Amsterdam'ın Mükemmel Buz Pistleri

Amsterdam’ın Mükemmel Buz Pistleri

Buz pateni bilen için de bilmeyen için de çok zevkli. Buzun üzerinde yürümek bir yana hız yapmak zaten eğlenceli. Yani etkinliğin alt yapısında zaten bir gariplik var. Eğer mevsim kışsa ve Pegasus’tan Amsterdam ucuz uçak biletleriniz de varsa buz pateni mutlaka planların arasında olmalı. Bu tıpkı Vondelpark’ta güneşlenmek, bisikletle kanal civarında gezmek gibi bir şey. Yani Amsterdam’da yapılması gerekenler arasında ilk sıralarda. Hazır mısın?

Jaap Eden Ijsbaans

Amsterdam’ın en meşhur buz pistlerinden biri olan Jaap Eden Ijsbaans, adını Hollandalı hız patencisi olan Jaap Eden’dan almış. Burası Amsterdam’da bulunan en büyük kamuya açık kış sporu alanı. Bu kış sporları arenası, tam 400 metreyi kapsıyor. İlk defa buz pateni yapacaksan şanslısın. Sürekli birbirinden bağımsız hareket eden şaşkın bacaklarınla uğraşman gerekmiyor. Çünkü Jaap Eden günlük paten dersleri de almana imkân tanıyor. Ayrıca sık sık düzenlenen curling ve buz hokeyi gibi çeşitli spor olaylarına denk gelirsen ne ala!

Adres:  Jaap Eden Ijsbaan, Radioweg 64, Amsterdam

Amsterdam Buz Pistleri Jaap Eden

Ice Amsterdam

Kasım ayı ortalarından şubat başına kadar, Museumplein önünde kurulan ve daima kalabalık olan bir buz pisti Ice Amsterdam. Hem merkezi konumu hem de şehrin ikon binalarına çok yakın olmasından dolayı burası çok seviliyor. Buz bowlingi, kızak yarışı gibi etkinlikler de yapılıyor. Yani bu pistten sürekli kahkaha sesleri duyarsan şaşırma. Ayrıca kışın Amsterdam’a gidersen en iyi pozu burada verirsin. Buz pateni yaparken sen, arkanda ikon olmuş Amsterdam yazısı ve Rijksmuseum. Bizce yeterince Amsterdam temalı. Bir lalesi eksik.

Adres: Museumplein, Museumpromenade, Amsterdam

Amsterdam Buz Pistleri Ice Amsterdam

Ijsbaan Leidseplein

Saydıklarımızın aksine daha minik olan bu alan, Amsterdam’da buz pateni olayını zevkle gerçekleştireceğin yer. Çünkü burası genellikle profesyonel olmayan ziyaretçilerin tercihi. Popüler mahallelere son derece yakın olan bu buz pistinin etrafı stantlar ve dükkanlarla çevrilmiş. Yani buzun üstünde sıcacık bir kahve içebiliyor, karnın acıkır acıkmaz patenlerini çıkardığın gibi lezzetli bir yemek yiyebiliyorsun. Bu aktivitelerin hepsi için yapman gereken tek şey Amsterdam’a uçak bileti satın almak.

Adres: Ijsbaan Leidseplein Leidseplein, Amsterdam

Amsterdam Buz Pistleri Ijsbaan Leidseplein

Canals

Evet, başlıktan da anlaşıldığı gibi mekanımız kanallar. Amsterdam’ın meşhur kanalları her yıl olmasa da zaman zaman buz tutuyor. O zaman buz pateni tutkunlarına gün doğuyor. Kanalların buz tutması için hava sıcaklığının birkaç gece üst üste -5 derece civarında seyretmesi yeterli. Bu zamanlarda belediye birkaç kanalı kapatıyor ve güvenli alanları patencilere emanet ediyor. Amsterdamlılar bu duruma alışık hepsinin yanında bir buz pateni bulunuyor. Fakat yanında bir patenin yoksa (ki neden olsun?) günlük pazarlardan bu patenleri bulman çok kolay.

Amsterdam Buz Pistleri Canals

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...