Ailecek Gezmek İçin İstanbul’u Tercih Etmenizi Sağlayacak 5 Neden

İstanbul, tarihin içinde kaybolacağın, gece gündüz enerjisine hayran kalacağın, çıldırasıya alışveriş yapacağın ve farklı seçenekler barındıran bir gezi seçeneği.  Uyumayan yorulmayan, tam olarak tanımı asla yapılamayan çok başka bir şehir. Çünkü İstanbul çok dolu. Her bir köşesinde farklı bir ayrıntı barındırıyor. Yani İstanbul ucuz uçak biletleri için araştırma yapmanı sağlayacak birçok neden var. Üstelik ailecek seyahat edecekseniz mutlaka burayı değerlendirmelisin. Çünkü İstanbul’un hem büyükler hem de çocuklar için hazırladığı harika seçenekleri var. İstanbul için şimdiden uçak bileti bulduysan seçenekleri sıralamaya başlayalım:

İnanılmaz Bir Deneyim; İstanbul Akvaryum
Dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul’da! İstanbul Akvaryum’da tam 64 adet su tankında binlerce çeşit balık bulunuyor. Belgesellerde görüp ağzımız açık bir şekilde izlediğimiz balıklara burada çok yakın oluyoruz anlayacağın. Karadeniz’den Pasifik’e uzanan toplam 16 tema barındıran İstanbul Akvaryum’da, köpek balıklarıyla dalış programlarına katılabiliyor, balıkların beslenme saatlerinde onları besleyebiliyorsun. Balıklardan hoşlanmadın mı? Sırf aynalı labirent için bile buraya gelmen gerekiyor. Üstelik buranın kendine özel dev bir yağmur ormanı bile var!

Hafta içi 10.00-19.00 arasında açık olan akvaryum; hafta sonları, 10.00-20.00 arasında hizmet veriyor.

istanbul akvaryum

Rahmi Koç Müzesi ve Nostalji
Antik buhar motorları, tekne, otomobil, lokomotif, denizaltı ve uçaklarla her yaştan ziyaretçiyi büyüleyecek muhteşem bir koleksiyona sahip Rahmi Koç Müzesi. Merkezi bir lokasyonda bulunan bu muhteşem müze, tipo baskı atölyeleri, bilimsel aletler ve muhteşem atmosferiyle asla unutulmayacak bir yer. Ailecek ilginç bir gün geçirmek istersen mutlaka buraya uğramalısın.

Salı – Cuma Günleri 10.00- 17.00 açık olan müze, pazartesi günleriyse kapalı. Mevsime göre hafta sonu saatleri değişiyor. 1 Ekim-31 Mart arasında 10.00-18.00 arasında aktif olan müze, 1 Nisan-30 Eylül arasında 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Miniatürk’te Kendini Şehirde Yürüyen Dev Zannetmek
Tek adımda Türkiye’nin tüm turistik yerlerini burada bulabilirsin! 120’den fazla minyatür bulunduran Miniatürk, seni Lilliput ülkesinde yürüyen dev gibi hissettirecek enfes bir yer. Osmanlı eserlerinden Mardin evlerine, Boğaz Köprüsü’nden Kız Kulesi’ne kadar tüm yapıları burada bulabilir, ince ayrıntılarını tek bakışta görebilirsin. Haftanın her günü açık olan Miniatürk, 09.00-18:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

miniatürk gezisi

Bol bol Eğlen; Vialand
İstanbul’un tartışmasız en sevilen eğlence merkezi, Vialand. Muhteşem bir tema parkı ve alışveriş merkezi olan Vialand, bizce ailecek gidilip keyif alınacak en iyi yerlerden biri. Macera dolu farklı oyuncaklarla çok eğlenebilir, farklı temalarla oluşmuş sokaklarını keşfedebilirsin. Safari Tüneli, İstanbul Sokakları, Zindan, Viking, Adalet Kulesi tema parkın en sevilen noktaları.

Tema park, pazartesi, cuma, cumartesi, pazar açık ve 10.00-18.00 arasında hizmet veriyor. Hemen yakınında bulunan AVM ise her gün 10.00-22.00 saatlerine kadar açık.

Biraz da Temiz Hava Alalım
İstanbul tam bir metropol fakat şehir hayatından uzaklaşıp nefes alınacak yerleri de yok değil. İstanbul’un sahip olduğu en doğal güzelliklerden biri Adalar! Uzun sahil şeridi, yemyeşil ormanları, daracık sokakları ile biraz nostaljik ve terapi etkisi yaratacak bir yer. Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada’nın da yer aldığı seçenekler arasında birine karar verebilirsin. Bu adalarda haliyle hiç araba yok bunun için güvenli bir seçenek. Hep beraber bisikletlerinizi kiralayıp, eğlenceli turlar düzenlemek için kaçırılmayacak bir fırsat.

istanbul adalar

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...