Anadolu’nun Orta Yerinde Maceraya Hazır Olun

Anadolu’nun ismi anıldığı anda buğday buğday, başak başak bir koku gelir hani burnumuza. Fonda bir saz sesi, damakta gözleme tadı, elleri emekten çatlamış analar, gürül gürül çeşmeler, dönüm dönüm tarlalar… Bir süre için, beynimizde yer edinmiş klasik Anadolu kavramını unutmanızı isteyeceğiz. Çünkü konumuz Kayseri. Hayır; pastırmayı, sucuğu, Gesi Bağları’nı da kovun belleğinizden. Çünkü günümüzde Anadolu’yu ve Kayseri’yi sadece bunlar temsil etmiyor. Burası, aynı zamanda adrenalin taşıyan sporlarıyla, macera dolu bir gezinti fırsatı da sunuyor. Ekonomik uçak bileti avantajlarıyla çok çabuk ulaşabileceğiniz Kayseri’nin bilinmeyen yönlerini keşfetmeye hazır olun.

Kayak Takımlarını Hazırlayın Erciyes’e Çıkıyoruz
Uçağınız iniş yapmak için yavaş yavaş alçalırken, muhteşem beyazlıkta, devasa bir dağ gözünüze çarpacak. Uçaktan inip, şehir merkezine vardığınızda, nereye giderseniz gidin bu muhteşem dağ size eşlik edecek. Heybetiyle sizi şaşırtacak bu dağın ismi Erciyes. Burası aynı zamanda İç Anadolu’nun kayak ve eğlence merkezi. Oteller, restoranlar, kayak pistleri ve rengârenk kayakları ile bayram yerini andıran Erciyes Dağı’nda, saatlik ücret karşılığı kayak takımları ya da kızaklar bulunuyor. Eğer ilk kayak deneyimini yaşayacak olanlardansanız, özel dersler ile pratik bile yapabiliyorsunuz. 1800-3000 metre arası geniş kayak pistleri bulanan Erciyes’te, profesyonel kayakçılara özel alanlar da mevcut. Genciyle, yaşlısıyla, düşüp de kalkamayanıyla dolu manzarasıyla, çok eğlenceli dakikalar sizi bekliyor. Üstelik teleferik ile bu doğa harikasını en tepeden izleme şansınız var. Kayak yapacak olanlar yukarı kadar teleferik ile çıkıp, aşağıya kayarak inebiliyorlar. Bu arada kaymak sizi acıktırırsa Erciyes Dağı’nda ızgara sucuk yemeden dönmeyin.

Maceraya Hazır Olun Erciyes

Kayserinin İkinci Adrenalin Noktası: Ali Dağı
Kayseri’nin merkezinden bakıldığında Erciyes Dağı ve Ali Dağı birbirine çok yakın görünüyor. Sanki bu iki dağ kafa kafaya vermiş, insanlar için macera hikâyeleri hazırlamışlar gibi. Öyle ki Ali Dağı da sizi bambaşka bir adrenaline sürüklüyor: Yamaç Paraşütü. Birçok kez Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası ve Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası ayağına misafirlik etmiş Ali Dağı profesyonel olmayan paraşütçülerin de tercihi. Tecrübeli pilotların size eşlik edeceği tandem uçuşlarında, Kayseri’yi gökyüzünden izleyerek, uçuşun tadını çıkarabilir; uçuşunuzu video ile kaydedip suratınızdaki korku, mutluluk ve hayranlık ifadelerini uzun yıllar izleyebilirsiniz. Ayrıca bu dağ, yürüyüş severlerin ve piknikçilerin de vazgeçilmez mekanı. Güzel doğası, piknik ve yürüyüş alanlarıyla Ali Dağı, kayseri misafirperverliğinin özeti.

Maceraya Hazır Olun Kayseri

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...