9 Ünlü Park

Baharın Tadını Çıkarabileceğin Dünyaca Ünlü 9 Şehir Parkı

Şehirler; sokakları, kafeleri, eğlence kültürü, yemekleri, tarihi ve sanatsal mekanlarıyla değerlendirilirler. Tabii bu değerlendirmeleri yapmak tatlı bir yorgunluğa sebep olur. Böyle zamanlarda kentlerin sahip olduğu harika şehir parkları var. Çimlere uzanıp negatif enerjini toprağa emanet edeceğin, samimiyet dolu bir ortamı ciğerlerine çekeceğin ve şehrin ortasında kendini doğada hissedeceğin dünyaca ünlü şehir parkları bunlar. Pegasus ucuz uçak biletlerini ayarladıysan önce bu şehirleri sonrasında parklarını mutlaka değerlendirmelisin.

Yarkon Park, Tel Aviv

Yemyeşil çimler, spor tesisleri, spor sahaları, botanik bahçeleri, kuş kafesi, su parkı, açık konser mekanları ve göletler… Dolu dolu bir şehrin tam ortasında bir cennet olan Yarkon Park, dinlenmek isteyen seyahatçileri, kürek çeken teknecileri ve bisikletçileri kuş sesleri eşliğinde izleyeceğin bir yer.

Yarkon Park Tel Aviv

Englischer Garten, Münih

900 dönümlük Avrupa’nın en büyük şehir parklarından biri olan Englischer Garten, Münih gezini renklendirecek yemyeşil bir alan. Dünyaca ünlü Central Park ile karşılaştırılan ama oradan bile büyük olan bu parkta farklı formatta bahçeler, sörf ve güneşlenme alanları bulunuyor.

Englischer Garten Münih

Parc des Buttes-Chaumont, Paris

Ünlü fotoğrafçı Sophia Pagan’ın “Kaybolup gitmek için mükemmel bir yer.” diye tanımladığı Parc des Buttes, Paris ziyaretçilerinin sıkça uğradığı bir yer. Şelaleler ve mağaralarla ihtişamlı bir park olan mekan, Napolyon döneminde açıldı. Parkın en tepesinde Sybil Tapınağı’na uğramalısın.

Arc des Buttes Chaumont Paris

Hyde Park, Londra

Hyde Park bize şunu öğretti; kraliyet ailesi yeşil alanlardan hoşlanır. Bir kraliyet parkı olan Hyde Park, Londra’nın en popüler köşesi. Burası sadece dinlenme alanı değil. Açık hava konserleri, spor organizasyonları ve festivaller burada düzenleniyor. Birine denk gelirsen ne ala. Eğer denk gelmezsen üzülme, burası sadece piknik yapmak için bile harika bir yer.

Hyde Park Londra

City Park, Budapeşte

1950’li yıllarında motor yarışlarına ev sahipliği yapan City Park, Macarların en sevdiği dinlence alanı. Harika bir doğaya sahip olan parkı sadece Macarlar değil, sen de sevebilirsin. Séchenyi Termal Banyosu, parka mimari açıdan zenginlik veriyor. City Park’ta ayrıca buz pisti, lunapark ve bir de hayvanat bahçesi bulunuyor.

City Oark Budapeşte

Vondelpark, Amsterdam

Amsterdam’ın nefes alma mekanı olan Vondelpark, sadece bir park değil. Yaz aylarında ücretsiz konser ve sahne oyunları düzenlenen, kestane ve huş ağaçlarının çevrelediği, göletleriyle huzurlu bir şehir. Amsterdam’ın rahat tavrına rahatlık katan Vondelpark, huzurun özeti.

Vondelpark Amsterdam

El Retiro, Madrid

Şehrin imajına uyum sağlayan parklar vardır. El Retiro, tam bir Madridli. Hem asil hem çok doğal olan bu parkta teknelerle gezinti yapacağın gölet, rengarenk çiçekler, yeşilliklerin arasına serpiştirilmiş kanepeler ve harika kafeler bulabilirsin.

El Retiro Madrid

Tiergarten Park, Berlin

Parkları yarıştırıyoruz izlenimine hoş geldin! Berlin’i temsil eden Tiergarten Park, Central ve Hyde Park ile sık sık karşılaştırılıyor. Tiergarten Park, Münih’te bulunan Englischer Garten kadar büyük olmasa da en az onun kadar ünlü. Çeşit çeşit ağaçları, tertemiz göletti ve farklı heykelleriyle bu park, İngiliz peyzajının en iyi örneklerinden. Üstelik 17. yy’dan beri burada!

Tiergarten Park Berlin

Villa Doria Pamphili, Roma

Diğer şehir parklarından çok daha asil heykeller, şelaleler ve sanatsal çeşmelerle dolu kusursuz peyzaja sahip Villa Doria Pamphili, Roma’nın en yeşil tarafı. 1600’lü yıllardan beri var olan Villa Doria Pamphili’nin ihtişamlı bir şehir parkına dönüşümü sana çok ilginç gelecek.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...