• Ana Sayfa
  • Genel
  • Baharda Başka Güzel: Avrupa’da Baharı Yakalayabileceğin Duraklar
Avrupa'da Baharı Yakalayabileceğin Duraklar

Baharda Başka Güzel: Avrupa’da Baharı Yakalayabileceğin Duraklar

Kışın bitmesine daha var, ama bahar aşıkları her gün bir çentik atarak o muhteşem mevsime yaklaştıklarını hissetmeye başladılar bile! Kombi derecesinin düştüğü, doğanın uyandığı, ağaçların ve çiçeklerin renklerini yakaladıkları bahar, seni çok özledik!

Baharın habercisi kabul edilen cemrelerin düşmesine çok az kaldı. O halde uçak biletimizi alıp tatil planları yapmaya başlayalım ve en güzel mevsimlerden biri olan baharı sevinçle karşılayalım. Kışın soğuğunun yavaş yavaş  kırıldığı tarihlerde bahar esintilerinin ve güneşinin peşine düşelim!

Bahar aylarını sevinçle kucaklayabileceğin, Avrupa’da baharı yakalayabileceğin durakları senin için özenle seçtik. Tabii yurt dışına çıkmadan önce vize şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma.

Haydi şimdi, Avrupa’da bahar aylarında gezilecek yerleri anlatmaya başlayalım!

1. Lisse, Hollanda: Dünyanın En Güzel Bahar Bahçesine Ziyaret

Avrupa'da Bahar Hollanda

“Park with multi-colored tulips, daffodils, grape hyacinths and flowering trees. Location is the Keukenhof garden, Netherlands.Other tulip images:”

Lisse, Güney Hollanda’da da yer alan bir yerleşim birimi. Amsterdam’a 35 dakika uzaklıkta bulunan bu küçük kasaba, dünyanın en güzel çiçek bahçelerinden birine sahip. Keukenhof Bahçesi, 79 dönüm arazi içerisinde 800 çeşitte 7 milyon laleye ev sahipliği yapıyor. Hollanda deyince aklımızda beliren lalelerin en güzelleri bu bahçeyi cennete çeviriyor. 

Keukenhof sadece mart, nisan ve mayıs aylarında açık. Bu nedenle baharda özel olarak gidebileceğin en güzel yer. Belirtmekte fayda var: Bu sene 24 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında sezonunu açacak (2022). Martta ve mayısta açan çiçekler farklı olduğu için iki farklı ayda gidersen farklı manzaralara şahit olabilirsin. 

Lisse’ye baharda gelirsen mutlaka yapman gereken diğer bir şey de çiçek tarlaları arasında bisiklet sürmek. Ayrı uzunluklara sahip dört farklı rotada yolun sonu bazen sakin bir göle, bazen de güzel bir deniz kenarına çıkacak. Çiçekleri ve doğayı seven biriysen “yeryüzü cenneti” sıfatının en çok yakıştığı yerlerden biri olan Lisse tam sana göre!

Amsterdam Uçak Bileti Ara

2. Sevilla, İspanya: Flamenkonun Topuk Seslerini Takip Et

Avrupa'da Bahar İspanya

Seville, Spain – June 09, 2017 : Panoramic view of inner patio – Troy Garden ( Jardin de Troya) of the Royal Alcazar in Seville.

İspanya’nın Endülüs bölgesinin başkenti Sevilla, baharın içimize doldurduğu yeniliği ve enerjiyi hissedebileceğin en güzel yerlerden biri. Flamenkonun başkenti diyebileceğimiz bu Avrupa şehrinin ruhunu hissetmek için Flamenco Sevilla Ensemble’nin albümünden bir şarkı seç, yazımızı okumaya devam et, bu ruhu birlikte yaşayalım!

Sevilla, tarihi ile en önemli Avrupa şehirlerinden biri. İspanyolca adı “Real Alcázar de Sevilla” olan Sevilla Sarayı, halen kullanılan en eski kraliyet sarayı unvanına sahip. Avrupa’nın birçok şehrini gezmiş olsan bile burası seni hayli etkileyecek. Çünkü Avrupa’da görebileceğin yapılardan farklı özelliklere sahip. Mart ayından itibaren ziyaretçi kabul etmeye başlayan sarayla ilgili detaylı bilgiye Real Alcázar de Sevilla web sitesinden ulaşabilirsin.

Sevilla’da gezilip görülecek çok şey var. İspanyolca adıyla “Catedral de Santa María de la Sede” yani Sevilla Katedrali de burada yer alıyor. Etkileyici görünümünün yanında kaşif ​​Kristof Kolomb’un mezarına da ev sahipliği yapıyor. 

Geleneksel etkinlik boğa güreşine sahne olan İspanya’nın en büyük arenası da bu güzel şehirde bulunuyor. Bu tatili gerçekleştirirsen mutlaka Santa Cruz bölgesinin teraslarından birinde oturup lezzetli tapaslardan tat, ağaçlı labirent sokaklarda dolaş ve bir flamenko gecesine git. 

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu Madrid’e uçup buradan aktarma yapmak!

Madrid Uçak Bileti Ara

3. Floransa, İtalya: Rönesans’ın Doğum Yeri

Avrupa'da Bahar İtalya

Montepulciano, Tuscany, Italy, Girl looks at the landscape of the city and countryside from the balcony

İtalya’nın Toskana bölgesinde yer alan Floransa, Avrupa’da gezilecek yerler arasında en keyifli duraklardan biri. Leonardo da Vinci ve Michelangelo gibi ünlü sanatçıları yetiştirmiş şehir, Rönesans’ın doğum yeri olarak kabul ediliyor.

Rönesans mimarisi, dar dolambaçlı sokakları seni bir filmdeymiş gibi hissettirecek. Eğer kültür sanat sevgisiyle doluysan Galleria de Uffizi’ye bir tam gün ayır. Ancak baharı en güzel karşılayacağın yer Boboli Bahçeleri olacak. Medici ailesi üyelerinden Cosimo III de’ Medici’nin eşi için yaptırdığı bahçede; 16. yüzyıldan kalma heykeller, bahçe tapınakları ve yemyeşil ağaçların arasında bambaşka bir zaman dilimine ışınlanacaksın!

Şehrin merkezini ise mutlaka bir rehber eşliğinde keşfet. Florence Free Walking Tours web sitesi üzerinden ücretsiz olarak bu hizmeti alabilirsin. Her gün belli saatlerde turlar düzenleniyor. 

Floransa’ya nisan-mayıs ya da ekim-kasım aylarında gitmek en iyi seçenek. Çünkü yazın hem kalabalık hem de sıcak olabiliyor. Her haliyle tam baharlık bir durak!

Bologna Uçak Bileti Ara

4. Aix-en-Provence, Fransa: Pastoral Manzaraların Büyüsü

Avrupa'da Bahar Fransa

Blonde woman in white dress running through dreamy lavender field. Blonde woman raising her hands is very happy

Güney Fransa’da bulunan Aix-en-Provence, Fransız Rivierası’nın doğa harikası bir şehri. Akdeniz iklimini iliklerine kadar hissedebileceğin bu şehir, bahar tatili yapmak için biçilmiş kaftan! Peki, Fransa’nın bambaşka bir yüzü olan Aix-en-Provence’nin muhteşem köylerine gitmeye ne dersin?

Lavanta tarlalarının mora boyadığı bu köyler, huzuru yakalayabileceğin duraklardan. Üstelik hem lavanta tarlaları hem de şirin taş evleri bir kartpostal gibi. Fotoğraf çekmeyi sevenler ve Instagram’ını güzelleştirmek isteyenler için bir cennet diyebiliriz.

Piknik yapıp güneşin ve baharın keyfini çıkarabileceğin Parc de la Torse bahçesinde bir öğleden sonranı geçirebilirsin. Kaldığın süre boyunca şehir merkezinde muhteşem tatlıların ve lezzetli ekmeklerin hayranı olacaksın. Roma döneminden kalma termal banyonlarda ise yorgunluğunu atıp bahar hazırlıklarını tamamlayabilirsin.

Baharın en çok yakıştığı yerlerden biri olan Aix-en-Provence’i, Fransız Rivierası rüyasını görmek için mutlaka ziyaret etmelisin. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Marsilya’ya uçmak ve buradan aktarma yapmak!

Marsilya Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Güvenli Seyahat Rehberi: Tedirgin Olmadan Tatil Yap başlıklı yazımıza geçebilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın