Amsterdam’da Check-in Yapmadan Dönülmemesi Gereken 6 Yer

12. yüzyılda küçük bir balıkçı köyü olarak kurulan bir yerin günümüzde en çok turist çeken 5 şehirden biri olması biraz tuhaf değil mi? Aslına bakarsanız konu Amsterdam olunca değil! Kanallarıyla, tarihi eserleriyle, müzeleriyle ve tabii ki farklı eğlence anlayışıyla hepimizin gidilecek şehirler listesinde yerini çoktan almış olan Amsterdam’ın sandığımızdan daha fazlası olduğunu düşündünüz mü hiç? Balmumu heykellerle aklımızı başımızdan alan Madame Tussauds Müzesi’ni, gece hayatının kalbi olan Red Light Street’i ya da Van Gogh Müzesi’ni herkes bilir. Peki ya Amsterdam’ın gizli kalmış ve kesinlikle görülmesi gereken ilginç yerleri? Bisikletinizi Amsterdam sokaklarındaki solmuş yaprakların üzerinden sürdüğünüzü hayal edin ve hemen Amsterdam uçak biletinizi alın. Pek bilinmeyen bir Amsterdam sizi bekliyor!

1- Kucak Açmış Bir Ev: Anne Frank Evi

anne frank'in evi

 

II. Dünya Savaşı yıllarında Anne Frank ve ailesinin Nazilerden saklanmak için sığındığı ev olarak bilinen Anne Frank Evi, gezilecek önemli yerler arasında yer alıyor. Anne Frank’in dünyaca bilinen günlüğünü yazdığı bu ev Amsterdam’ın unutulan yakın tarihini de hatırlatıyor. Müzenin girişinin ücretli olduğunu ve pazar günleri kapalı olduğunu da hatırlatalım.

2- Çanta Tutkunları Tassen Museum’da Toplansın!

Tassen Museum

Amsterdam’ın tam bir müzeler cenneti olduğunu içtenlikle söyleyebiliriz. Şimdi hazırsanız Amsterdam’ın gezilmesi gereken ilginç bir müzesiyle sizi tanıştıracağız; Tassen Museum, yani Çanta Müzesi. Hendrikje Ivo’nun kendisi için topladığı çantaları bir yerde toplama fikriyle doğan müzede 35 yıllık bir çanta koleksiyonunu görmeniz mümkün. Modanın gelişim basamaklarını da inceleyebileceğiniz bu müzede hemen hemen her ülkenin önemli markalarıyla karşılaşabilirsiniz.

3- Gizem Çözüldü: Museum Van Loon

Museum Van Loon

Kanalları gezerken en merak ettiğimiz şeylerden biri de evlerin içi oluyor. Bu merakı gidermek için harika bir adres biliyoruz; Museum Van Loon! Sömürge döneminin izlerini görebileceğiniz ev, tipik bir Amsterdam evi. 1972 yılından beri müze olarak ziyaretçilere açık olan Museum Van Loon, Amsterdam’ı daha yakından tanımak isteyenler tarafından mutlaka görülmesi gereken bir yer.

4- En İlginç Eğlence Mekanı Olarak Adı Yazılası Yer: Paradiso

Paradiso

Amsterdam’da eğlenmeden dönmeyi düşünmüyorsunuz herhalde? Peki, hem ilginç bir yer keşfetmeye hem de eğlenmeye ne dersiniz? Başarılı DJ performanslarıyla adından söz ettiren mekan Paradiso, aslında eski bir kilise. Yüksek tavanları ve muhteşem iç mimarisiyle unutulmaz bir gece sunacak olan Paradiso’ya uğramanızı öneririz.

5- Eğlence Parayla Değil Ya: Bos Açık Hava Tiyatrosu

Bos Açık Hava Tiyatrosu

Amsterdam’da eğlencenin parayla olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bos’ta bulunan açık hava tiyatrosu da yanıldığınızın bir kanıtı. Pazar günleri yapılan ücretsiz olarak katılabileceğiniz karaoke partileri sadece Amsterdamlı olanların bilebileceği bir sır. Üstelik yiyeceğinizi yanınıza alabilir, burada bulunan mangallardan da yararlanabilirsiniz.

6- Otel Gibi Otel: Hotel Not Otel

Hotel Not Otel
Gezdiniz, eğlendiniz, şehir hakkında daha çok bilgi edindiniz ama Amsterdam’ın ilginç yerleri tabii ki bunlarla sınırlı değil. Amsterdam’daki Ayasofya Camii’nin hemen yanında bulunan Hotel Not Hotel değişik yerlerde konaklamak isteyenler için unutulmaz bir mekan olabilir. Otelin bir odası tramvay, diğer odası kilise, bir diğer odası da kütüphane olarak tasarlanmış. Üstelik konaklama bedelinin de düşündüğünüzden daha düşük olduğunu söyleyelim.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...