Londra Graffiti Sanatı

Instagram Profilini Renklendir: Avrupa’da Sokak Sanatı

Berlin, Paris, Roma, Londra ve Amsterdam… Bu şehirleri, mimari özelliklerinden ve tarihi eserlerinden tanırız ama Avrupa başkentlerinin önde olduğu bir konu daha var: Sokak sanatı. Berlin, tüm dünyada sokak sanatının mabedi; bu şehirler arasında bir adım önde. Sen Pegasus’tan ucuz uçak biletine bakadur, biz en güzel Instagram karelerine dönüşecek bir liste hazırlayacağız.

Avrupa’nın graffitilerle bezenmiş sokakları, aynı zamanda şehrin alt kültürünü keşfedebileceğin yerler. Şehrin ruhu dedikleri bir şey var ya işte o ruh, çoğunlukla buralarda gezinir. Hazırsan başlayalım.

İlk Durak Berlin

Wilhemstrasse 7, Kreuzberg

Dünyanın en yetenekli sokak sanatçılarının bir araya geldiği kozmopolit şehir… Avrupa’nın sanat ve kültür başkenti Berlin’den daha azını bekleyemezdik!

Berlin'de Sokak SanatıHeinrich Heine Strasse

Berlin’de sokak sanatı, şehrin her köşesine yayılmış durumda. Yürü, koş ya da bisiklete bin; seni büyüleyecek dev bir graffiti ile karşılaşacaksın.

Berlin uçak bileti için tık tık!

Eyfel Kulesi’ne Doyduysan: Paris’in Graffitileri

Paris Sokak SanatıRue Saint-Maur, Kashnik

Paris’te sokak sanatıyla dolu caddeler için ilk durağın Rue Saint-Maur olmalı. Renkler, çizgiler ve hayallerle dolu bu sokakta tatil fotoğrafları için harika arka planlar var, bizden söylemesi. İki kilometrelik caddede Paris’in en iyi graffitileriyle karşılaşacaksın, telefonunun şarjı tam olsa iyi olur.

Paris Sokak ResimleriRue des Cascades, Jimmy C.

Cascades sokağında Van Gogh ilhamlı duvar resmi Paris fotoğraflarında çok şık duruyor. Çevrede lezzetli kruvasanlar bulabileceğin kafeler de var. Daha ne olsun!

Paris uçak bileti için tık tık!

Bir Elinde Dondurma, Diğerinde Kamera: Roma

Roma Sokak SanatıQuadraro, Mr. Thoms

Roma’da klasik sanat başyapıtlarının yanı sıra modern zamanın en yetenekli sokak sanatçılarının eliyle üretilmiş eserleri de keşfedebilirsin. Quadraro çevresinde yapacağın bir yürüyüş ile renklerin ve şekillerin mutlu dünyasına giriş bileti kazanacaksın.

Berlin Sokak SanatıThe Ostiense, Agosto Lacurci

Şehrin en büyük duvar çalışmalarından birçoğu The Ostiense bölgesine yayılmış. Burada sık sık sokak festivalleri ve sergileri de düzenleniyor. Kentin alt kültürüne katılmak isteyenlere duyurulur.

Roma uçak bilet için tık tık!

Londra

Londra Graffiti Sanatı

Graffiti, aslında çok eski bir sanat dalı. İlkel dönemlerde mağara duvarlarına çizilmiş figürleri düşün. O dönemden beri insanlar duvarlara bir şeyler çizmeyi çok seviyor. Graffiti, aynı zamanda bir başkaldırış; 1960’lı yıllarda Amerika Hip Hop kültürünün biz uzantısı olarak dünyaya yayılan bu akım, İngiltere’de altın çağını yaşadı. Sonuçta Banksy bu topraklardan çıkma!

Londra Sokak Sanatı BanksySouth Pank, Banksy

Puslu Londra akşamlarında sokaklarda kaybolmak… Işıltılı alışveriş caddelerini başka bir güne bırak; Londra’nın kalbinin attığı sokaklara in!

Londra uçak bileti için tık tık!

Amsterdam

Amsterdam Sokak Resimleri

Dünyanın en kozmopolit şehrine hoş geldin; burası gözüne küçük görünebilir ama içeriğine bakınca büyüklüğünü fark edeceksin. Her sokakta bir sanat galerisi, müze ya da kütüphane… Üstelik hiçbiri gördüklerine benzemiyor. Spuitstraat, NDSM ve Jordaan bölgelerinde yürüyüşe çık, neyden bahsettiğimizi anlayacaksın.

Kapanışı Amsterdam sokak sanatı ile ilgili bir videoyla yapıyoruz.

Amsterdam uçak bileti için tık tık!

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...