafta boyunca devam eden turnuvada kadınlar, erkekler ve çocuklar kendi klasmanları içerisinde farklı kategorilerde turnuva şampiyonu olmak için mücadele ediyor. Wimbledon şampiyonları, tenis sporunun en iyileri olarak görülüyorlar.

Wimbledon’a katılan tenis oyuncularının hepsi korta tamamen beyaz kıyafetlerle çıkmak zorunda. Öyle ki geçmiş zamanlarda ayakkabısının altı turuncu olduğu için uyarı alan Roger Federer, onları değiştirmek zorunda kalmış ve “Bu kadar da katı kural olmaz.” serzenişiyle rahatsızlığını belirtmişti. Eski zamanlardan beri dikkat edilen bu kuralın hikayesi ise içerisinde fazlaca titizlik barındırıyor. 

Wimbledon turnuvasının ilk zamanlarında seyircilerin büyük bir çoğunluğu İngiliz soylularından oluşurmuş ve bu soylular tenis oyuncularının giysilerindeki ter izlerinden rahatsız olmasınlar diye böyle bir kural koyulmuş. İşte o günden beri Wimbledon Tenis Turnuvası’nda beyazdan başka renk giyilmiyor. 1986 yılına kadar beyaz toplarla oynanmış, 1986’dan sonra TV kameraları için toplar sarıya boyanmış.

Bu bembeyaz maçları yerinde izlemek için tarihlerini takip edip uçak biletini almayı unutma! Peki, Wimbledon Tenis Turnuvası hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya ne dersin?

Haydi gel, en genç şampiyonlardan başlayalım. 

Wimbledon Tenis Turnuvası

Wimbledon Tenis Turnuvası’nın En Genç Şampiyonları

Wimbledon Tenis Turnuvası’nın en genç şampiyonu, 15 yaşında şampiyon olan Lottie Martina. İlk üçlü ise şöyle:

  1. Lottie Dod, 1887’de 15 yaşında şampiyon olmuş.
  2. Martina Hingis, 1996’da 16 yaşında şampiyon olmuş.
  3. Boris Becker, 1985’te 17 yaşında şampiyon olmuş.

Lottie Dod, Wimbledon Tenis Turnuvası tarihindeki en genç şampiyon olarak biliniyor. 1887 yılında henüz 15 yaşındayken bu prestijli turnuvayı kazanarak büyük bir başarıya imza atmış. O dönemde kadın tenisçilerin profesyonel arenada böylesine genç yaşta büyük zaferler kazanması nadir bir durum olunca Lottie de bu başarısıyla tenis dünyasında büyük bir ilham kaynağı olmayı başarmış.

Martina Hingis ise 1996 yılında Wimbledon Tenis Turnuvası’nı kazanarak 16 yaşında tarihe geçmiş. Genç yaşına rağmen olgun oyun tarzı ve üstün yetenekleriyle dikkat çekmeyi başaran İsviçreli tenisçi, tenis tarihinin en genç Grand Slam şampiyonlarından biri olarak biliniyor ve kariyeri boyunca birçok önemli başarıya imza atmış. Wimbledon zaferi, onun parlak kariyerinin başlangıcı olunca da genç tenisçiler için bir rol model haline gelmiş.

Boris Becker ise 1985 yılında 17 yaşında Wimbledon Tenis Turnuvası’nı kazanarak büyük bir sürpriz yapmış. Alman tenisçi, turnuvanın tarihinde erkekler kategorisinde en genç şampiyon olarak kayıtlara geçmiş. Güçlü servisleri ve agresif oyun tarzı, Wimbledon zaferi ile sonuçlanınca Becker’in kariyerinin dönüm noktası olarak onu tenis dünyasında bir yıldız haline getirmiş.

Wimbledon Tenis Turnuvası’nın En Uzun Süren Maçı

Wimbledon Tenis Turnuvası tarihindeki en uzun süren maç, 2010 yılında Nicolas Mahut ve John Isner arasında oynanmıştı. Bu efsanevi maç, toplamda 11 saat 5 dakika sürerek toplamda üç güne yayılmıştı. Maçın son seti ise 8 saat 11 dakika sürünce bu set, tenis tarihinin en uzun seti olarak kayıtlara geçmişti. Maçın kazananı ise 70-68’lik skorla John Isner olmuştu. Bu karşılaşma hâlâ Wimbledon tarihinin en unutulmaz anlarından biri olarak anılıyor. 

Wimbledon Tenis Turnuvası’nda En Hızlı Atılan Servisler

Taylor Dent, 2010 yılında Wimbledon’da 238,1 km/s hızla servis atarak turnuva tarihindeki en hızlı servisi gerçekleştirdi. Dent’in bu etkileyici servisi, kortta büyük bir etki yaratıp onu rakipleri için korkulan bir oyuncu haline getirmişti.

Sabine Lisicki ise 2014 yılında Wimbledon’da Saate 210,8 km/s hızla servis atarak kadınlar kategorisinde en hızlı servisi atan tenisçilerden biri olmuş. Lisicki’nin bu güçlü servisi kariyerindeki en büyük gelişmelerden biri.

Wimbledon Tenis Turnuvası’ndaki En Yüksek Desibelli Tenis Çığlığı

Maria Sharapova, 2009 Wimbledon’da gürültülü bir motosikletle aynı seviye olan 105 desibele ulaşmış. Konsantrasyon ve hırsla ortaya çıkan yüksek desibelli çığlıkların rakipleri üzerinde de psikolojik bir etki yarattığını söylemeye gerek yok diye düşünüyoruz. 

Wimbledon Tenis Turnuvası’nın En Sıra Dışı Güvenlik Görevlileri

Wimbledon’da kortların temizliği ve düzeni için kullanılan sıra dışı güvenlik görevlileri, Harris şahinleri Rufus ve Pollux. Bu iki Harris şahini, her gün 4 saat boyunca kortlarda devriye gezerek güvercinlerin korta dışkılamasını önlemekle görevli. Kuş Denetim Sistemleri (Avian Control System) şirketinin çalışanları olan Rufus ve Pollux, bu görevleriyle Wimbledon’ın temiz ve düzenli kalmasına katkıda bulunuyorlar.  

Wimbledon Tenis Turnuvası enleri

Bu bilgi ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan “Tek Kuruş Harcamadan Gez: Londra’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler” yazımıza geçebilirsin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...