Kız Kıza Tatile Çıkma Rehberi

Kız kıza tatile çıkmak ne kadar eğlenceli olabilir? Bunu sadece kız kıza tatile çıkanlar bilir! Kahkahaların havada uçuştuğu, muhabbetlerin asla bitmediği, herhangi bir yerin dans pistine dönüşebildiği bu tatil, geriye unutulmaz hatıralar bırakır; ama… “Ama”sı var işte! 

“Arkadaşını en iyi tanıma şekli, birlikte yola çıkmaktır.” derler. Bu kural çoğu zaman da geçerlidir. Doğal olarak en iyi arkadaşınla gidiyor bile olsan, tatilde dikkat edilmesi gereken şeyleri bir düşünmen lazım. 

Sonuçta tatile tek başına da gitmiyorsun, ailenle de gitmiyorsun. Yani ne kadar iyi arkadaş olunursa olunsun bazı şeyleri önceden konuşmak, olası problemlerin önüne geçecektir.

Kız Kıza Tatile Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler 

Peki, kız kıza nerelere gidilir? Hem yurt içinde hem de yurt dışında birbirinden güzel birçok rota var. Öncelikle tatile çıkacağın grupla nasıl bir tatil istediğine karar ver. Doğanın kalbine macera dolu bir yolculuk mu, deniz kıyısında huzur dolu bir tatil mi, Avrupa’da bir alışveriş turu mu? Sana ilham versin diye infografiğimizde bu konuya da değindik, incelemeni öneririz!

Kız kıza tatile çıkmak için gidilecek yerler çok fazla, oralara gitmek için en ucuz uçak bileti fiyatları ise Pegasus’ta! 

Bolca gülme krizi, iki kaşık sabahlatan sohbet, bir tutam da özgürlük! İşte kız kıza tatilin tarifi! Kız kıza tatile çıkma planın varsa önce buraları bir oku deriz.

kız kıza tatile çıkma rehberi

Sitcom Tadında Tatil, Kara Mizaha Dönmesin Diye: Tatile Çıkmadan Önce Konuşulması Gereken Şeyler 

Kız kıza tatile çıkınca oluşan sinerji gibisi yok. Herkesin birbiriyle anlaştığı durumlarda hayli keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yalnız önceden anlaşmak, planlar yapmak bir takım kurallar belirlemek iyi olabilir. Kurallar dediysek arkadaşlığınızı zedelemeyecek bir anlaşma yapabilmeniz için bu gereken bir şey. Bu durumu çözerseniz muhteşem bir tatil sizi bekliyor demektir.

Birlikte tatile çıkmak hepiniz için muhteşem bir hayal. Şimdi o hayalleri gerçeğe dönüştürme zamanı geldi. Tatilden önce anlaşmaya varmanız gereken beklentileriniz ve kırmızı çizgileriniz mutlaka olacaktır. Yolda nasılsa hallolur, kaç senelik arkadaşız demeyin. Arkadaşlığınızın sağlığı için mutlaka konuşun. Konuşmanıza yardımcı olacak maddeleri aşağıda hazırladık. Tatile hazırlanmak zaman alan bir süreç. Hiç bir konuyu atlamamanız için tatil öncesi kontrol listeniz de bizden olsun.

Sosyal Medya Paylaşımları 

Planlar yapıldı. O tatile gidiliyor! Belki muhteşem koylara gideceksiniz ya da akşam yemeği için bir yere şimdiden rezervasyonunuzu yaptırdınız. Bu tatilde çekeceğin muhteşem fotoğraf için Instagram’ında şimdiden yer açmış olabilirsin. Ancak kalabalık bir arkadaş grubuylaysan uyman gereken kurallardan biri de onay almak. Sosyal medyada tatil fotoğrafları paylaşacaksan arkadaşlarına da bir danışmanı öneririz. 

Kalınacak Yerler 

Beklentiler konuşulmalı. Nasıl bir yerde kalmak istiyorsunuz? Bütçeniz ne? Beraber mi kalınacak, yoksa ayrı odalarda mı? Bunlara önceden karar vermeli ve uygulamalısınız son dakika kararlarına arkadaşlığınızı emanet etmeyin. Muhteşem anılarla döneceğiniz bir tatile kucak açın.

Yeni Arkadaşlıklar 

Tatil, yeni yerler, yeni manzaralar… Peki gideceğiniz yerde tanıştığınız yeni biri olsa onu ekibinize dahil etmeye ne dersiniz? Herkes aynı sosyal özelliklere sahip değil. Tatile çıkacağınız arkadaşlarınızın onayını almadan ekibe yeni birilerini eklemeyin. Kişi sayısı arttıkça anlaşmazlığın da artacağını düşünüp tatilinizi güvenceye alın.

Nasıl Bir Tatil İstediğinize Karar Verin 

Tatil planınızı yaparken nasıl bir tatil istediğinizi düşünün ve seçeneklerinizi iyi değerlendirin. Sakin bir dinlence mi, çılgın partiler mi, yoksa doğayı keşfetme mi? Arkadaşlarını az çok tanıyorsundur, bu biraz karakter göre şekillenecek bir karar. Herkesin öncesinde hemfikir olmasında fayda var.

Sınırları Belirleyin 

Çok iyi arkadaş olabilirsiniz ama sınırlarınız belli olsun. Bu sınırları koymazsanız tatil sırasında problem yaşayabilirsiniz. Arkadaşınızdan izin almadan eşyalarını (tişört, makyaj malzemeleri vs.) kullanmayın. En başta bu konuda anlaşırsanız güzel anılarınıza hiç bir tartışma zarar veremeyecek. 

Bütçe Meselesi 

Tatil planı iyi bir bütçeleme yapmayı gerektir. Maalesef herkes aynı bütçeyle tatile çıkamıyor. Öncesinde tatil bütçesi ve limitler hakkında konuşmak iyi bir fikir. Hem hep birlikte bir bütçe planı yapabilirseniz tatiliniz çok daha ucuza gelebilir. Belki tur seyahatini de düşünebilirsiniz. Buna karar verebilmek için Tur Seyahati mi, Bireysel Seyahat mi?: Sana Uygun Olanı Keşfet yazımızı okuyabilirsiniz. 

Spontane Yaşamak İyidir Ama Bir Planın da Olmalı 

Tatile çıkmadan önce gidilecek yerler hakkında mutlaka araştırma yapın. Tatil dönemi zaten belirli günlerle sınırlı bir dilim “Ee şimdi ne yapacağız?” sorularıyla hiç vakit kaybetmeyin. Tatilde kafana estiği gibi hareket etmek iyidir ama belki de mutlaka görülmesi gereken yerleri kaçırıyorsunuzdur!

Organizasyondan Anlayan Biri Var mı? 

Grupça tatile çıkılıyorsa mutlaka kararsızlıkları çözecek biri lazım. Tatilde vakit konusu önemli demiştik. Gideceğiniz yerleri daha önceden belirlediyseniz daha kolay bir iş olabilir. Ama her zaman organizasyonda anlayacak birine ihtiyaç var. Arkadaşlarınla organizasyon konusunu halledecek kişiyi belirlemek işinizi hayli kolaylaştıracaktır.

Gidilecek Yer Konusu 

Tatil için yer seçmek en önemli konu tabii ki. Nasıl bir tatil istediğinize karar verdikten sonra gideceğiniz yere karar vermek daha kolay olacak. Tüm görev dağılımları, sınırlar ve bütçe kısmı belirlendiyse biz buraya hem yurt içinde hem de yurt dışında keyifle tatilinizi geçirebileceğiniz yerleri bırakıyoruz. 

Haydi önce yurt içinde gidilebilecek yerlere göz atalım.

Kız Kıza Yurt İçinde Tatile Gidilecek Yerler 

Ülkemiz gezip görmek tatil yapmak için muhteşem yerlere sahip. Kız kıza yurt içinde gidebileceğiniz birçok güzel güzergah var. Nasıl bir tatil istediğinize göre istediğiniz şehri seçip tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. İşte o güzergahlar…

Kapadokya

Birçok şehrin sınırlarını kapsayan Kapadokya İç Anadolu’nun en güzel noktalarından biri. Harika gün batımı manzaraları, yeraltı şehirleri, milyonlarca yıllık bir süreçle oluşan Peribacaları, tek kelimeyle muhteşem! Eğer keşif dolu bir macera arıyorsanız burası arkadaşlarınla birlikte tam size göre. Masalsı bir manzara ve gökyüzünde balonla gezen insanlar… Daha ne diyelim!

Kapadokya ile ilgili daha önce birçok içerik hazırladık. Arkadaşlarınla tatilinize uygun olup olmadığına karar verebilmeniz için aşağı bırakıyoruz. 

Güzel Atlar Ülkesi: Kapadokya Gezisi için 9 Tavsiye 

Kapadokya Gezi Rehberi: Kapadokya’da Gezilecek Yerler 

Kayseri Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Bodrum

Muğla’nın en gözde tatil beldesi Bodrum, kız kıza tatil yapabileceğiniz en güzel yerlerden biri.Sahillerinde masmavi derinliklerine dalabileceğiniz koylar ve keyifle yüzebileceğiniz sığ sular… Ayrıca Bodrum’un yaz sezonunda geceleri pek meşhurdur! Konserler, partiler… Eğer tarihi yerleri gezmeyi isterseniz Bodrum ve çevresinde görülebilecek birçok antik kent de var. Denize, güneşe, partilere ve tarihe doymak isterseniz burası tam size göre. Bodrum’la ilgili tatilinizi planlamak için daha önce yazdığımız içeriklere göz atabilirsiniz.

Bodrum Gezi Rehberi 

Klişeleri Altüst Edecek Bodrum Eğlenceleri 

Bodrum Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

İzmir

Ege’nin metropol kenti İzmir, hem şehir merkezinde keyifli vakit geçirilebilecek hem de tatil beldelerinde keyifli anlar yaşanabilecek bir yer. Tatil planı yaparken Alaçatı, Karaburun, Seferihisar, Çeşme, Urla gibi seçenekleri değerlendirirken şehir merkezine de vakit ayırmanızda fayda var. 

Denizin tadını çıkarabileceğiniz sahil beldelerinden sonra İzmir’in güzel sokaklarında kaybolabilirsiniz. Üstelik binlerce yıllık tarihiyle İzmir, Efes ve Bergama gibi antik kentleriyle ünlü. Hem deniz tatili hem tarih kokan yerleriyle İzmir’de gezilecek çok yer var!

İzmir’in Keşfedilmeyi Bekleyen En Güzel Köyleri

İzmir’de Günler Uzun, Yapılacaklar Çok  

İzmir Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Uludağ

Bursa’nın zirvesinde karlı dağların muhteşem manzarasını yakalamak ister misin? Arkadaşlarınla bir kış tatili planlıyorsan Uludağ mutlaka listede olsun! Her seviyeden kayakçıya hitap eden Uludağ, kış sporları için ideal bir rota. Bembeyaz zirveler, tertemiz bir hava… Bunların size iyi geleceğini inanıyorsanız, doğaya ruhunuzu açın ve Uludağ’a kaçın!

İstanbul Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Kıbrıs

Yavru vatan Kıbrıs, Akdeniz’de yer alan en temiz koylara sahip noktalardan biri. Mahremiyet isteyenlere özel koylar, eğlence isteyene kalabalık plajlar…Kıbrıs gece hayatı, anlatılmaz; yaşanır! St Hilarion ve Bellapais Manastırı da Kıbrıs’ta gezip görebileceğiniz tarihi mekanlar arasında yer alıyor. Eğlence dolu bir yaz tatili planlıyorsanız Kıbrıs tam size göre!

Yaz Geldi, Kıbrıs Bizi Bekler! 

Kıbrıs Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Kız Kıza Yurt Dışında Tatile Gidilecek Yerler

Arkadaşlarla yurt dışında tatile çıkmak hem merak dolu hem de muhteşem deneyimler elde edebileceğiniz bir etkinlik. Kız kıza Avrupa’nın tozunu attırmaya ne dersiniz? İşte keyifle gezip anılar biriktirebileceğiniz duraklar..

Amsterdam

Hollanda’nın en güzel şehirlerinden Amsterdam, özellikle nisan ve kasım ayları arasında gidilebilecek muhteşem bir yer. Bu şehre bir tatil planlıyorsanız bisikletle mutlaka şehri turlamayı düşünün. Hafta sonları Amsterdam gece kulüpleri, tek kelimeyle kışkırtıcı! Rijksmuseum, Van Gogh Müzesi, Stedelijk Müzesi, Public House of Art kültür ve sanat sevdalısıysanız seni ve arkadaşlarını mest edecek. Vondelpark ise doğa tutkunlarının ayrılmak istemeyeceği bir yer olacak.

Amsterdam’da Eğlence: Yazın Amsterdam’da Yapılacak Şeyler 

Amsterdam’ın En Fotojenik Noktaları Neresi?  

Amsterdam Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Berlin

Almanya’nın başkenti Berlin, dünyanın en kozmopolit şehirlerinden de biri. Branderburg Kapısı, Reichstag, Bergama Müzesi, Berlin Duvarı’yla Berlin’in neredeyse her yeri büyük bir geçmişe ev sahipliği yapıyor. Berlin Müzeler Adası için 3 gün, özel galeriler için 2 gün ayırmak lazım. Eğer renkli ve eğlenceli bir tatil planlıyorsanız Berlin gece kulüpleri, Avrupa’nın en çılgın partilerine sahne oluyor. 

Daha detaylı bilgi almak isterseniz arkadaşlarınla birlikte tatil planı yaparken Berlin Gezi Rehberi yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Berlin Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Barselona

İspanya sınırları içerisinde yer alan Barselona, hem farklı kültürleri bir arada bulabileceğiniz hem de keyifli vakit geçirebileceğiniz bir şehir. Mimariye düşkünseniz Gaudi: Park Güell, La Sagrada Familia, Teresian College’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Barselona gecelerinde her sokaktan müzik sesi gelir. O zaman dans! 

Tarih, kültür ve müzik dedik peki deniz? Barceloneta sahili, manzarayı izlemek ve denize girmek için mükemmel! Bu güzel şehirle ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz Barselona Gezi Rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Barselona Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Moskova

Kışın bembeyaz karlarla kaplı şehri etkileyici şehri Moskova aynı zamanda Rusya’nın da başkenti. Moskova’da Rus tarihi ile ilgili ziyaret edebileceğiniz birçok müze ve yapı bulabilirsiniz.Moskova’nın bit pazarlarında ve alışveriş merkezlerinde alınacak çok şey var. Ayrıca Moskova gece kulüpleri ve barlarında dans pisti asla boş kalmaz! Arkadaşlarınla yazın Moskova’yı keşfetmek isterseniz Moskova Tatilini Neden Kışa Bırakmamalıyız? yazımıza göz atabilirsiniz.

Moskova Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Milano

İtalya’nın en güzel şehirlerinden Milano için Modanın merkezi desek abartı olmaz. Milano alışveriş dünyasına asla 1 gün yetmez! Kız kıza bir moda turu yapmak isterseniz burayı listenize mutlaka ekleyin. Duomo di Milano, Sforzesco Şatosu, La Scala, Milano Kraliyet Sarayı… Rönesans şehirlerinden Milano’da gezilecek birçok sanat galerisi var. 

Seyahatinizi planlamadan önce Bir Sonraki Seyahat Planınızı Milano’da Yapmanızı Gerektirecek Ayrıntılar yazımıza mutlaka göz atın.

Milano Uçak Bileti Ara

ucak-bileti
Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Güvenli Seyahat Rehberi: Tedirgin Olmadan Tatil Yap başlıklı yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın