Ailece Seyahat Uygun Fiyatlı Seyahat

Ailece Ekonomik Seyahat Etme Rehberi: Ucuz Bir Seyahat Mümkün

Maddi sebeplerden tatilini erteliyorsan ve engellenmiş hissediyorsan şunu unutma: “gezgin ruhlara engel olunamaz!” Ailece seyahat etmek isteyen gezgin ruhların da sadece biraz bütçeleme yapmaya ve biraz da iyi kurgulanmış bir plana ihtiyacı var. 

Ailece ucuza seyahat etmek çok zor gibi gözükebilir ancak imkansız değil. Üstelik hem yurt içinde hem de yurt dışında uygun fiyatlı birçok yer var. Yüklü harcamalar yapmadan doğru araştırma ve planlamalarla yola çıkabilirsin. 

Şimdi, “Seyahat bir lüks değil, kesinlikle bir ihtiyaç.” diyen seyahat tutkunları, ekonomik seyahatin araştırmalarını yapıyordur. Belli bir bütçeyi bu iş için ayırmak ve bu bütçeyle birçok yeri gezmek kesinlikle çekici bir plan. Bu planı uygulamak için geliştirilmiş yollar var. “Yaşasın seyahat!” dedirtecek taktikleri verelim, sen de sonrasında ailenle birlikte yapacağın seyahatlerde en güzel anıları biriktir.

Ailece Yapılacak Tatili Uygun Fiyata Getirmenin Yolları

Uygun fiyatlı bir tatile çıkmak, çok araştırma ve çok planlama yapmayı gerektirir. Gitmeden önce pek çok detay bir iş gibi oturup değerlendirilmeli. Ailece yapılan tatillerde özellikle çocukların ihtiyaçları ön plana alınmalı. Uygun ulaşım, uygun konaklama bu yolun ilk adımları. Tüm adımları birlikte inceleyelim:

Uygun Fiyatlı Seyahat: Ulaşım Aracını Doğru Seç

Önce şunda anlaşalım; ekonomik tatilin ilk adımı ucuz uçak bileti. Gideceğin yere yakın havaalanı varsa uçakla gitmeni öneririz. Uçak biletlerini eğer doğru zamanda satın alırsan bir çok alternatife göre çok daha uygun fiyata geliyor. Ayrıca uçak yolculukları hem vakit hem nakit tasarrufu sağlıyor. Yolda çok fazla vakit kaybetmek bir yandan da para kaybetmen anlamına geleceği için bu konuyu iyi düşünmeni öneririz.

Uçakta koltuklar doldukça fiyat yükselir. Bu nedenle erken rezervasyon çok önemli. Uçak biletini 8-9 ay önceden alırsan fiyat olarak ne kadar fark ettiğini göreceksin. Yaz tatilini ilkbahar aylarında planlamak, sonbahar kaçamağını yazdan hazırlamak akıllıca bir adım olur. Pegasus sık sık çok ucuza gelecek şekilde uçak bileti kampanyaları yapıyor. Bunun için takipte kal deriz. Zaten ucuz uçak biletini nerede bulacağını biliyorsun. Pegasus uçak bileti kampanyalarından haberdar olmak istiyorsan e-bülten kaydını yaptır ve tüm gelişmeler mailine gelsin. Daha ilk adımdan kâr etmek daha iştahlı bir tatilin kapılarını açsın.

Çocuklar ve bebekler için de çeşitli indirimli uygulamalar yapılıyor. Konuyla ilgili bilgi almak içi Genel Kurallar sayfamızı ziyaret edebilirsin.

Gittiğin yerde şehir içi gezmeyi planlıyorsan araç kiralayabilirsin, kalabalık aileler için toplu taşımadan ya da taksiden daha iyi bir alternatif olabilir. Ancak uygun fiyatlı bir tatil diyorsak bu kısmın biraz daha lükse kaçtığını söylemekte fayda var. 

Gezilip görülecek yerleri birbirine çok yakın olan şehirler var. Eğer ekonomik bir tatil istiyorsan, yürümek senin için en iyi ulaşım seçeneği. Böylece bir şehrin sokaklarını, caddelerini, en iyi ayrıntılarını adım adım görebilirsin. Bisiklet kiralamak senin için bir başka ekonomik seçenek olabilir.

İyi Bir Değerlendirme İhtiyacı: Konaklama Konusundaki Alternatifler

Ailece Seyahat Konaklamada Alternatifler

Tıpkı uçaklar gibi oteller de erken rezervasyon imkanı sunar. Eğer tam donanımlı lüks bir otelde kalmak gibi bir niyetin varsa erken rezervasyon şart. Çünkü bu oteller önceden dolabilir ve son odalar sana pahalıya patlayabilir. Bir otele rezervasyon yaptırdın ve oda ücretlerinin rezervasyon fiyatının altına düştüğünü gördün. Kalacağın otelin fiyatı sonradan düşerse otelle görüşerek daha düşük fiyattan tekrar rezervasyon yaptırmayı deneyebilirsin. Bunun için son dakikaya kadar fiyatları takipte kal.

Rezervasyon dışında seçtiğin oteller de önemli. Yeni oteller çoğu zaman daha uygun seçenekler sunar. Çünkü belirli bir müşteri kitlesi yoktur ve otellerini geniş kitlelere duyurmayı amaçlarlar. Bunun İçin yeni otelleri değerlendirme işi aklında bulunsun. Ayrıca, özellikle Avrupa seyahatlerinde merkezi oteller dışında, şehrin biraz uzağında kalan seçenekleri değerlendirmen cüzdanını rahatlatacaktır.

Çocuğun 7 yaşından küçükse oteller tarafından bir ücret talep edilmiyor. Hatta bazı oteller 0-14 yaş grubunu da ücretsiz misafir ediyor. Eğer bu yaş gruplarında çocuğun varsa araştırmanı öncelikle bunlara göre yapmanı öneririz. Her şey dahil tatil köyleri, genelde daha ucuza tatil yapma fırsatı sunuyor. Hem çocuklar için farklı ve eğlenceli aktiviteler de yapılıyor. Özellikle yaz tatilini böyle bir yerde geçirmeyi planlayabilirsin. 

Her şey dahil otellerin haricinde pansiyonlara da şöyle bir bakabilirsin. Hangisinin ne zaman uygun olacağı belli olmuyor. Araştırma yaparken “Bu zaten pahalıdır” gibi önyargılardan sıyrılıp tüm seçenekleri dahil ederek bir karşılaştırma yapabilirsin. Ucuz tatil yapmak isterken daha fazla para ödemeye gerek yok. 

Sürekli otellerden bahsetmemiz tek seçeneğinin oteller olduğunu göstermez. Gideceğin yerdeki ev kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsin. Bazen ev kiralamak çok daha uygun olabiliyor. Airbnb’nin kiralık ev-kiralık oda formatını çok uygun fiyatlara değerlendirebilirsin. Unutma, hem otel hem ev konusunda erken rezervasyon hayat kurtarır!

Ailece Seyahat Tek Seçenek Otel Değil

Bunun dışında hosteller de bir seçenek. “Bir yatağım olsun, bir de banyom bulunsun.” diyorsan, bunu layıkıyla sana verecek uygun hosteller de yok değil.

Ailece kamp yapmayı da düşünebilirsin, doğanın rezervasyonu olmaz. Ancak ailece kamp yapmak için biraz bilgi edinmek şart. Kamp merkezlerini tercih edersen zorlanmadan güzel bir tatil tecrübesi yaşayabilirsin. Hem de diğer konaklama alternatiflerine göre hayli ucuza gelir. Doğada Kamp İçin Gerekli Olan Ekipmanlar konusunda bilgi almak için yazımızı okuyabilirsin. 

Valiz Hazırlamak Ciddi Bir İştir

Tüm ailenin ihtiyaç duyacağı eşyaları hazırlamak zor olacaktır. Ancak ihtiyaç duyabileceğiniz şeylerin bir listesini hazırlayıp kontrol ederek valiz yaparsan gittiğin yerden ekstra bir şey satın almana gerek kalmaz. 

Uçak yolculuğu yapacaksan valiz konusu biraz daha önemli oluyor. İhtiyacın olan eşyanın  limitlerine göre bagaj hakkını seçerek uçak biletini alırsan, havalimanında daha fazla para ödemene gerek kalmaz. Seyahatini planlarken gideceğin yere göre yanında götüreceğin malzemelerin limitlerini öğrenmek için bagaj kuralları sayfamızı ziyaret etmeyi unutma.

Hayati Konu: Yeme İçme

Ailece Seyahat Yeme İçme

Ailenle her şey dahil bir otelde kalmayı tercih ettiysen bu konuyu düşünmene gerek kalmıyor. Ancak pansiyon ya da ev kiralama seçeneklerinde bu konu için bir çalışma yapmak gerekiyor. Çoğu pansiyon sadece oda kahvaltı olarak çalışıyor. Konaklama yapacağın yere karar verirken bu seçenekleri de bir kenara yazmakta fayda var. 

Seyahatlerde ulaşım ve konaklama dışında en fazla para harcanan yer restoranlar oluyor. Tabii şehrin iyi restoranlarında harika lezzetler denemek senin de hakkın ama ucuz yollu seyahat planın varsa bu lüksü her öğünde yaşamamalısın. Sokaklarda da keşfedeceğin lezzetler var. İstanbul’da midye dolma ya da balık ekmek yediğini düşün. Ne kadar kötü olabilir ki?

Ailece Seyahat Sokak Lezzetleri

Ev kiralarsan; istikamet market. Kalacağın süreye göre önceden alışverişini yaparsan tatil boyunca hem ne harcadığını hem de ne yediğini bilirsin. Sabah kahvaltılarınız için marketten alışveriş yap ve kendine leziz sandviçler hazırla. Restoran seçimleri konusunda turistik bölgelerden uzak durarak yerel restoran keşfine çık. Sık sık yemek yemek istemiyorsan, kuru meyve, kuruyemiş ve kurabiyelerden oluşan bir atıştırmalık çantası oluşturmayı unutma.

“Tatile geldik, uygun bir tatil olsun dedik ama hiç mi dışarıda yemek yemeyelim?” diyorsan burada da kendine bir liste oluşturman gerekecek. Zomato gibi genelde menülerin ve fiyatların paylaşıldığı sitelerden ortalama olarak harcayacağın miktarı tahmin edebilirsin. Uygun fiyat sahip olan güzel bir yer bulunca “Bugün de dışarıda yiyoruz, haydi!” dersin. 

Alışverişi Uyguna Getirmek İçin Öneriler

Evet, alışveriş seyahatine renk katan harika bir aktivite. Fakat gözlerinin önüne serilen seçenekler senin çok fazla para harcamana neden olabilir. Uygun alışveriş caddelerindense semt pazarları senin için ideal seçenekler olabilir. Şehirlerin ünlü semt pazarlarında ekonomik alışveriş seçenekleri göreceksin. Tezgâhları gezmek ise çok zevkli!

“Bir suya bu kadar para verilir mi?” diye çığlıklar atmanı engellemek istiyoruz. Avrupa’da birçok kentte su oldukça pahalı. Bir de para birimlerinin yüksekliğini düşünürsek bu durum sana pahalıya patlıyor. Eğer imkânın varsa suyunu yanında taşı deriz.

Biraz da ucuz seyahatini taçlandırabileceğin yurt içi ve yurt dışı rotalardan bahsedelim:

Altınoluk: Ailece Oksijen Tatili

Ailece Seyahat Altınoluk

Balıkesir’in kıyısında yer alan Altınoluk; sakin, zeytin ağaçlarıyla dolu bir tatil beldemiz. Mavi bayraklı plajları, oksijen deposu doğası ve uygun fiyatlı alternatif konaklama seçenekleriyle özellikle aileler tarafından hayli tercih ediliyor. Şimdiden yaz tatilini planlamak istersen Altınoluk’u listene alabilirsin.

Altınoluk’a ulaşmanın en kolay yolu ise Edremit’e uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Balıkesir-Edremit Uçak Bileti Ara

Marmaris: Keyif, Huzur, Tatil; Her Şey Dahil 

Marmaris Muğla’ya bağlı turizm cennetlerimizden. Türkiye’nin en güzel koylarına sahip bu güzel tatil beldesi; berrak denizi, antik kentleri ve konaklama seçenekleriyle yerli ve yabancı turistler tarafında da sürekli tercih ediliyor. Konaklamak için her şey dahil otelleri düşünüyorsan buradaki alternatifleri değerlendirebilirsin. Bu otellerde yaz için rezervasyon yapmanın da zamanıdır. Ailenle tatil yapmak istiyorsan burası tam sana göre!

Marmaris’e ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Dalaman Uçak Bileti Ara

Arnavutluk: Biraz Balkan Biraz Akdeniz

Ailece Seyahat Altınoluk

Arnavutluk, balkanların ucuz ve güzel ülkesi. Ülkenin hem sahilleri çok güzel, hem de tarihi turistik yerleri hayli fazla. Daha önce ucuz olduğundan bahsetmiştik değil mi? Üstelik vizesiz! Ailenle yurt dışında tatil yapmak istersen Arnavutluk’u kesinlikle listene almalısın. Hem konaklama hem de yeme içme konusunda cebini ve ruhunu mutlu edecek bir yer. 

Daha fazla bilgi almak istersen Hşşt! Burası Hala Keşfedilmedi: Arnavutluk Sahilleri  yazımıza göz atabilirsin.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Tiran’a uçmak!

Tiran Uçak Bileti Ara

Gürcistan: Vizesiz Komşu

Ailece Seyahat Vizesiz Komşu Gürcistan

Ülkemizin güzel komşularından Gürcistan, Karadeniz’in doğusunda yer alıyor. Nehirleri, köprüleri, sokakları ve yemekleriyle görülmesi gereken yerlerden biri. Bunların haricinde hem vizesiz gidebileğin yerlerden hem de hayli ucuz. 

Eğer ailenle seyahat planı yapmaya başlarsan yurt dışı seçeneklerini pahalı diye listene almazlık etme ve burayı mutlaka değerlendir. Çünkü yapacağın bütçeyle Türkiye’de yapacağın tatilden daha ucuza bir tatil yapabilirsin. 

Gürcistan’la ilgili daha fazla şey öğrenmek istersen Gürcistan Gezi Rehberi: Komşumuz Gürcistan Hakkında Bilgiler yazımızı okuyabilirsin.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Tiflis’e uçmak.

Tiflis Uçak Bileti Ara

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın