Alışverişin Keyfini Sokaklarda Çıkarabileceğin En İyi Destinasyonlar

Hem ihtiyaç hem büyük bir zevk. Bazen zorunluluk, bazen lüks… İşte alışveriş! Kim ne derse desin, nereye gitsek aklımızdan çıkmayan bir aktivite olan alışveriş işlemini daha çekici hale getiren şehirler var. Bu şehirler; uygun fiyatlarının yanında, bol seçenek ve rahat ortamları ile biz alışveriş tutkunlarının kolaylıkla kalbini çalabilirler. O halde, dev alışveriş merkezlerinden kendini şöyle bir dışarı at ve en uygun rota için ucuz uçak biletini almayı unutma. Çünkü artık sokaklardaki tüm tezgâhlar ve alışveriş özgürlüğü senindir!

Her Bütçenin Gönlünü Alan Dubai:

Elektronik eşyalar, mücevherler, renk renk kıyafetler, otantik eşyalar… Dubai caddelerinde aradığın her şeyi bulabilirsin Çünkü burası vazgeçilmez bir alışveriş cenneti. Lüks alışveriş merkezlerinin yanında, çarşı ve pazarları ile her bütçenin gönlünü alan Dubai’de alışverişin keyfini çıkarmak için hemen bir Dubai promosyonlu uçak biletine ihtiyacın var. Dubai’ye vardığında Gold Souk’dan (Altın Çarşısı) çeşit çeşit takılar alabilir, Al Fahidi Caddesi’nden hiçbir yerde bulamayacağın kadar hesaplı elektronik eşyalara sahip olabilirsin. Ayrıca aklına gelebilecek her türlü kumaşı ve bu kumaşlardan yapılmış kıyafetleri Mina Bazaar’da bulabilirsin.

Her Bütçenin Gönlünü Alan Dubai

Alman Usulu Alışverişin Adresi Münih ve Caddeleri

Almanya’nın ve kısmen Avrupa’nın moda başkenti Münih, ünlü alışveriş caddelerinde dünyaca ünlü tasarımcıların koleksiyonlarını ve butiklerini bulundurur. Bu bilindik bir gerçek. Maximilianstrasse ve Kaufingerstrasse caddelerinin tozunu attırdıktan sonra, Kaufinger ‘de daha popüler ve uygun markalara da göz atabilirsin. Fakat Münih’te bilmen gereken asıl adres hiç şüphesiz, Flohmarkt’lar! Antika eşyalar, kıyafetler hatta bisikletler gibi birbirinden çok farklı ürünlere rastlayacağın bu pazarlar, Münih algını tekrar gözden geçirmeni ve özgürce alışveriş yapmanı sağlayacak.

Alman Usulu Alışverişin Adresi Münih ve Caddeleri

Tezgâhların Özgür Kenti; Londra

Sokakta alışverişin keyfini en iyi çıkaracağın adreslerden biri, Londra. Burada o kadar çok alışveriş seçeneği bulunur ki kendini özgür hissetmemene imkân yok. Açık hava çarşıları ve pazarları ile hesaplı alternatifler sunan Londra’dan, her an alışveriş sevenlerin sevinç çığlıkları duyulabilir. Vintage eşyaların ve sanat ürünlerinin satıldığı ünlü Brick Lane Pazarı, ne ararsan en iyisinden bulacağın; marjinallerin yuvası turistlerin gözdesi, Camden Town ve dünya mutfağını bir arada göreceğin lezzetli bir çarşı, Camden Lock Market ve her daim rengârenk Columbia Road Flower Market Londra’da alışverişe doymanı sağlayacak birkaç alternatif.

Tezgâhların Özgür Kenti; Londra

Alışverişin Samimi Hali; Amsterdam Pazarları

Amsterdam’da her şeyin başı samimiyet. Bu yüzden alışveriş de samimi bir ortamda gerçekleştiriliyor. Bu samimiyetin yaratıcıları tabii ki sokak tezgâhları. Eğer ikinci el ürünlere meraklıysan, vintage tasarımlardan, ev eşyalarına kadar geniş bir alışveriş deneyimi sunan Waterlooplein ve Westerstraat Pazarı’na bir uğramalısın. Sanatseverlerin buluşma noktası olan ve her pazar günü profesyonel sanatçıların resim, heykel, takı ve baskı ürünlerinin sergilendiği Art Plein Spui de alternatif bir alışveriş imkânı sunar. Hollanda’ya geldik iki çiçek görelim diyorsan, Bloomen Market’e git ve içindeki kelebekleri orta yere bırak. Amsterdam’ın alışveriş hali de seni çok mutlu edecek!

Alışverişin Samimi Hali; Amsterdam Pazarları

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...