• Ana Sayfa
  • Konsept
  • Avrupa’nın Yeni Konaklama Trendleri | Cam Iglolar, Yüzen Evler

Avrupa’nın Yeni Konaklama Trendleri | Cam Iglolar, Yüzen Evler

Her seyahat başka bir deneyim… Farklı konaklama seçeneklerini değerlendirerek seyahatin keyfini bambaşka bir boyuta taşımak ise son zamanlarda birçok gezginin tercihi olmaya başladı. 

Yıllar içerisinde değişen seyahat ve konaklama trendlerine yenileri eklendi. Cam iglolar, balon oteller, yüzen evler; bir masalda geçen mekanlar olmaktan çıktı ve artık gerçek konaklama deneyimlerine dönüştü. Hatta önümüzdeki yıllarda turizm sektöründe daha fazla ön planda göreceğiz gibi duruyor. 

Biz de değişen bu trendler arasında her mevsimde farklı seçenekler sunan konaklama sektörünü ele aldık. Bahsettiğimiz cam iglo, balon oteller ve yüzen evlerde konaklayabileceğin ülkeleri derledik. Fazla bilgi her zaman iyidir ve seyahatlerin sırasında da mutlaka işine yarar. O yüzden haydi gel, bu ülkelere geçmeden önce bu konaklama trendleri hakkında bilgi verelim.

Seyahatlerin Keyfini Çıkarma Durakları: Yeni Konaklama Mekanları

Bir yere seyahat etme gerekçemiz genelde yaz turizmi, kültür turizmi, farklı lezzetleri deneme ve yeni yerler keşfetme üzerine oluyor. Tabii gezgine seyahat için gerekçe mi gerek! Yollar ve keşfetme duygusu harekete geçirmeye yeter. Ama artık farklı konaklama seçenekleri de gezginlerin radarına girmiş durumda. 

Eskimoların soğuktan korunabilmek için yaptıkları iglolar (iglular) yani buzdan evler, ilginç bir şekilde karın havayı hapsetmesi sayesinde ısınıyor. Geçmişte sadece bir bölge halkının yaşam şartlarına uygun olarak yaptığı bu evler günümüzde şekil değiştirerek butik otellere dönüşüyor. Bu durumda igloları, şekilleri itibarıyla cam igloların ve balon otellerin atası olarak kabul edebiliriz.

Modern görünümleriyle birlikte bu konaklama mekanlarının sıcacık ortamlara kavuştuklarını söylemeden geçmeyelim. İglo görünümündeki konaklama alanları da kendi içlerinde değişen özelliklere sahipler. Aurora bubble’larda odanın yarısı cam yarısı ahşapken cam iglolar tamamen cam fanuslardan oluşuyor. Termal camları sayesinde hava durumu ne olursa olsun dışarısını net bir şekilde görmek mümkün. Dolayısıyla seyir zevki de hayli yüksek.

Yüzen evler ise hem kıyılardaki betonlaşmadan uzaklaşmak hem de daha uygun barınma imkanı sağladığı için yapılmış mekanlar. Suyun üzerinde yüzebilecekleri şekilde tasarlanıyorlar. Böylece suyun üzerinde farklı bir deneyim ve farklı bir yaşam alanı yaratılmış oluyor. Ayrıca bu evler enerjilerini de Güneş’ten alarak kendileri üretiyor. 

Özgürce yaşamak ve bağımsız alanlarda  konaklamak isteyenler tarafından sıkça tercih edilen bu yapılarda yaz-kış yaşanabiliyor. Özellikle yazları turistik amaçlı olarak kullanılıyor. 

Bu konaklama mekanları ilgini çektiyse ucuz uçak bileti bularak gidebileceğin seyahat rotalarımıza geçelim.

Kuzey Işıkları Bir Başka Güzel: Cam İglolarda Seyir Keyfi

Avrupa Yeni Konaklama Trendleri Kuzey Işıkları

Çoğu gezginin yapılacaklar listesinin ilk sırasında yer alan “Kuzey Işıklarını mutlaka gör” maddesi cam iglolarda bambaşka bir deneyime dönüşüyor. Eylül ayından nisan ayına kadar görülebilen bu büyüleyici ışıklar için kuzey ülkelerine talep çok fazla. Ancak lüks bir seyahat biçimi olarak kabul edilebilir. Yani hayalleri gerçekleştiren bir seyahat olduğu için ayrı bir bütçe ayırmak şart. Peki, Kuzey Işıklarını görmek için hangi ülkelere seyahat edebilirsin? 

İsveç: Kuzeyin Masalsı Hali

Kuzey Işıklarını, buzdan otelleri, cam iglolarda konaklama deneyimini yaşayabileceğin bir diğer ülke de İsveç. Özellikle ışıkları izlemek için seyahat ediyorsan görme ihtimalinin en yüksek olduğu yer olan Abisko’yu tercih edebilirsin. Açık gökyüzü ve dağlık manzara, keyfine keyif katacak.

Birçok doğa olayı gibi Kuzey Işıklarının ne zaman görülebileceği de ancak tahminlere dayalı. Bu tahminleri inceleyip Kuzey Işıklarını görme şansını artırmak için ekinoks tarihlerinin yanı sıra saatlik ışık gücü tahminlerini veren Service Aurora web sitesini ziyaret edebilirsin.

Stockholm Bileti Ara

ucak-bileti

Norveç: Kuzey Işıklarını Gündüz de Görmek Mümkün

Dünyanın en soğuk ve en güzel yerlerinden biri olan Norveç, mitolojisi ve yaşam standartlarıyla zaten gönlümüzü çoktan çalmışken bir de Kuzey Işıkları seyri sunuyor. Üstelik bu ülkede de gezginler için farklı konaklama seçenekleri bulunuyor. 

Diğer yerlerden bağımsız olarak sadece Svalbard şehrinde Kuzey Işıkları gündüz de görülebiliyor. Kısacası iglondan gündüz gözüyle de Kuzey Işıklarını izlemek istersen Nordik kültürün başkenti Norveç’in bu şehrine gitmeni öneririz.

Oslo Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Bu Evler Başka Evler: Yüzen Evlerde Konaklama Deneyimi

Avrupa Yeni Konaklama Trendleri Yüzen Evler

Oteller, hosteller, pansiyonlar ve kiralık odalar sundukları konfor seçeneklerine göre değişseler de genel özellikleri itibarıyla karada yer alan konaklama modelleri. Muhtemelen yüzen evleri duymadan önce bunlardan başka seçeneğin yokmuş gibi geliyordu. Ancak artık yüzen bir evde de konaklayabileceğini biliyorsun.

Yeni bir seyahat trendinin kapısını aralayan bu evler, karaya bağlı olarak bulunan ve karadan bağımsız, yeri değiştirilebilen evler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Genellikle küresel ısınma ve deniz kaynaklı felaketlerin yaşandığı ülkelerde tercih ediliyor. 

Hollanda: Suyla İç İçe Bir Yaşam Alanı

Avrupa Yeni Konaklama Trendleri Hollanda

Kanalları, ırmakları, şehirleri, limanlarıyla tam bir su ülkesi olan Hollanda, yüzen evlerin de çokça bulunduğu ülkelerden biri. Kara ve suyun birbirine yakın olmasından dolayı Netherlands yani “alçak topraklar” ismi verilen ülkenin dörtte biri deniz seviyesinin altında kalıyor. 

Amsterdam da ülkenin su ile iç içe yaşayan ve turistik açıdan çok ziyaret edilen kenti. Kanallarında yüzen evleri barındıran şehir, yüzen ev deneyimini yaşamak isteyenlere kapılarını aralıyor. Amsterdam’ı ziyaret edersen bisikletle şehir turunu attıktan sonra şehrin simgesi haline gelmiş bir yüzen evde huzur bulabilirsin. 

Amsterdam Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

İngiltere: Şehrin Kalbinde ve Doğanın Yakınında 

Avrupa’nın batısında kendine has haliyle yer alan İngiltere de yüzen evler bulabileceğin duraklar arasında. Bambaşka bir konaklama deneyimi sunan bu evlerde muhteşem kanal manzaraları, şehrin içinde ama doğanın da yakınında hissetmeni sağlayacak. Romantik bir seyahat için de tercih edebileceğin Londra’da çok fazla yüzen ev seçeneği bulman mümkün.

Londra Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’de Tiny House Deneyimi İçin Gidilebilecek Yerler: Farklı Bir Konaklama Modeli  yazımıza geçebilirsin. 

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın