10 Adımda Oslo

10 Adımda Oslo

Maviyle yeşilin en çok yakıştığı, İskandinavya’nın nazlı şehri Oslo… Bakmayın siz onun soğuk göründüğüne. Bu şehir, gerek doğası gerek düzenli bir şehir olması gerekse tarihi ile içinizi ısıtacak. Avrupa’nın en pahalı ülkelerinden biri olan Norveç’in başkenti ve en büyük şehri olan Oslo’nun sonbaharda tadı ise ayrı bir güzel, emin olabilirsiniz. Kısalan gündüzler eşliğinde güneşin oyunları, Oslo’nun güzelliğine sonbaharda güzellik katan unsurlardan. Bavula gerek yok! Sırt çantanızı hazırlayın, Norveç uçak biletinizi alın ve bu şirin liman kentini keşfetmek için yola koyulun. Siz heyecanınızı yaşayadurun, biz size Oslo’nun gezilecek yerlerini ve yapılacak şeylerini on adımda anlatmaya başlayalım.

1- Yeşillikler İçinde Bir Saray: Kraliyet Sarayı

10 Adımda Oslo Kraliyet Sarayı

Yeşilliyle huzur bulacağınız bir park olan Slottsparken’ın içinde bulunan ve 1825 yılında inşası başlayan Kraliyet Sarayı, hiç kuşkusuz ki şehrin en önemli yapılarından biri. 173 odalı bu sarayı eğer imkanınız varsa bir rehberle gezmenizi öneririz. Böylece sarayın ruhunu gerçekten yakalayabilirsiniz. Yaptığınız geziden sonra Slottsparken’da minik bir yürüyüş de hoş olmaz mı?

2- Norveç’in Gururu: Opera House

10 Adımda Oslo Opera House

İskandinavya’nın en modern yapısıyla tanışmaya hazır olun! Doğru tahmin ettiniz, tabii ki Opera House’dan bahsediyoruz. Birçok önemli etkinliğe kucak açan bu binanın kıyıda yer alması ve kolay ulaşımı ise onu gidip görmemeye neden olabilecek tüm sebepleri tek tek yok ediyor. Ücretsiz olarak gezebileceğiniz bu sanat evinde bir etkinliğe katılmak isterseniz ise cüzdanınızı cebinizden çıkarmanız gerekiyor. Eğer kesenize uygun bir etkinlik bulursanız Opera House’da bu deneyimi yaşamayı sakın kaçırmayın.

3- Şehirle Buluşma Noktası: Akershus Kalesi

10 Adımda Oslo Akershus Kalesi

Oslo’nun Akershus Bölgesi’nde yer alan Akershus Kalesi, şehirde mutlaka görmeniz gereken bir diğer tarihi yapı. 13. yüzyılın sonlarında inşa edilen Akershus Kalesi, Oslo’nun geçmişinden bugüne kalan önemli tarihi eserlerinden. Otobüs ya da tramvayla ulaşabileceğiniz kaleyi saat ve 10.00 ve 16.00 arası gezebileceğinizi de hemen belirtelim. Yapıyı ziyaret ettiğinizde kalenin tepesine çıkıp Akershus’un sakin ve büyüleyici manzarası ile buluşmayı ihmal etmeyin. Bu nokta, en ucuz uçak bileti fiyatını bulduğunuz anda mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

4- Sanatın Parkı: Vigeland Heykel Parkı

10 Adımda Oslo Vigeland Heykeli

Şimdi sizi bir açık hava müzesine götüreceğiz. Bu açık hava müzesi bol oksijenli ve bol heykelli. Burada zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak ve Oslo’yu keşfetmemeyi bile göze alarak bütün tatilinizi burada geçirmek isteyeceksiniz. Norveçli heykel sanatçısı Gustav Veigeland’ın 23 yıl boyunca yaptığı eserlerinin sergilendiği Vigeland Heykel Parkı, Oslo’nun dikkat çeken noktaları arasında. Hiçbir parkta dolaşırken bu kadar keyif alamayacaksınız, bizden söylemesi.

5- Yüzyıllar Oslo Katedrali’nden Sorulur!

10 Adımda Oslo Oslo Katedrali

1694 yılında yapımı başlayan ve o günden bugüne değerinden hiçbir şey kaybetmeyen dini bir mabet olan Oslo Katedrali de şehirde gezilmesi gereken tarihi yerlerden. Mozaik camlarıyla ayrı bir havası olan Oslo Katedrali, günümüzde bile hem Norveç Kraliyet Ailesi’nin hem de Norveç hükümetinin çeşitli etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

6- Şehrin Yüzü: City Hall

10 Adımda Oslo City Hall

Şehrin merkezine konumlanmış olan ve Nobel Barış Ödülleri’nin verildiği yer olması nedeniyle ilgi çeken City Hall, Oslo tatilinizde mutlaka zaman ayırmanız gereken yerlerden. Hatta tatiliniz, ayın ilk çarşamba gününe denk geldiyse City Hall’da gündüz verilen konseri mutlaka dinlemelisiniz.

7- Vikingler’den Geriye Kalanlar: Gemi Müzesi

Tarihi gemilerle buluşmak istiyorsanız sizi Viking Gemi Müzesi’ne doğru alalım. Dev gemilerin, denizcilikle ilgili materyallerin ve bol bilginin sunulduğu Viking Gemi Müzesi sizi kendine hayran bırakacak.

8- Adrenalin Dolu Yolculuğun Adresi Belli: Homenkollen Gök Müzesi

10 Adımda Oslo Homenkollen Gök Müzesi

Oslo’ya bir de yukarıdan bakmak ister misiniz? Eğer cevabınız evetse Holmenkollen Gök Müzesi’ne doğru yola koyun. Bir kulenin üzerine çıkıp bütün şehri ayaklarınızın altında görebilirsiniz. Aynı zamanda buradan ski jumping de yapılabildiğini hatırlatalım. Belki de Oslo’da bunu denemek istersiniz.

9-Ülkeye Daha Yakından Bakmak İsteyenler Norveç Halk Müzesi’ne!

10 Adımda Oslo Norveç Halk Müzesi

Norveç halkının geçmiş kültürünü tanımak için mükemmel bir müzeye gitmeye ne dersiniz? Norveç Halk Müzesi’nin çevresindeki parkta yorgunluğunuzu atarken müzenin ilginç mimarisine de hayran kalacaksınız. Bu arada sergilenen birçok şeyin Türk kültüründe de yerinin olması sizi şaşırtabilir.

10- Şehrin Bambaşka Bir Yüzü: Akerselva Nehri

10 Adımda Oslo Akerselva Nehri

Oslo’nun tadı doğayı keşfetmeden çıkmaz. Haydi, hazırlanın ve Akerselva Nehri’ne gidin. Yeşilin ortasında, sakin bir ortamda, sadece nehrin sesini dinlemek bütün yorgunluğunuzu atmanızı sağlayacaktır. Akerselva Nehri, başkent Oslo’da kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında.

Hadi Hemen Uçak Bileti Ara

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...