Yazın En Huzurlu Halleri Kopenhag

Yazın En Huzurlu Halleri: Kopenhag

Danimarka’nın en kalabalık ve en büyük şehri olan Kopenhag, ticaret limanı anlamına gelen ismiyle bize tarihi hakkında aslında biraz bilgi vermekte. Balıkçı kasabası olarak kurulmuş Kopenhag, ancak 15. Yüzyılda Danimarka’nın başkenti olmuş. Zamanla kültürel ve ekonomik olarak gelişerek şimdiki halini almış. Oldukça eski bir yerleşim yeri olan Kopenhag’da, her adımda tarihi binalara denk gelmek mümkün. Yaz tatili için ferah bir alternatif olan Kopenhag’a, indirimli uçak biletinizi hemen alın ve hikayesini kendi ağzından dinleyin deriz..

Şehrin Sakinliğini İzleyin

Şehrin Sakinliği Kopenhag

Büyük şehirde yaşayan insanların genel şikayeti olan gürültü, Kopenhag’da yok denilecek kadar az. Trafik ışıklarının bulunmaması ise şehir için hiçbir düzen bozukluğu yaratmıyor. Sürücüler birbirlerine ve yayalara yol vererek sakin bir yolculuk yapıyorlar. Dolayısıyla yoğun gün sonrası bir de trafik stresi yaşamıyorlar. Trafikte ise en çok hakka sahip olanlar bisikletler. Düz bir coğrafyaya sahip Kopenhag’da ulaşımı bisikletle sağlamak hem ekonomik hem de sağlıklı. Dolayısıyla siz de hemen bir bisiklet kiralayarak turlamaya başlayın ve bu şehrin dinginliğinin tadını çıkarın. Deniz tarafında bulunan kanalları ise muhteşem manzara eşliğinde şehrin keyfini çıkartmak için ideal bir bölge.

Denizin Altındaki Heykeli Görün

Deniz kıyısına gitmişken Kopenhag’daki ilginç heykeli görmemek olmaz. Denizin altında bulunan bu heykelin adı “Merman and Seven Sons”dır. İsmi, deniz adamı ve yedi oğlu anlamına gelen bu heykel 1992 yılında Danimarka folk hikayesinden esinlenilerek Suste Bonnen tarafından yapılmış. Hikayesi ise kısaca şöyledir; bir deniz adamı karada yaşayan bir kadına aşık olur. Kadın adamla birlikte denize gider ve yedi tane oğulları olur. Fakat karayı çok özleyen kadın, bir gün kilise çanlarını takip ederek kıyıya çıkar. Deniz adamı ve yedi oğlu ise kadının dönmesi için dua ederler. Denizin altında bulunan bu heykeli mutlaka görmenizi öneririz.

Tivoli Bahçeleri’nde Dolaşın

Tivoli Bahçeleri Kopenhag

Kopenhag’ın en ünlü mekanlarından birinin bir park olması, şehrin sahip olduğu huzuru gözler önüne seriyor. 1843’te eski kentin güneyinde oluşturulan parkın içerisinde kafeler, açık hava tiyatroları, lokantalar ve bir de lunapark bulacaksınız. Oldukça fazla etkinlik düzenlenen bu bahçelerde, belki şanslıysanız Danimarka Kraliçe’sinin doğum gününe de denk gelebilirsiniz.

400.000 çiçeğin ve ağacın bulunduğu devasa parktaki 150 tane konser alanı, yaz geceleri boyunca senfoni konserleri, pantomim gösterileri ve bale resitalleri ile canlanıyor

Caz Kafeye Gidin

Caz Kafeye Gidin Kopenhag

Kopenhag aynı zamanda Jazz Café’leriyle de bilinmektedir. Avrupa’nın en bilinen caz kafelerini Kopenhag’da da bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Siz de gitmişken bir Jazz Café’ye uğrayın deriz.
Ssiz de sakin bir yaz geçirmek isteyip bir yandan da gezmek istiyorsanız, Kopenhag tam size göre bir adres. Kopenhag uçak biletinizi alın ve şehrin dinginliğine kendinizi bırakmaya hazırlanın.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...