Barselona’da Bedavaya Getireceğin 7 Eğlenceli Aktivite

Sıcak iklimlerin insanları birbirlerine benzer özellikler gösterir. Katalanlar, İspanyollar, Türkler ve İtalyanlar sinirlenme şekillerinden kahkahalarına kadar birbirlerine benziyor. Kültür, sanat ve eğlenceyi bir arada sunan Barselona; sana benzeyen insanlarıyla kendini evinde hissetmeni sağlayacak.

Barselona; restoranları, alışveriş merkezleri ve Gaudi’nin hayat verdiği mimari eserler ile Avrupa ve Katalonya’nın çekim merkezi olarak öne çıkıyor. Barselona’da sürprizler bitmez, ziyaretçilerinin karşısına onları şaşırtacak şeyler çıkartmaya bayılır. Mesela gezginlere ücretsiz olarak faydalanabilecekleri aktiviteler sunar. Önce bütçeni zorlamayacak ulaşım seçenekleri için Pegasus’un ucuz Barselona uçak biletlerine  bir göz gezdir; sonra senin için derlediğimiz “Barselona kalp ben” diyebileceğin ve senden hiçbir karşılık beklemeyen o aktivitelere göz at:

Pazar Günleri Öğleden Sonra Müzelere!

Barselona’da pazar günü saat 15 ile 20 arasında müzeler ücretsiz. Tabii ki bu güzel haber her müze için geçerli değil. Picasso’nun hayatına ve eserlerine adanmış Picasso Müzesi, arkeolojik kalıntıların bulunduğu Barcelona Tarihi Müzesi ve Katalonya Ulusal Sanat Müzesini kapsıyor. Öğleden sonra bu müzelere uğrayarak; Barselona sanatı, tarihi ve kültürü hakkında ücretsiz olarak bilgi alırken keyifle zaman geçirebilirsin.

İyi ki Varsın Antoni Gaudí Dedirten Eserlere Ziyaret

Barselona kendine has mimarisiyle ön plana çıkıyor ve bu mimarinin yaratıcısı olarak addedilen Antoni Gaudi’nin eserlerini görmeden şehri gezmiş sayılmazsın. Herhangi bir şehrin siluetini oluşturan yapıtlar, o şehir için ayrı önemlidir. İstanbul için Galata Kulesi, Paris için Eiffel Kulesi neyse Barselona için Park Guell o dur. Hem parkı hem de açık hava müzesini andıran Park Guell’de, Monumental Zone alanı dışında her yeri ücretsiz olarak gezebiliyorsun. Nefes kesen yapılar, rengârenk mozaikler ve cıvıl cıvıl insanlar parkın her yanına dağılmış seni bekliyor. Ayrıca parktan kuş bakışı olarak Barselona’yı görmek de mümkün.

Plajların Keyfini Çıkartma Özgürlüğü

Barselona’nın sahil şeridi boyunca uzanan kumları üstünde renkli havlular ile dolup taşan plajları ücretsiz. Gezmekten yorulduysan ya da sıcaktan bunaldıysan, sorgusuz sualsiz serin sulara kendini atıyor ve hem şehrin hem de denizle güneşin tadını aynı anda çıkarabiliyorsun. Plajlar arasında en popüler olanları ise Icaria ve Mar Bella.

Bir Barselonalı Edasında Ciutadella Parkı Keyfi

Ciutadella Park, şehir merkezindeki bir doğa harikası. Ağaçların arasında piknik yapabileceğin, yürüyüşlere katılabileceğin ya da çimlerde uzanıp şekerleme yapacağın bir alternatif. Güzel bir gölü, ilginç peyzaj alanı ve etkileyici bir havuzu bulunuyor. Hafta sonlarında konserler, jogging ve dans grupları, jimnastikçiler ve hatta çocuk animasyonlarıyla karşılaşabilirsin. Ciutadella Parkı’nın sunduğu küçük mutluluklar, seyahatine büyük neşe katabilir.

Ücretsiz Yürüyüş Turları

Barselona dümdüz bir coğrafya ve görülmesi gereken yerlerin hemen hepsi birbirine çok yakın. Bu yüzden bir Barselona turu en iyi yürüyüşlerle değerlendirebilirsin. Üstelik bunu ücretsiz olarak gerçekleştiren yürüyüş grupları da bulunuyor. Katılacağın turlarda, rehber desteği bile bulabiliyorsun. Fakat turlar çok kalabalık oluyor şimdiden uyaralım.

İçecek Alana Tapas Bedava!

İspanya mutfağı için tapas çok önemli. Hatta en çok tercih edilen yiyecekler arasında bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Fakat Barselona’da, tapasın her yerde ücretsiz olduğunu söylemek yanlış olur. Ama içecek alan herkese, tapas ikram eden barlar da mevcut. İçeceklerinin yanına minik bir ikram tabağı geliyor ve tapas lezzetlerini bedavaya getirebiliyorsun! Sur, Bar Atrapatapa ve Bar Mingus bu uygulamaya sahip barlardan birkaçı.

Açık Havada Bir Film Patlatmak

Bu maddeden yararlanmak için Barselona’da sık sık düzenlenen film festivallerine denk gelmelisin. Dalga sesleri ve ayaklarına serilen kum ile kumsalda açık hava sinema keyfini yaşamak ücretsiz. Perşembe ve pazar akşamları Sant Sebastià sahilinde bağımsız filmler gösteren Sinema Lliure’a uğramalısın. Gandules Çağdaş Kültür Merkezi avlusunda oluşturulan açık hava sinemasında da aynı avantajı yakalayabilirsin. Genellikle turistleri hedef alan bir etkinlik olduğu için, filmlerin hemen hepsi İngilizce alt yazılı olarak yayınlanıyor.

Tüm bu deneyimleri yaşamak için tek yapman gereken Barselona uçak bileti seçeneklerinden vizene ve cebine uygun olanı seçmen.

Hemen Barselona’ya Bir Bilet Al

uçak bileti

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...