Ailecek Seyahat Gidilmek için Yaratılmış 5 Avrupa Kenti

Ailecek Seyahate Gidilmek İçin Yaratılmış 5 Avrupa Kenti

Avrupa seyahatine gitmek için çocuğunun büyümesini bekliyor ya da aile seyahatlerinin muhtemel risklerinden korkuyorsun. Bu durum da seni ucuz uçak biletlerine bakıp, apar topar bavul hazırlamaktan mahrum bırakıyor. Bu karamsar tabloya acilen müdahale etmemiz gerekiyor! Çünkü Avrupa’nın birçok kenti seni ve aileni misafir etmek için sabırsızlanıyor.

Viyana

Tarihi binaların dört bir yanı sardığı eski imparatorluk başkenti  Viyana, kültür turlarınıza eşlik edecek kadar zengin, çocuklarınızın çok eğleneceği kadar neşeli bir kent. Schonbrunn Sarayı’nın yanında güzel bahçeleri ve dünyanın en eski hayvanat bahçelerinden biri bulunuyor. Bu da çocuk yaştaki gezginlere keyifli anların müjdesini veriyor. Tabii ki Viyana’da ailecek eğlenmenin tek yolu bu değil. Viyana’nın en iyi eğlence parkı Prater, benzersiz dönme dolap ve oyuncakları ile her yaştan seyahatçinin kalbini çalıyor. Renkli gece hayatı ve enerjik kafeleri ile de gençleri unutmayan Viyana, tam bir aile şehri.

Ailecek Seyahat Avrupa Viyana

Londra

Londra’da her zaman herkes için bir şeyler vardır. Bu yüzden ailecek gideceğiniz bir tatilin burada muhteşem geçmesi sizi şaşırtmayacaktır. Tarih, bilim, eğlence, lezzet ve alışveriş başkenti olan Londra’da herkes kendinden bir şeyler bulacaktır. Çoğu müzede çocuklara özel alanlar bulunuyor. Muhteşem tarihi eserlerin büyüleyici etkisine kapılmaya veya İkinci Dünya Savaşı’na ait geminin güvertesine doğru keşfe çıkmaya ne dersin? Ayrıca Londra’da çocuklar ve ebeveynlerin aynı anda dikkatini çekecek birkaç yer daha var; Lion King, Wicked  ya da Charlie ve Çikolata Fabrikası alternatifleriniz arasında bulunmalı.

Ailecek Seyahat Avrupa Londra

Kopenhag

Bir başkent olmasına rağmen aslında bir masal şehrini andıran Kopenhag, ailecek gidilecek tatillerin güvenli rotalarından. Çünkü Kopenhag dünya üzerinde bulunan en sakin ve güvenli şehirlerden. Tivoli Bahçeleri, başlı başına bir kent ve oluşturduğu atmosfer her yaştan insanı büyüleyebilir. Eğer çocuğunuz tam bir masal meraklısı ise Kopenhag’da sıkılması imkansız. Dünyaca ünlü Kopenhaglı masal yazarı Hans Christian Andersen’ın yarattığı karakterlere şehirde sıkça rastlayabilirsiniz. Langelinie Limanı’nda bir taşın üzerinde oturmuş sizi bekleyen Küçük Deniz Kızı heykelinin (Little Mermaid) heyecan vereceğinden eminiz.

Ailecek Seyahat Avrupa Kopenhag

Münih

Münih denince aklına soğuk içeceklerin ve Münih gece hayatının geldiğini biliyoruz. İşte bu noktada ön yargılarını kırmalısın. Çocukların ve senin için Münih bulunmaz bir seyahat nimeti. Enerjik caddelerinde ve şehir parklarında bol bol vakit geçireceğiniz Münih’te size göre müzeler de var. Özellikle BMW World gibi ilginç sergiler tüm aile bireyleri açısından büyüleyici olacaktır.

Ailecek Seyahat Avrupa Münih

Prag

Prag, aklımızda sürekli bohem atmosferi ile canlanan, gizemli bir şehirdir. Bu konuda yanıldığımızı söyleyemeyiz. Ama bu kentin çocuk dostu bir yanı olduğu da aşikar. Bunu muhteşem parklarından ve Vltava Nehri’nin batı tarafında bulunan tepenin sevimliliğinden de anlayabiliriz. Burası mükemmel bir manzarayı ve mini bir Eyfel Kulesi’ni barındıran güzel bir bahçeyi barındırıyor. Çikolata müzesi ve dünyanın en iyi 7 hayvanat bahçesinin içinde bulunan Prag Hayvanat Bahçesi de bu kentte bulunuyor.

Ailecek Seyahat Avrupa Prag

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...