Orta Doğu’nun Bizlere Sunduğu Harika Seyahat Rotaları

Bakmak gözlerimizi odaklamamızla gerçekleşir; baktığımız şeyin detaylarını görmemiz için ise yaklaşmamız ve aklımızı ona odaklamamız gerekir. Bakmak ile görmenin temel farkı burada başlar. Görmek isteyen bir çift gözün ve kırılmaya hazır önyargıların varsa uçsuz bucaksız ve çoğuna vize almadan seyahat edebileceğin ülkelerin adresi, Orta Doğu…

Binlerce yıllık tarihe, benzersiz uygarlıklara uzaktan, üstünkörü bakarak elde ettiğiniz sonuçlar seni oldukça yanıltabilir. İyice yaklaşıp, coğrafi güzellikleri, kültürü, mutfağı ve tarihiyle Orta Doğu’nun altını üstüne getirmeye hazır mısın? Önce ucuz uçak biletini aldın. Ancak çantana nelere koyacağına karar vermeden önce bilmen gereken bir nokta var. Orta Doğu’da gece ile gündüz sıcaklık farkları oldukça fazla. Bu yüzden sandaletin yanına hırka sıkıştırmanda fayda var.

Tatilin En İddialı Seçeneği; Dubai

Tatilin En Tatlı Seçeneği Dubai

Zamanın çöller arasında kalmış kahverengi medeniyeti, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en önemli bölgesi Dubai, bugün dünyanın en şaşalı tatillerine konu olan popüler bir tatil seçeneği! Dünyanın en uzun binalarının bulunduğu, palmiye şeklindeki adalarıyla, lüks otelleri, beach’leri, yapay denizi ve gece hayatıyla Dubai, herkese ne kadar eğlenceli olabileceğini kanıtlayan bir yer. Gökdelenler ve develerin aynı karede poz verdikleri bu eşsiz tatil cennetinde, alışveriş yapmak da oldukça hesaplı. Dünya’nın en lüks otelleri, en iyi plajları, en büyük alışveriş merkezleri de Dubai’de. Dubai Mall, Mall of Emirates ve Deira City Center bunlardan bir kaçı. Denize gir, dans et, alışveriş yap, hurma eşliğinde Arap kahvesi iç, çöllerinde turla, lüks mekânlarında kendini şımart, ama bunlar için önce Dubai ucuz uçak bileti fırsatlarını yakala!

Orta Doğu Gecelerinin Rengi; Doha

Orta Doğu Gecelerinin Rengi Doha

Zenginliği ile dünyaya nam salmış Arap ülkesi Katar’ın, turistlerin gözdesi olan sımsıcak şehri Doha, Orta Doğu’nun hareketli tatil beldelerinden. İlkbahar-sonbahar aylarında karşı konulamaz tatil seçenekleri sunan Doha, belki de Orta Doğu’nun en renkli gece hayatına sahip olan bölgesi. Dünya standartlarının üzerinde plajları, uzun yürüyüşlerin tek adresi Corniche sahili ve leziz Katar mutfağı ile kendini çok sevdirecek. Senin ise tatil bütçeni ayarladıktan sonra tek yapman gerekense ucuz bir Doha uçak bileti bulmak.

Mutlu İnsanların Ferah Kenti; Tel Aviv

Mutlu İnsanların Ferah Kenti Tel Aviv

Orta Doğu topraklarında kendini bir Avrupa şehrindeymiş gibi hissetmek istersen hemen ucuz bir Tel Aviv uçak bileti bulmalısın. Tel Aviv’in modern sahillerinde bulunan köpeklerin kumlarda oynayışlarını izleyerek tebessüm edebilir, yine harika plajlarında Kızıldeniz’in serin sularına kendini bırakabilirsin. Kendinizi çok özgür hissedeceğin şehirde, Tel Aviv yemeklerinin eşsiz lezzetlerinin ya da lüks restoranlarda bulunan dünya mutfağı yemeklerinin keyfini çıkarabilirsin. Tel Aviv’in gece hayatını yaşamak istediğinde aklına hiçbir soru takılmasına gereke yok çünkü burası enerji dolu insanların mutlulukla yapılandırdığı muhteşem bir yaşam alanı. Orta Doğu tecrübelerine kesinlikle Tel Aviv’i eklemelisin.

Huzur, Eğlence, Lezzet, Tarih, Orta Doğu=Beyrut!

Orta Doğu'nun Paris'i Beyrut

Burada hiç aç kalmazsın çünkü burada bizim damak tadımıza çok yakın yemekler pişer. Lübnan lezzetlerinin en başını çeken kibbeh, en büyük şahidimizdir. Burada çok şaşıracaksın çünkü katedralleri, roma kalıntılarını, Hristiyan mahallerini ve mimarlık harikası camileri bu şaşkınlık hissini verme konusunda birer profesyoneller. Burada müziksiz bir günün bile geçmeyecek, Starco merkezinin önünden geçtiğin her mekânın kapısından, kulaklarınıza notaların ulaştığını duyumsadığında bizi anlayacaksın. Beyrut’ta huzuru bulacaksın; Güvercin Kayalıkları’na vuran dalgalar, huzurun ne demek olduğunu uzun uzun anlatacaklar. Son olarak, Beyrut seyahatini hiç unutmayacaksın, bunu ucuz Beyrut uçak bileti aldıktan hemen sonra, şehre ilk ayak bastığında fark edeceksin.

Kızıldeniz’in İncisi Hurghada

Kızıldeniz'in İncisi Hurghada

Masmavi suları, mercanları, çeşit çeşit balıkları ile Orta Doğu’nun dalış merkezi seni bekliyor. En son söyleyeceğimizi, baştan söylememiz gerekirse Hurghada gerçekten çok sıcak. Bu nedenle Haziran ve Temmuz ayları dışında tercih etmende yarar var. Doğal güzelliklerin birbirine karıştığı bu şehirde, büyük mercan resifleri dışında, Nil Nehri’nden başlayarak sarı bir derya gibi kenti çevreleyen Doğu Çölü bulunuyor. Merakını hemen giderelim Hurghada, Mısır’ın en güvenli bölgelerinden biri. Rüzgar sörfü ve deniz canlılarıyla ilginç anlar yaşamak için Hurghada uçak bileti aldıktan sonra tek yapman gereken çantanı hazırlamak ve anı yaşamak…

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...