Avrupadaki bit pazarları

Nostaljik Bir Yolculuk II : Avrupa’daki Bit Pazarları 

Avrupa seyahatini nostaljik bir yolculuk ekleyerek taçlandırmaya ne dersin? Evet, bit pazarlarından bahsediyoruz! Daha önce gitmediysen önyargılı olmamanı önererek bambaşka dünyalara yolculuğun kapısını aralayacağını söylüyoruz, bize güven. 

Avrupa’daki bit pazarlarının çoğunda eski kartpostallar, vintage giysiler, eşsiz mobilyalar, antika ürünler ve daha fazlasını görebilmek mümkün. Yurt dışından dönüşte arkadaşlarına hediye edeceğin eşsiz eşyaları da burada bulabilirsin. Mesela 1940’larda üretilmiş ve farklı hayatlardan geçmiş bir eşyaya ne dersin? Hem de klasik hediyelerden 1-0 önde. Yani “Magnet mi alayım, klasikleşmiş bir eşya mı?” sorusunun cevabı sende. Neler bulacaksın kim bilir?

Bizim pazarlarla pek aynı olmasa da Avrupa’daki bit pazarı satıcıları da pazarlığa açık. Bu nedenle bir ürünün fiyatını sorarken aklının bir köşesinde bulunsun. Biz sana bu konuda güveniyoruz. Ayrıca gezerken acıkabilirsin, ancak çoğu bit pazarında mutlaka yiyecek lezzetli şeyler bulunuyor. Yakınlarda ATM bulamayabilirsin, pos cihazı kullanan satıcı da… Bu yüzden cüzdanında mutlaka nakit para bulunsun. 

“Avrupa’nın en iyi bit pazarları nerede?” diye merak ediyorsan haydi listemize geçelim. Farklı ülkelerin farklı dünyalarını ziyaret edelim!

Grande Braderie de Lille – Lille, Fransa: Avrupa’nın En Büyük Bit Pazarı

IJ-Hallen Amsterdam Bit Pazarı - Amsterdam, Hollanda

Lille, Fransa’nın kuzeyinde yer alan Nord-Pas-de-Calais bölgesinde bulunuyor. Belçika sınırına da hayli yakın bir şehir. Avrupa’daki bit pazarlarını araştırıyorsan ve şenlikli büyük bir bit pazarı gezmek istiyorsan doğru adres tam olarak burası. 

Lille’de her yıl yaklaşık 10 bin satıcıyla büyük bir bit pazarı oluşturuluyor. Buranın diğer bit pazarlarından farkı ise yılın sadece belli günlerinde yapılması. Bu pazara katılmak istersen 2-3 Eylül 2023 tarihlerini ajandana not etmelisin. Festival gibi geçen bu bit pazarı etkinliğinde konserler ve maratonlar da düzenleniyor. Üstelik adım başı patates ve midye yiyebileceğin seyyar satıcılar da bulunuyor.

Fransızların İngilizce konuşmama konusundaki kararlılıkları malum. Pazarlık yapabilmek için “Coupons la poire en Deux” cümlesini kullanabilirsin. İngilizce konuşan bir satıcı bulursan da mutlaka pazarlık yapmanı öneriyoruz.

Fransa planı yapıyorsan Paris’e uçup aktarma yaparak buraya ulaşabilirsin. Lille, Paris’ten ziyade Brüksel’e daha yakın bir konumda bulunuyor. Dilersen Brüksel üzerinden aktarma yaparak da Lille şehrine ulaşabilirsin.

Paris Uçak Bileti Ara

Olimpia Park Flohmarkt – Münih, Almanya: Hafta Sonu Eğlencesi

Avrupadaki bit pazarları, Olimpia Park Flohmarkt - Münih, Almanya

Münih’te bulunan ve daha önce olimpiyat sahası olarak kullanılan bir durak, şimdi büyük bir park olarak bit pazarına ev sahipliği yapıyor. Her cumartesi günleri sabahın erken saatlerinde kurulan bu bit pazarı, hafta sonunu değerlendirmek için harika bir etkinlik olabilir. 

5 bine yakın stant bulunduğu için içlerinde kendine uygun satın alacak bir şey mutlaka bulursun diye düşünüyoruz. Burayı sadece ikinci el ürünlerin satıldığı bir yer olarak düşünme. Burada antika ürünler de satılıyor. Özellikle askeri koleksiyonlara ilgin varsa burası senin için bir cennet olabilir, bizden söylemesi. 

Münih Uçak Bileti Ara

Place du Jeu de Balle – Brüksel, Belçika: Evini Müzeye Dönüştürmek İsteyenlere Göre

Place du Jeu de Balle - Brüksel, Belçika

Place du Jeu de Balle perşembe ve pazar günleri açılan bir bit pazarı. Bu bit pazarında dekoratif ürünler, eski kitaplar ve aklına gelmeyecek ilginç eşyalar bulabilmek mümkün. Üstelik bit pazarında vakit geçirdikten sonra ara sokaklara dalıp ikinci el ve antika dükkanlarını da ziyaret edebilme şansın var. 

Güzel bir gün planlamak istersen sabah erken saatlerini bu pazara ayırıp ara sokaklara da göz attıktan sonra şehir turu yapabilirsin. Bir şehrin ruhunu hissetmek için yaşanmışlıklarını görmek gerekiyor. Sokaklar ve pazar yerleri de bunu hissedebileceğin en iyi yerler. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Brüksel’e uçmak!

Brüksel Uçak Bileti Ara

El Rastro Bit Pazarı – Madrid, İspanya: Biraz Alışveriş, Biraz Şehir Gezisi

El Rastro Bit Pazarı - Madrid, İspanya

Madrid’in La Latina semtinde kurulan bit pazarı, her pazar günü 700’den fazla tezgâhla güne başlıyor. Rasto kelimesinin Türkçe anlamı ise “iz”. Bu da bu pazarda pek çok farklı izin peşinden gidebileceğin anlamına geliyor.

Yerel halk tarafından da sıkça ziyaret edilen bu pazarda antika mobilyalar, kitaplar, deri eşyalar, seramikler, giysiler ve daha nicesini bulabilirsin. İspanya ve tapas ayrı düşünülemez. Bizim bit pazarlarında gözleme neyse onlarda da tapas o. Bit pazarını gezdikten sonra kendine La Paloma’da lezzetli bir tapas ısmarla. Şimdiden afiyet olsun 🙂 

Madrid Uçak Bileti Ara

IJ-Hallen Amsterdam Bit Pazarı – Amsterdam, Hollanda: Pazarlar Diyarına Doğru

Avrupadaki bit pazarları, IJ-Hallen Amsterdam Bit Pazarı - Amsterdam, Hollanda

Amsterdam tam bir pazarlar diyarı. Bit pazarları, çiçek pazarları, kitap pazarları, organik pazarlar ve antika pazarları dahil her zevke hitap eden bir sürü pazar bulunuyor. Ticaretle uğraşan bir yer olduğu için tabii ki bunun kaçınılmaz olduğunu anlıyoruz ve sana Avrupa’nın en güzel antika pazarlarından IJ-Hallen Amsterdam bit pazarına gitmeni öneriyoruz. 

Genellikle ayda bir açılan pazar, cumartesi ve pazar günleri günün ilk saatlerinde kuruluyor. 750’den fazla tezgahta binlerce farklı ürün bulunan bu pazardan topladıklarını koymak için yanında fazladan çanta getirmeni öneriyoruz. Hangi günler kurulduğu konusunda bilgiye IJ-Hallen web sayfasından ulaşabilirsin. Nasıl gideceğini merak ediyorsan söyleyelim: Amsterdam Merkez İstasyonu’ndan güzel bir feribot yolculuğuyla bit pazarına varmak mümkün.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Amsterdam’a ucuz uçak bileti almak.

Amsterdam Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Nostaljik Bir Yolculuk: Türkiye’deki Bit Pazarları yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın